
Представники науки вважають, що рушники з текстилю можуть бути небезпечні для здоров'я. Багаторазове використання текстильних рушників стає причиною накопичення в них патогенних мікроорганізмів, через які може виникнути харчове отруєння.
Для отримання відомостей експерти вивчили понад сто кухонних рушників, якими користувалися люди 30 днів. Були зібрані проби та ідентифіковані зразки різних бактерій, а також було встановлено їхнє навантаження.
У результаті виявилося, що майже на половині рушників було виявлено зростання патогенів. При цьому ріст бактерій залежав від кількості осіб в сім'ї.
Експерти виявили на використаних виробах коліморфні бактерії (група кишкової палички) в кількості 36,7%, ентерококи в кількості 36,7%, а також золотистий стафілокок у кількості 14,3%. Перераховані мікроорганізми можуть спровокувати запальні процеси і розлад шлунка.
Використаний текстиль необхідно регулярно прати при допустимо високій температурі, найкраще з додаванням соди або рідкого господарського мила, що володіє антибактеріальним ефектом. Щоб зменшити можливість контакту з перерахованими бактеріями, необхідно регулярно міняти тканинні рушники або ж користуватися паперовими.