Оглушили в ДТП і втопили друга в колодязі: розкрита загадкова смерть поліцейського

27.04.2018, 20:34

Співробітник Служби безпеки України в Кіровоградській області разом з цивільним скинули в колодязь колегу, якого вважали загиблим в ДТП. Про це на сторінці в Facebook повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Трагедія трапилася в жовтні минулого року. 24-річний старший лейтенант поїхав на полювання в компанії двох дільничних, співробітника СБУ і цивільного. Лихачі були п'яні і під час переслідування на автомобілі козулі, перекинулися. Лейтенант знепритомнів, ударившись головою.

Колеги вирішили, що їх напарник помер. Замість того, щоб викликати поліцію і «швидку», почали думати, як все приховати. Зловмисники поклали свого друга в багажник іншого автомобіля, а потім відвезли до закинутого колодязя посеред поля.

33-річний цивільний і співробітник СБУ зіштовхнули тіло ще живого оперативника в колодязь, попередньо прикріпивши до його ніг важкий камінь. Розбиту машину втопили неподалік в кар'єрі. Судово-медична експертиза показала, що поліцейський помер не в ДТП, а від утоплення. Таким чином, якби друзі викликали медиків на місце аварії, людина була б жива.

Співробітникові СБУ інкримінують вбивство з необережності і приховування злочину. Він перебуває під вартою. Дільничних офіцерів поліції звільнили з органів. Одного з них засуджено до трьох років позбавлення волі за приховування злочину, однак на підставі ст. 75 КК він був звільнений від відбування покарання з встановленням випробувального строку на 2 роки. У той же час начальник Благовіщенського відділу поліції був звільнений з посади.

Читайте АСН в Google News