Вчені в Німеччині в ході свого недавнього дослідження назвали нову небезпеку пальмової олії для людського організму. На думку експертів, наявність цього продукту в щоденному раціоні людини може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Авторами наукової роботи були вчені з Центру діабету в Дюссельдорфі. Всього було досліджено 14 осіб у віці від 20 до 40 років. В результаті було встановлено, як пальмова олія може впливати на організм людини. Ця речовина, крім іншого, може призвести до підвищення рівня цукру в крові і жирового захворювання печінки.
Найбільш небезпечною є кількість пальмової олії, яка дорівнює одній склянці, що еквівалентно восьми шматкам піци Пепероні або звичайній вечері в звичайному фаст-фуді.
При виробництві пальмової олії використовується низькопробний жир. Саме останній, можна у великих кількостях знайти в хлібобулочних і кондитерських виробах. Ця речовина підвищує рівень холестерину і погіршує роботу серця людини.