СБУ показало відео затримання організатора замаху на Бабченка

30.05.2018, 19:08

Служба безпеки затримала ймовірного організатора замаху на відомого російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві, передав кореспондент ASN.

За його словами, СБУ стало відомо, що якийсь завербований ФСБ громадянин Г. запропонував своєму знайомому учаснику антитерористичної операції на Донбасі 30 тис. доларів за вбивство журналіста. Той погодився, проте пізніше повідомив про все правоохоронним органам України та пообіцяв співпрацювати зі слідством.

В результаті силовики за допомогою "найманого вбивці" здійснили інсценування вбивства журналіста, що дозволило вийти на справжнього замовника. За словами В. Грицака, в даний час тривають слідчі дії з цією людиною, а також проводиться ряд обшуків.

Також громадянину Г. підготовлено підозру в скоєнні злочину. На наданому СБУ відео є кадри, як люди в штатському затримують ймовірного замовника вбивства (він знятий зі спини), і заводять в автомобіль.

Нагадаємо, вчора, 29 травня, з'явилася інформація, що у власній квартирі був застрелений відомий журналіст, громадянин РФ, який останній рік жив і працював в Україні, Аркадій Бабченко. Пізніше виявилося, що це було інсценування з метою вийти на справжніх організаторів замаху.

Читайте АСН в Google News