М'яке морозиво, відповідно до стандарту, має бути реалізовано відразу після виробництва. Таку думку висловила член правління громадської організації "Споживчий довіра", головний редактор журналу "Споживчий довіра" Олена Куликова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"Першого січня 2018 року набрав чинності в Україні стандарт на м'яке морозиво, згідно з яким цей продукт взагалі не має терміну зберігання", - зазначила експерт. За її словами, таким чином, відповідно до стандарту, виробник, що випускає м'яке морозиво, повинен відразу ж реалізувати продукт.
При цьому Куликова підкреслила, що в теплу пору року, особливо влітку, таке м'яке морозиво продається практично на кожному кроці і користується великим попитом у покупців, незважаючи на реальний довгий термін його зберігання. Нагадаємо, з 1990 року в Україні кількість споживання молочних продуктів, що поставляються із заводу, скоротилося на 50%.
Це ставить під загрозу здоров'я населення. Про це повідомляє експерт Асоціації виробників молока Олена Жупинас. Вона нагадала, що через "молочне голодування" в організмі не вистачає кальцію і молочного білка.