counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Травня
23 Травня
Всі новини...

Як близько року можна зберігати сало в холодильнику

Як близько року можна зберігати сало в холодильнику

Сало - висококалорійний продукт із великим вмістом жиру. Сало відмінно підходить для сніданку, насичуючи організм з самого ранку енергією і гарним настроєм. Щоб цей продукт зберігався в холодильнику тривалий час, його слід попередньо підготувати.

Перетоплене сало - смалець. Промийте сало водою і наріжте його пластинками. Візьміть каструлю і поставте її на вогонь. На дно каструлі під час нагрівання укладіть всі нарізані шматочки. Розтоплюйте сало на повільному вогні. Шар жиру знімайте ложкою, пропускайте через тонку марлеву тканину в заготовлену ємність: скляну або глиняну. Перетоплене сало зберігається до 3 років і використовується не тільки в харчових цілях, але у лікувальних і навіть косметичних.

Засолка.Сало при солінні неможливо пересолити, вважається, що сало вбирає в себе саме стільки солі, скільки необхідно для досягнення найкращих смакових якостей. Отже, приготуйте засолювання. На 1 кг. сала візьміть 3-4 ст. л. солі, 1 ст. л. чорного меленого перцю, на розсуд можете додати суміш із сушених трав. Поріжте великою соломкою часник. Наріжте сало пластинками 4-5 см. Шириною, нашпигуйте його часником і обваляйте в засолювальний суміші.

Візьміть емальований посуд і покладіть скибки шарами, кожен шар при цьому посипаючи спеціями. Залиште солитися в прохолодному місці на 3-5 днів. Після закінчення зазначеного часу приготоване сало оберніть харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику, а в морозильній камері таке сало здатне зберігатися цілий рік. До речі, після заморозки сало не втрачає своїх смакових і корисних якостей.

Копчення. Для копчення сала потрібна спеціальна коптильня з певними сортами дров: вільха, верба, тополя і т.д. Зараз у багатьох селах з'являються приватні коптильні. Запитайте у сусідів по дачі - вони обов'язково вам підкажуть адресу.

Приготуйте засолювальну суміш з рецепту № 2. Сало наріжте смужками довжиною по 15-20 см. Нарізані шматки сала обваляйте в суміші і залиште в холодильнику на 2-3 доби. Просочене сумішшю сало добре витріть паперовою серветкою. Візьміть коптильні гачки і насадіть на них шматки сала. Тримати такі шматки над димом коптильні необхідно не менше 3 годин. Копчене сало зберігається в холодильнику до року.





Переглядів: 1780

Новини партнерів

Загрузка...


Інші важливі новини і публікації

Ще цікаве
Найточніший гороскоп на 25 травня 2018 року
Найточніший гороскоп на 25 травня 2018 року
ОвенОвнам варто уважніше поставитися до долі відносин Сьогодні можна знайти баланс, примирити протилежності, н....
В бікіні і з кокосом – новий сексуальний флешмоб в Instagram
В бікіні і з кокосом – новий сексуальний флешмоб в Instagram
Новий тренд в Мережі, а точніше поза, при якій навіть якщо у вас є зайва вага, ви все-одно будете здаватися пр....
Розкішні сідниці: Дженніфер Лопес знялася в рекламі другого сезону World of Dance. Відео
Розкішні сідниці: Дженніфер Лопес знялася в рекламі другого сезону World of Dance. Відео
Співачка Дженніфер Лопес знялася в трейлері нового сезону проекту World of Dance, де вона бере участь в складі....
Світова зірка роздяглася у прямому ефірі
Світова зірка роздяглася у прямому ефірі
Австралійсько-американська представниця хіп-хоп напрямку - виконавиця Іггі Азалія провела онлайн-включення в о....
Cкандальний кліп Кіркорова: Що відбувалося за кадром
Cкандальний кліп Кіркорова: Що відбувалося за кадром
Філіп Кіркоров розповів фанатам, що відбувалося за лаштунками першого дня зйомки його скандального кліпу «Колі....
більше матеріалів
/-0,95112800598145-/ /-pc-/
x
Вітаємо!

Ми помітили, що ви використовуєте блокувальник реклами.

Дуже просимо відключити його для ASN.IN.UA!

Реклама - основне джерело прибутку для нас. Без неї ми не зможемо оплатити роботу журналістів і їхні відрядження.

Не позбавляйте себе хороших матеріалів!

Top