counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Серпня
19 Серпня
Всі новини...

Як близько року можна зберігати сало в холодильнику

Як близько року можна зберігати сало в холодильнику

Сало - висококалорійний продукт із великим вмістом жиру. Сало відмінно підходить для сніданку, насичуючи організм з самого ранку енергією і гарним настроєм. Щоб цей продукт зберігався в холодильнику тривалий час, його слід попередньо підготувати.

Перетоплене сало - смалець. Промийте сало водою і наріжте його пластинками. Візьміть каструлю і поставте її на вогонь. На дно каструлі під час нагрівання укладіть всі нарізані шматочки. Розтоплюйте сало на повільному вогні. Шар жиру знімайте ложкою, пропускайте через тонку марлеву тканину в заготовлену ємність: скляну або глиняну. Перетоплене сало зберігається до 3 років і використовується не тільки в харчових цілях, але у лікувальних і навіть косметичних.

Засолка.Сало при солінні неможливо пересолити, вважається, що сало вбирає в себе саме стільки солі, скільки необхідно для досягнення найкращих смакових якостей. Отже, приготуйте засолювання. На 1 кг. сала візьміть 3-4 ст. л. солі, 1 ст. л. чорного меленого перцю, на розсуд можете додати суміш із сушених трав. Поріжте великою соломкою часник. Наріжте сало пластинками 4-5 см. Шириною, нашпигуйте його часником і обваляйте в засолювальний суміші.

Візьміть емальований посуд і покладіть скибки шарами, кожен шар при цьому посипаючи спеціями. Залиште солитися в прохолодному місці на 3-5 днів. Після закінчення зазначеного часу приготоване сало оберніть харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику, а в морозильній камері таке сало здатне зберігатися цілий рік. До речі, після заморозки сало не втрачає своїх смакових і корисних якостей.

Копчення. Для копчення сала потрібна спеціальна коптильня з певними сортами дров: вільха, верба, тополя і т.д. Зараз у багатьох селах з'являються приватні коптильні. Запитайте у сусідів по дачі - вони обов'язково вам підкажуть адресу.

Приготуйте засолювальну суміш з рецепту № 2. Сало наріжте смужками довжиною по 15-20 см. Нарізані шматки сала обваляйте в суміші і залиште в холодильнику на 2-3 доби. Просочене сумішшю сало добре витріть паперовою серветкою. Візьміть коптильні гачки і насадіть на них шматки сала. Тримати такі шматки над димом коптильні необхідно не менше 3 годин. Копчене сало зберігається в холодильнику до року.





Переглядів: 1824

Новини партнерів


Інші важливі новини і публікації

Ще цікаве
Дивне чудовисько викинуло на берег моря в Херсоні
Дивне чудовисько викинуло на берег моря в Херсоні
Дивну істоту викинуло на берег Арабатської стрілки в Херсонській області Фото з невідомою істотою спантеличило....
Що потрібно робити в Повний місяць для любові
Що потрібно робити в Повний місяць для любові
Повний місяць — це містичний час, коли сила впливу Місяця досягає максимальної точки В Повний місяц....
Дотримуйтесь спокою, уникайте конфліктної людини: Найточніший гороскоп на 20 серпня для всіх знаків Зодіаку
Дотримуйтесь спокою, уникайте конфліктної людини: Найточніший гороскоп на 20 серпня для всіх знаків Зодіаку
ОвенОвен в цей день буде більш активним, відкритим для всього нового, товариським Представники цього Знака Зод....
Лобода в трусах влаштувала першу фотосесію з донькою
Лобода в трусах влаштувала першу фотосесію з донькою
Українська співачка, яка переїхала жити і працювати в Росію, а потім - в США Світлана Лобода, вперше показала ....
Видно все. Кардашьян влаштувала фотосесію в мікроскопічному купальнику
Видно все. Кардашьян влаштувала фотосесію в мікроскопічному купальнику
Кім Кардашьян на морському березі влаштувала фотосесію в мікроскопічному купальнику Стрінги ледь прикривали ін....
більше матеріалів
/-1,1609160900116-/ /-pc-/
x
Вітаємо!

Ми помітили, що ви використовуєте блокувальник реклами.

Дуже просимо відключити його для ASN.IN.UA!

Реклама - основне джерело прибутку для нас. Без неї ми не зможемо оплатити роботу журналістів і їхні відрядження.

Не позбавляйте себе хороших матеріалів!

Top