counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

9 ознак можливих неполадок із серцем, які ми зазвичай ігноруємо


Переглядів: 208


9 ознак можливих неполадок із серцем, які ми зазвичай ігноруємо

Інфаркт є однією з головних причин смертності в усьому світі, і це дуже серйозна проблема як для чоловіків, так і для жінок. Чи знаєте ви, що існує ряд симптомів, на які ми зазвичай не звертаємо увагу, хоча саме вони можуть бути провісниками можливих порушень серцевої діяльності? Будьте уважні до сигналів власного організму!

1. Розлад шлунка

Часом цей симптом неправильно розуміють і розглядають виключно як проблему травлення. Погодитеся, хіба ми асоціюємо його з попередженням про серцевий напад? Якщо до розладу шлунка додаються ще задишка і надмірне потовиділення, час бити тривогу.

2. Біль або дискомфорт у грудях
Можна сказати, що це найбільш поширений симптом серцевого нападу, але деякі жінки можуть відчувати його по-іншому, ніж чоловіки. У них виникає почуття здавленості або навіть переїдання, і біль може з'явитися в будь-якій частині грудної клітини, а не тільки з лівого боку. В цілому ж, відчуття таке, наче ваші груди перебувають під пресом.

3. Біль у руках, спині, шиї або щелепах
Цей тип болю теж частіше зустрічається у жінок, ніж у чоловіків. Ви відчуваєте дискомфорт у центрі грудей і лівій руці, а не в спині або навіть щелепах. Біль може бути наростаючим або раптовим, а також він здатний іноді вщухати або знову спалахувати в залежності від ситуації. Негайно біжіть до лікаря, якщо ви відчуваєте якісь «незвичайні або незрозумілі» симптоми в будь-якій частині тіла.

4. Безперервний кашель
У більшості випадків тривалий кашель не обов'язково означає, що у вас проблеми з серцем. Однак при наявності серцевої недостатності або певних ризиків, обов'язково зверніть увагу на цей симптом. Якщо цей стан довго не припиняється, плюс супроводжується відхаркуванням білої або рожевої мокроти, йдіть до лікаря, щоб перевірити причину безперервного кашлю.

5. Біль у шлунку
Досить незвично асоціювати біль у животі з можливим інфарктом міокарда, особливо з огляду на величезну кількість причин, з яких виникає шлунковий біль. Однак люди часто сприймають це як печію або виразкові загострення, але тільки не як можливий симптом серцевого нападу. Якщо ви відчуваєте біль, тяжкість і тиск у шлунку, не тіште себе тим, що ви, ймовірно, з'їли щось не те.

6. Надмірне потовиділення

Ви повинні зважати що інтенсивне потовиділення - це нехороша ознака, яка може бути пов'язана з серцевими порушеннями. Можливо, ви думаєте, що це стрес, спека або фізичне навантаження. Подумайте гарненько: якщо вас все ж такий стан насторожує (особливо коли вас кидає в холодний піт), то це вагома причина, щоб звернутися до фахівця.

7. Порушення серцевого ритму
Ваше серце прискорюється, коли ви нервуєте або відчуваєте сильні емоції. Однак, якщо ви відчуваєте, що воно починає швидко битися занадто часто і це триває більше декількох хвилин, то це повинно насторожувати. У більшості випадків такий стан викликаний тим, що легко виправити, наприклад, надмірним споживанням кофеїну або нестачею сну. Однак іноді це може вказувати на так звану фібриляцію передсердь, яка потребує лікування для запобігання можливому інфаркту.

8. Швидка втомлюваність
Якщо ви раптово відчули втому після нескладних дій на зразок руху вгору по сходах або короткочасного підйому чогось важкого, постарайтеся якомога швидше записатися на прийом до лікаря. Швидка втомлюваність або незрозуміла слабкість, іноді протягом кількох днів поспіль, можуть бути ознакою розвитку хвороби серця.

9. Задишка
Багато людей помічають за собою задишку без жодної видимої причини, причому їй зазвичай не передує ні біль, ні тиск. Коли у вас часто виникає постійна потреба робити глибокі і довгі вдихи, вам варто почати турбуватися про власне здоров'я і перевірити стан свого серця.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Спілкування з людьми не завжди сприятливо позначається на самопочутті, і якщо після розмови здоров'я чи настрі....
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Проблеми виникають у нашому житті не випадково Це свого роду хвороби не тіла, а душі, які ми звикли ігнорувати....
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Знаючи, як енергетичні прив'язки впливають на взаємини людей, ви зможете посилити свою енергетику та змінити ж....
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Уміння розпізнавати людину з негативною енергетикою — це безперечний плюс для всіх, хто хоче захистити себе ві....
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Фен-шуй є найдавнішим вченням про гармонію та щастя, причому не тільки душі, а й тіла Які талісмани допоможуть....
більше матеріалів
/-1,1025950908661-/ /-pc-/
Top