Якість кави залежить від багатьох факторів, перш за все залежать від виробника. Але якщо зберігати каву неправильно, то можна розчаруватися і в найвисокоякісному напої.
Вам потрібна: Вакуумна упаковка, багатошарові пакети з клапанами, банка з щільною кришкою.
Перемелюють зерна кави безпосередньо перед вживанням, тільки так зберігається вся повнота аромату і смаку напою. Вся справа в тому, що мелена кава швидко втрачає свої смакові якості. Щоб мати можливість насолоджуватися натуральною кавою, не обов'язково кожен раз перемелювати зерна, досить знати, як зберігати мелену каву.
Купуйте мелену каву невеликими порціями, або перемелюйте в кавомолці стільки, скільки використаєте протягом 4-6 годин. Пам'ятайте, головний ворог кави - повітря. Він сприяє окисленню ефірних масел і старінню кави. Вважається, що з моменту обсмажування до вживання зерен має пройти не більше п'яти днів.
Зберігайте каву в вакуумних упаковках або щільно закривайте кришку банки, щоб зберегти її аромат. Зараз у продажу можна знайти багатошарові пакети з клапанами, які не дозволяють проникати повітрю в каву, але в той же час дають можливість виходити ефірним оліям, що дуже позитивно позначається на збереженні смакових властивостей напою. Герметична упаковка з фольги може зберігати каву ароматною протягом року, але тільки в закритому стані. Розкривши упаковку, слід якомога швидше використовувати каву.
Якщо ви зберігаєте каву в м'якій упаковці, то щільно звертайте її, щоб в ній залишилося якомога менше повітря. Край упаковки закріпіть затискачем або скотчем. Так кава краще збереже аромат і свіжість.
Не користуйтеся мокрою ложкою для приготування кави та взагалі захищайте її від вологи. Кава повинна залишатися сухою. Уникайте контакту кави з прямими сонячними променями, тримайте її подалі від плити. Найвідповідніше місце для зберігання меленої кави - це сухе темне прохолодне місце.