Нещодавно експерти з Америки вирішили розібратися в суперечливих дослідженнях, пов'язаних з вживанням алкоголю.
Одні експерименти свідчать про шкідливий вплив спиртного: воно провокує розвиток хвороб, зокрема онкології. Результати інших експериментів говорять про те, що алкоголь в невеликій кількості корисний для здоров'я. Йдеться про вживання натурального червоного сухого вина в дозі, яка не перевищує 50 гр.
Для отримання відомостей дослідники вивчили інформацію про 100 000 американців, вік яких становив 55 - 74 роки. Дослідження полягало у визначенні причин виникнення злоякісних утворень в різних органах.
Також експерти з'ясовували як раціон, звички, спосіб життя і генетика впливають на частоту розвитку онкології.
Дослідження тривало 8 років. За цей період 10 тис. добровольців померло, а у 12 тис. діагностували онкологію. Проаналізувавши відомості про спиртне, смертність і рак, дослідники з'ясували, що алкоголь по-різному впливає на ризик розвитку злоякісних клітин.
Якщо люди вживають алкоголь в невеликих дозах, ймовірність передчасно померти зменшується. Однак регулярне вживання спиртного у великій кількості підвищує ризик передчасної смерті.
Раніше ми вже писали про те, що, наприклад, білі вина здатні спровокувати рак простати, тоді як червоні, навпаки, захищають від настільки небезпечної хвороби.
На даний момент користь і шкоду від алкоголю не можна однозначно визначити. Організатори експерименту попереджають, що їх відомості не є рекомендацією вживати алкоголь в невеликій кількості.
Проте, більше наукових праць присвячено шкідливому впливу спиртного. Тому найкраще його замінити корисними напоями (фреші, соки, морси, зелений чай) і дотримуватися здорового способу життя. Таке рішення піде на користь здоров'ю і знизить ризик розвитку багатьох захворювань.