counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Дієтологи перерахували 12 міфів про здорове харчування


Переглядів: 419


Дієтологи перерахували 12 міфів про здорове харчування

Очищення соками. Низьковуглеводні дієти. Суперпродукти. Міфи про харчування, що маскуються під поради про здоров'я, оточують нас всюди. Ну а кому не хочеться майже моментально очистити організм, скинути вагу або знизити рівень холестерину. Але наскільки це реально?

Міф 1: Активоване вугілля корисне

Вживання і навіть чистка зубів активованим вугіллям - це останній тренд в захопленні суперпродуктом. Хоча він далеко не настільки супер. Активоване вугілля відоме своїми абсорбуючими властивостями, тому може позбавити вас корисних поживних речовин. Крім того, добавки з вугіллям знижують ефективність ліків, які ви приймаєте.

Міф 2: Штучні підсолоджувачі - це добре

Штучні підсолоджувачі нині в пошані, тому що в них відсутній цукор, однак дієтологи радять триматися від підсолоджувачів подалі, так вони, по суті своїй, є обробленими хімікатами, що викликають проблеми з травленням і головні болі.

Міф 3: Вуглеводи - наші вороги

Безглютенові і низьковуглеводні дієти - ще один міф, занадто демонізуючий вуглеводи. Наприклад, складні вуглеводи, що містяться в цільнозернових продуктах, - це джерело поживних речовин і клітковини, а ось простих вуглеводів потрібно остерігатися (білий рис, білий хліб).

Міф 4: Бажання перекусити говорить про дефіцит поживних речовин

Далеко не завжди так. Кажуть, що тяга до шоколаду вказує на брак магнію. Але є кілька продуктів, в яких магнію набагато більше, ніж в шоколаді (наприклад, гарбузове насіння і тофу). Крім того, бажання перекусити може бути банальною ознакою зневоднення організму.

Міф 5: Їсти після 6 вечора не можна

Це один з найбільш поширених міфів. Ваше тіло не знає, в який час ви їсте - воно тільки фіксує, скільки калорій ви споживаєте. Замість того щоб жорстко голодувати вечорами, просто їжте меншими порціями.

Міф 6: Споживання жирів зробить вас жирними

Жири завжди вважалися ворогами здоров'я, але тепер дієтологи мають іншу думку. Жир є обов'язковим елементом в харчуванні, так як наш організм не здатний засвоювати ряд вітамінів без його допомоги. Важливо не відмовлятися від жирів, а розуміти різницю між хорошими і поганими жирами.

Міф 7: Заморожені овочі набагато гірші, ніж свіжі

Свіжі продукти дійсно містять більше корисних речовин, ніж заморожені, але нерідко вони втрачають частину цих речовин під впливом сонячного світла і кисню. Найпростіше правило: купуйте заморожені овочі не в сезон, а свіжі - в сезон.

Міф 8: Очищення соками - корисна річ

Це найпопулярніший вид детоксикації, яка нібито повинна очистити ваш організм від шкідливих токсинів. Однак це може бути небезпечно, так як соки виводять важливі поживні речовини і змушують ваше тіло переходити в режим голодування. Ось чому ви так швидко втрачаєте вагу. На жаль, але після «очищення» він досить швидко повернеться.

Міф 9: Глютен шкідливий

Якщо тільки у вас немає целіакії (аутоімунного захворювання), вам нема чого боятися глютену. Деякі люди клянуться, що безглютенові дієти змушують їх відчувати себе краще. Але експерти підозрюють, що це швидше за результат здорового харчування. Глютен не має до цього ніякого відношення.

Міф 10: Треба випивати вісім склянок води в день

Цю мантру буквально вбивають в наші голови. Так, тілу потрібна вода, але не у вигляді восьми склянок. Є й інші способи залишатися гідратованими. Ми можемо отримати частину необхідної рідини з чаю, фруктів і овочів. Кращий спосіб визначити, чи достатньо у вас в організмі води, - це подивитися на колір своєї сечі.

Міф 11: Сім невеликих прийомів їжі кожен день

Отже, міф звучить так: краще їсти сім маленьких порцій їжі, ніж три страви звичайного обсягу. Правда в тому, що спрацьовує це не для кожного, оскільки організми і обмін речовин у всіх нас різні. Найбільш відповідний варіант - це пам'ятати про розмір порції і дотримуватись стабільного розкладу прийомів їжі.

Міф 12: Підрахунок калорій

Він є основою більшості популярних дієт, проте, повністю спиратися на цей підрахунок все ж не можна. Наприклад, 100 г мигдалю калорійніше, ніж 100 г солодких булочок, але в мигдалі більше поживних речовин, клітковини і білка. Якщо ви оцінюєте тільки калорійність, то ви виберете солодку булочку. Висновок? Підрахунок калорій - непоганий інструмент для зниження ваги, але це не єдиний шлях до хорошого здоров'я.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів
/-0,38721799850464-/ /-pc-/
Top