ФСБ РФ підтверджує затримання українських рибалок в Азовському морі

13.05.2018, 10:49

Прикордонники РФ в Азовському морі затримали двох українських рибалок на маломірному судні «Амур» і доставили їх у російське місто Єйськ у Краснодарському краї, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ РФ.

Як повідомляється, 10 травня прикордонники РФ в акваторії Азовського моря виявили судно «Амур», на борту якого перебувало двоє рибалок. За версією прикордонників, рибалки займалися незаконним виловом риби. А так як у затриманих не було документів, що посвідчують їхню особу, вони разом із судном були доставлені в порт Єйськ для встановлення особи й ухвалення процесуального рішення.

Нагадаємо, 11 травня в акваторії Бердянська українські рятувальники почали операцію з пошуку двох рибалок, які вранці 10 травня вийшли на катері в Азовське море і не повернулися. Пізніше з'явилася інформація, що рибалки затримані російськими прикордонниками. Представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич розповів, що Росія відмовляється надати інформацію про затримання українських рибалок.

Читайте АСН в Google News