Закарпатський дієтолог Анна Некраха розповіла, як діти стають харчовими наркоманами. Сучасні діти вживають багато солодощів, рафінованого цукру, що дуже страшно, каже експерт.
"Так само шкідливі газовані напої. Тому у нас зараз багато дітей мають зайву вагу. Раніше такого не було. Навіть ті продукти, які позиціонуються як здорові, такими не є. Наприклад, як може бути в складі здорового продукту цукор. Або в батончиках, які рекламують, пальмова олія", - говорить дієтолог.
Експерт радить більше спілкуватися з дітьми, розповідати їм про шкідливу їжу, пропонувати альтернативу.
"Або дозволяти їм це їсти в мінімальних кількостях, тому що їжа - це теж залежність, як при наркоманії. Спробувавши раз чіпси, арахіс смажений, насіння в пакетах, їх захочеться вживати ще і ще. У них додають найстрашніше, що тільки може бути - глутамат натрію, фактично підсилювач смаку, який викликає звикання, провокує зростання ракових клітин і викликає навіть у дітей сліпоту. Інший небезпечний компонент, додають в усі ковбаси, сосиски, сардельки, щоб надати їм гарний рожевий колір - нітрит натрію", - говорить Некраха .
За словами експерта, діти найкраще привчаються правильно харчуватися на прикладі батьків.
"Одній дівчинці мама говорила, що овочі дуже дорогі і не всім доступні. Тому дитина їла їх із задоволенням. А ще - зі стравами можна експериментувати, готувати дітям різні запіканки, овочеві сальси і багато іншого", - закликала до винахідливості дієтолог.