Літній сезон дарує велику кількість смачних ягід і фруктів. Серед них - вишня, прекрасне доповнення до будь-якого десерту і напою. Однак насолоджуватися цими соковитими ягодами хочеться не тільки влітку, а й взимку, коли потреба у вітамінах суттєво зростає. Ідеальним способом зберегти вишню протягом усіх зимових місяців є її заморозка.
Щоб заморозити вишню вам знадобиться:
- друшляк;
- махровий рушник;
- поліетиленові пакети;
- пластикові контейнери;
- піднос;
- харчова плівка.
Ретельно огляньте всі ягоди, призначені для заморожування. Видаліть ті, які мають вм'ятини, тріщини, підгнилі місця. Для тривалого зберігання краще відбирати вишню яскравого кольору з досить щільною шкіркою. Відірвіть від плодів черешки і листя.
Помістіть відсортовані ягоди в друшляк і акуратно промийте їх під струменем холодної проточної води. Сильні забруднення видаліть, обережно потерши їх пальцями, щоб не пошкодити ніжну шкіру. Дайте зайвої воді стекти.
Розкладіть вишню на чистому махровому рушнику. Дочекайтеся, поки ягоди висохнуть. Тепер можна приступати до заморожування.
Здійснювати заморозку вишні можна двома способами, кожен з яких має свої переваги. Перший варіант більше підійде для вишні, яку ви плануєте використовувати в киселі, компоти, желе. Такі ягоди просто висипте в міцний поліетиленовий пакет або складіть у пластиковий контейнер. Після чого наповнені ємності помістіть в морозильну камеру. Цей метод дозволяє швидко обробити велику кількість ягід, однак заморожені вони будуть цілим шматком і вигляд відталих вишеньок буде досить непоказним.
Ягоди, які ви хочете використовувати для прикраси випічки, морозива та коктейлів можна зберегти більше делікатним способом. Помістіть їх на піднос або велике плоске блюдо, попередньо застелене харчовою плівкою або великим поліетиленовим пакетом. Висипайте вишню на піднос так, щоб ягоди на поверхні не стикалися одна з одною. Поставте блюдо в морозильну камеру.
Через 3-4 години дістаньте вишню і перевірте ступінь заморозки. Якщо при ударі одна об одну ягоди видають характерний стукіт, значить, - можна пересипати їх для тривалого зберігання. Акуратно зніміть шар плівки і висипте з неї вишню в пакети або контейнери і приберіть їх в морозилку.
Не забудьте залишити на тарі маркування, вказавши на ній вигляд ягід і дату заморозки. Так ви швидше зможете знайти необхідний продукт в своїй морозильній камері.