Разом із пальмовою олією в Україні потрібно забороняти гідрогенізовані рідкі олії. Таку думку висловила експерт з якості та безпеки харчових продуктів, професор кафедри товарознавства, управління безпеки і якості КНЕУ Олена Сидоренко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"На слуху поняття пальмової олії, але воно дуже широке. Якраз проблема в трансжирах - ось їх би заборонити в усіх харчових продуктах або просто обмежити до 2%, наприклад, у десертах або кондитерських виробах. Ось наскільки неправильно ставлять акценти, це вводить в оману споживача", - зазначила експерт.
За її словами, таким чином, необізнаними споживачами просто маніпулюють. При цьому вона додала, що трансжири виготовляють із рідких олій шляхом штучного насичення і затвердіння. Нагадаємо, радикальна партія Олега Ляшка наполягає на ухваленні закону про заборону використання пальмової олії в Україні. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради в Києві.