"Російський Ілон Маск" помер від тортур і зґвалтувань у СІЗО

16.04.2018, 17:50

Фігуранта кримінальної справи про розкрадання у Міноборони при будівництві підводного човна зґвалтували і задушили в петербурзькому слідчому ізоляторі, а смерть видали за самогубство, пише «Новая газета».

Інженер Валерій Пшеничний помер 5 лютого після слідчих дій у петербурзькому СІЗО №4. Його знайшли повішеним на шнурку від куртки. Але експертиза показала, що Пшеничний не наклав на себе руки - його катували, ґвалтували, а потім задушили. Жертву катували струмом і зламали хребет.

Перед смертю Пшеничний встиг передати дружині записку з проханням нікому нічого не платити. Убитий був власником компанії «Новіта Про», але запідозрив, що його партнер по компанії займається шахрайством. Того звали Андрій Петров і в СІЗО він дав свідчення проти Пшеничного, звинувативши їх у завищенні вартості замовлення на човен. Пшеничний загинув через три тижні після затримання.

Друзі та колеги називали його «російським Ілоном Маском». Човен, над яким він працював, міг би зробити переворот у видобутку корисних копалин.

Читайте АСН в Google News