counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...


Як розпізнати несвіжий шашлик. Найнадійніші методи


Переглядів: 152


Як розпізнати несвіжий шашлик. Найнадійніші методи

Традиційний шашлик прийнято готувати з якісного м'яса молодої тварини. Той, хто вважає за краще робити цю страву самостійно, зазвичай слідує цьому правилу і вибирає м'ясо досить ретельно. Але в продажу нерідко зустрічається і мариноване м'ясо, а якщо говорити про торгові точки, то шашлики готують мало не на кожному розі. На жаль, не всі продавці однаково сумлінні, тому від споживача потрібна увага і вміння відрізнити свіже м'ясо від несвіжого.

Щоб розпізнати несвіжий шашлик, вам знадобиться
- м'ясо;
- гострий ніж;
- запальничка.

Вирушаючи в магазин або на ринок за свіжим м'ясом, захопіть із собою невеликий гострий ніж. Він знадобиться, щоб надрізати м'ясо, що продавці погоджуються робити завжди.

Огляньте шматок м'яса. Він повинен бути рожевого або темно-червоного кольору, в залежності від віку тварини. Жир молодої тварини білий, у старої - жовтий, але ні в якому разі не сірий. Незалежно від того, використовуєте ви яловичину, свинину або баранину, тканини не повинні мати ніяких вкраплень або плям, колір їх - насичений і однорідний. Несвіже м'ясо виглядає обвітреним, в залежності від ступеня зіпсованості воно може мати сіруватий або навіть зеленуватий колір.

Понюхайте м'ясо. Не повинно бути ні найменшого гнильного запаху. Деякі недобросовісні торговці застосовують масу хитрощів, щоб м'ясо здавалося доброякісним. Наприклад, його миють у марганцівці, яка усуває неприємний запах і змиває наліт. За запахом відрізнити свіже м'ясо від влежаного в цьому випадку досить важко. Зверніть увагу на жир. Після замочування в перманганат калію він стає рожевим, а не жовтуватим, як зазвичай.

Натисніть на поверхню м'яса пальцем, щоб утворилася ямка. Тканини свіжого м'яса пружні, тому вм'ятина досить швидко вирівняється. З поверхні влежаного шматка вона не зникне.

Нагрійте шматочок. Для цього досить звичайнісінької запальнички. Проткніть м'ясо. Понюхайте ніж. При обробці можна позбутися тільки зовнішніх ознак гнилі, всередині ж шматок залишається зіпсованим. Чим у цьому випадку набуває неприємного запаху.

Зробіть невеликий надріз. Подивіться, що у вас вийшло. Гарне свіже м'ясо залишиться в місці розрізу майже сухим.

Якщо ви вирішили купити для страви заморожене м'ясо, зверніть увагу на кристалики льоду. За іншою ознакою свіжість його не визначиться, навіть запах гнилі при заморожуванні зникає. Але несумлінність продавця видадуть кристалики, які є завжди. Якщо вони білі, м'ясо заморожували один раз. При повторному заморожуванні лід буде рожевим. А таке м'ясо є вже не рекомендується.

У великих торгових точках нерідко продають мариноване м'ясо для шашликів. Воно може бути вагове або в пластиковій упаковці. Свіжість шматочків, які продаються в пластикових коробочках або вакуумній упаковці, можна визначити тільки за зовнішнім виглядом, причому далеко не завжди. Зверніть увагу на жир. Він не змінює свій колір і повинен бути білим або трохи жовтуватим.

Шашлики в торгових точках зазвичай готують із маринованого м'яса. Основним показником свіжості є запах. У маринади зазвичай додають цибулю, часник, спеції, які дуже сильно пахнуть. Але повністю ліквідувати неприємний запах несвіжого м'яса вони не можуть. Тому перш за все принюхайтесь.

У деяких торгових точках клієнт не бачить, як готується шашлик. Той, хто смажить м'ясо, має можливість підкласти покупцеві залежаний з учорашнього дня і підігрітий шматок. Якщо м'ясо викликає підозру, проткніть його вилкою або ножем. Неприємний запах залишається, незважаючи на використання ароматичних трав.


Читайте АСН в Google News





Ще цікаве


Новини партнерів





Інші важливі новини і публікації
Половина українців побоюються захворіти ковідом
Половина українців побоюються захворіти ковідом
На тлі постійно погіршується статистикою захворюваності коронавірусів більше половини українців висловлює побо....
Шок і трепет: зірки, яких не можна впізнати без гриму
Шок і трепет: зірки, яких не можна впізнати без гриму
Тоннам макіяжу не зіпсувати істинної краси, але хороший макіяж може приховати купу недоліків Візажисти цих все....
Американські уфологи назвали чергову дату пришестя інопланетян
Американські уфологи назвали чергову дату пришестя інопланетян
Прихильник теорії змови і автор каналу на YouTube Conspiracy Depot, якого вважають дуже авторитетним у світі у....
Київ. Локдаун 2.0: уточнення по роботі приміського транспорту
Київ. Локдаун 2.0: уточнення по роботі приміського транспорту
З завтрашнього дня Київ переходить в режим посилення обмежувальних заходів, пов'язаних зі збільшенням нових ви....
4 жіночих знаки Зодіаку, навколо яких найбільше в'ються чоловіки
4 жіночих знаки Зодіаку, навколо яких найбільше в'ються чоловіки
Жінки - прекрасні створення, яких потрібно любити, пестити, плекати і носити на руках Однак є серед представни....
більше матеріалів
Половина українців побоюються захворіти ковідом
Половина українців побоюються захворіти ковідом
На тлі постійно погіршується статистикою захворюваності коронавірусів більше половини українців висловлює побо....
Шок і трепет: зірки, яких не можна впізнати без гриму
Шок і трепет: зірки, яких не можна впізнати без гриму
Тоннам макіяжу не зіпсувати істинної краси, але хороший макіяж може приховати купу недоліків Візажисти цих все....
Американські уфологи назвали чергову дату пришестя інопланетян
Американські уфологи назвали чергову дату пришестя інопланетян
Прихильник теорії змови і автор каналу на YouTube Conspiracy Depot, якого вважають дуже авторитетним у світі у....
Київ. Локдаун 2.0: уточнення по роботі приміського транспорту
Київ. Локдаун 2.0: уточнення по роботі приміського транспорту
З завтрашнього дня Київ переходить в режим посилення обмежувальних заходів, пов'язаних зі збільшенням нових ви....
4 жіночих знаки Зодіаку, навколо яких найбільше в'ються чоловіки
4 жіночих знаки Зодіаку, навколо яких найбільше в'ються чоловіки
Жінки - прекрасні створення, яких потрібно любити, пестити, плекати і носити на руках Однак є серед представни....
більше матеріалів
/-0,97705316543579-/ /-pc-/
x
Вітаємо!

Ми помітили, що ви використовуєте блокувальник реклами.

Дуже просимо відключити його для ASN.IN.UA!

Реклама - основне джерело прибутку для нас. Без неї ми не зможемо оплатити роботу журналістів і їхні відрядження.

Не позбавляйте себе хороших матеріалів!

Top