Як відпочиваючі з різних міст стали жертвами шахрайства з орендою житла на морі

05.07.2018, 19:40

На цьому тижні чотирьом сім'ям був зіпсований літній відпочинок на морському узбережжі через шахраїв. Всі постраждалі через інтернет знаходили оголошення про оренду житла на морському узбережжі. Вони переводили гроші як завдаток і залишалися ні з чим. Оголошення виявилися фейковими і гроші людям ніхто не повернув.

Сім'ї із Запоріжжя, Нікополя та Кривого Рогу стали жертвами одного і того ж шахрая. Через інтернет-оголошення вони зв'язалися з нібито орендарем котеджного будиночка в с.Щасливцеве Генічеського району. Чоловік попросив передоплату і після переказу грошей йому на банківську карту він пообіцяв, що до приїзду відпочивальників все підготує. Коли ж сім'ї приїхали за вказаною адресою, на місці котеджу виявився покинутий будинок. Телефон орендаря був відключений. Постраждалі втратили від 800 до 1700 гривень, не рахуючи витрати на дорогу і зіпсований відпочинок, розповідає відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так само постраждала сім'я з міста Вінниця. Батько сімейства через інтернет забронював двокімнатний будинок і перевів на рахунок власника 700 гривень завдатку. По приїзду на місце сім'я виявила, що в будинку живе літня жінка і вона не здає житло. Крім того, на фото в інтернеті клієнти бачили зовсім інший будинок.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Поліція в черговий раз закликає громадян бути вкрай уважними при оренді житла через інтернет, уважно перевіряти інформацію і читати відгуки.

Читайте АСН в Google News