На тиск СБУ скаржиться кожен п'ятий бізнесмен в Україні

26.04.2018, 14:28

На тиск з боку Служби безпеки України (СБУ) скаржиться кожен п'ятий бізнесмен в Україні. Таку думку висловив виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"З минулого року вперше в переліку відповідей бізнесу на запитання, що заважає підприємницькій діяльності в Україні, з'явився такий компонент, як Служба безпеки України. І більше 20% бізнесменів як українського, так і міжнародного бізнесу заявили, що це та структура, яка заважає працювати", - зазначив експерт.

За його словами, прикладом втручання працівників СБУ у діяльність бізнесу є дії відомства щодо блокування поставок скрапленого газу минулої зими, що фактично блокувало цілу галузь бізнесу, завдало величезних збитків на користь одного з гравців ринку. При цьому він додав, що СБУ - це контррозвідувальний орган, ключове завдання якого - забезпечувати безпеку країни і зміцнювати національну оборону.

Однак в українських реаліях такий орган може суміщати функції захисту нацбезпеки з можливістю "кошмарити" бізнес. Нагадаємо, 24 квітня працівники Національного антикорупційного бюро в Києві затримали співробітника Служби безпеки України, який в той момент отримував хабар.

Читайте АСН в Google News