Закритий бюджет і відсутність контролю: нардеп назвала недоліки закону про нацбезпеку

21.06.2018, 11:10

Недоліками законопроекту про національну безпеку стали закритий бюджет і відсутність громадянського контролю. Таку думку висловила народний депутат України (фракція "Самопоміч") Олена Сотник журналістам у парламенті, передав кореспондент ASN.

"Перевірити оборонний бюджет неможливо. На жаль, цей закон знову повторює цю історію, і нічого не змінюється. Друге питання - це питання цивільного контролю, що є у всіх цивілізованих країнах, в законі цього знову-таки немає", - зазначила політик .

За її словами, також неприпустима норма, що верховний головнокомандувач є вищою посадовою особою збройних сил України. При цьому вона додала, що надзвичайні повноваження глава держави в збройних силах отримує тільки в період війни.

"Деякі речі в законі для мене неприйнятні. Я розумію, що те, що пропонується, - це загальні рамки, вони не найкращі", - підсумувала Сотник.

Нагадаємо, у понеділок, 18 червня, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в четвер закон про національну безпеку може бути поставлений на голосування. За його словами, парламентаріям слід поквапитися з ухваленням закону, оскільки це зобов'язання перед НАТО, саміт якого відбудеться вже в липні.

Читайте АСН в Google News