Дієтологи склали список найбільш шкідливих продуктів для сніданку. Багато людей в якості сніданку вважають за краще не повноцінне блюдо, а "легкий перекус" з готових продуктів, не замислюючись про їх вплив на організм, передає Ukr.Media.
Плавлений сир
Виробляється з некондиційного сиру. При обробці він втрачає корисні речовини, і в ньому утворюються зайві жири.
Сухарики і чипси
Закуски містять високий вміст хімічних добавок і сумнівних жирів.
Сирки (десерти)
Часто є поєднанням рослинних жирів, цукру, загусників і ароматизаторів.
Ковбасні вироби
Дієтологи не раз звинувачували ці продукти в тому, що вони підвищують ризик хвороб шлунково-кишкового тракту і навіть раку.
Каші швидкого приготування
Після заводської термообробки зернові втрачають свій корисний склад: повільні вуглеводи замінюються швидкими.
Мюслі
Попередній аргумент для них також є актуальним. Містять підсолоджувачі, сумнівні сухофрукти і ароматизатори.
Соки в пакетах
Найчастіше відновлений з концентрованого соку, висушеної м'якоті, води і цукру.