Гройсман обіцяє не продавати інвесторам більше 20% акцій стратегічних підприємств

18.05.2018, 14:40

В ході приватизації стратегічних підприємств в Україні будуть виставлені на торги лише пакети по 20-25% акцій, що дозволить залишити об'єкти у державній власності. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи в парламенті, передав кореспондент ASN.

"Є намір уряду 51% залишити у власності держави. Це буде означати, що підприємство буде державним. І, можливо, на 20-25% залучити міжнародного партнера зі світовим ім'ям і бездоганною репутацією", - зазначив прем'єр.

За його словами, така часткова приватизація дозволить залучити на підприємства інвестиції і збільшити їх штат. У той же час він підкреслив, що унікальні стратегічні підприємства в Україні не можуть бути приватизовані.

При цьому він додав, що, зокрема,  йдеться про приватизацію "Турбоатома", продукція якого може реалізовуватися по всьому світу, а штат - збільшений з 3500 до 7000 працівників в разі приходу іноземного інвестора. Також В. Гройсман нагадав, що "країна-агресор", інтерес якої є і в "Турбоатомі", не має права на володіння акціями українських підприємств.

Нагадаємо, 2018 рік був оголошений роком "Великої приватизації" після прийняття нового закону про приватизацію. Розпродаж держпідприємств в Україні є вимогою МВФ. Всього в ході приватизації планується виручити 21,4 млрд грн.

Читайте АСН в Google News