Вчені неодноразово заявляли, що найбільш корисна їжа для людини - це та, яка виробляється там же, де він живе. Лікарі розповіли які страви української кухні слід вживати частіше.
За словами експертів здорового способу життя, в українській національній кухні є п'ять страв, які, безумовно, не слід залишати без уваги, так як вони приносять величезну користь для здоров'я:
Холодець
Про нього мало що відомо. Зокрема не всі знають, що він корисний для легенів і бронхів, а також для суглобів.
Сало
Цей улюблений продукт українців здатний зміцнити імунітет. Він дає сили, покращує теплообмін і травлення.
Борщ
За допомогою правильно приготовленого борщу можна посилити захисні функції організму. Ця страва також допоможе прискорити обмін речовин і поліпшити роботу травної системи.
Вареники
Особливо корисні вареники з начинкою з вишні. Так само фахівці рекомендують не залишати без уваги вареники з капустою, картоплею і сиром - вони ні в чому не поступаються своїми поживними властивостями вишні.
Сырники
Основним інгредієнтом цієї страви є сир, і він корисний для кісткової системи, особливо для зубів
Сміливо включайте ці українські страви в свій раціон і будьте здорові!