При неправильному зберіганні термін придатності вершкового масла може скоротитися втричі - з 75 до 35 діб і навіть менше. Таку думку висловила член правління громадської організації "Споживчий довіра", головний редактор журналу "Споживчий довіра" Олена Куликова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"В залежності від того, при якій температурі зберігаються деякі продукти, - від цього залежить кінцевий термін використання продуктів", - зазначила експерт. За її словами, так, зокрема, термін придатності вершкового масла залежить від температури холодильної або морозильної камери.
Так, щоб продукт, як це зазначено на упаковці, зберігався 75 діб, він повинен весь час перебувати в морозильній камері при -18 градусів. Якщо ж температура підвищується до -6 градусів, то термін служби скорочується до 60 діб, тоді як при температурі близько 0 термін служби масла скорочується до 35 діб.
Перевірити ж, при якій саме температурі зберігається масло в магазинах, практично неможливо. Нагадаємо, з 1990 року в Україні кількість споживання молочних продуктів, що поставляються із заводу, скоротилася на 50%. Це ставить під загрозу здоров'я населення.
Про це повідомляє експерт Асоціації виробників молока Олена Жупинас. Вона нагадала, що через "молочне голодування" в організмі не вистачає кальцію і молочного білка.