Помідор - це одна з найулюбленіших весняних і літніх ягід. Однак їсти їх можна далеко не всім, адже для когось вони можуть бути корисними, а для інших шкідливими. Отже, кому їсти помідори не варто.
1. Хвороби жовчних шляхів
Помідори викликають сильний жовчогінний ефект, тому вживати їх варто з великою обережністю. Дієтологи все ж радять повністю відмовитися від цієї ягоди. Особливо небезпечні томати людям з каменями в жовчному міхурі або жовчних шляхах. Кілька шматочків помідора можуть спровокувати сильний напад.
2. Алергія
Якщо ти алергік, то від помідорів також варто утриматися. У когось може початися реакція через органічні кислоти, а у когось - через хімікати, якими обробляють ягоди, щоб захистити їх від шкідників.
3. Хвороби нирок
У помідорах міститься щавлева кислота, яка негативно впливає на водно-сольовий баланс організму. Варені і консервовані томати можуть спровокувати утворення каменів у нирках. Тому не захоплюйся томатами, краще з'їж огірок.
4. Проблеми з суглобами
І знову вся справа в щавлевій кислоті. Якщо її концентрація в організмі перевищена, то можуть виникнути сильні болі. Тому віддай перевагу кільком помідорам чері.
5. Виразка або гастрит
Якщо у тебе підвищена кислотність, то відмовся від солоних і маринованих помідорів. Та й свіжими краще не захоплюватися, бо це може спровокувати загострення захворювання. Якщо воно почалося, то повністю виключи помідори зі свого меню.