Кефір чинить позитивний вплив на кров'яний тиск, посилюючи зв'язок між мозком і кишечником.
Популярний в Україні та багатьох країнах світу напій, позитивно впливає на показники артеріального тиску. Вчені з Університету Auburn в Алабамі виявили, що кефір забезпечує зв'язок між кишечником і мозком. Це молоко, ферментоване пробіотиками, відоме своєю здатністю підтримувати баланс корисних бактерій в травній системі.
Попередні дослідження показали, що дисбаланс бактеріальної флори в кишечнику, може викликати скачки артеріального тиску у деяких людей. Крім того, бактерії, які є головною складовою пробіотичних препаратів, корисні для травної системи, знижують кров'яний тиск.
В ході експериментів з лабораторними щурами, які отримували кефір протягом 9 тижнів, вчені виявили, що рівень ендотоксинів (токсичних речовин, пов'язаних з руйнуванням клітин) зменшувався в рази. Артеріальний тиск у тварин значно знизився. Дослідження показали, що кефір володіє антигіпертонічний механізмом через встановлення зв'язку між мікробіотою і мозком.