Ожиріння, діабет і серцево-судинні захворювання: чим небезпечна пальмова олія в їжі

05.04.2018, 16:28

Вживання пальмового масла як компонента безлічі продуктів веде до виникнення ожиріння, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила доктор технічних наук Олена Сидоренко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"На першому місці цукор, а потім рослинний жир. А ця комбінація - цукор + рослинний жир - це всі хвороби наші, починаючи з судин. Порушується обмін на рівні клітинних мембран. Тобто не йде засвоєння жиру", - зазначила експерт.

За її словами, навіть європейські стандарти дозволяють додавання рослинних жирів в молочні продукти в малих кількостях (до 2%), що навіть корисно для здоров'я, проте в замороженому вигляді такий компонент дуже шкідливий. Серед хвороб, які викликає споживання продуктів із вмістом твердих рослинних жирів, О. Сидоренко назвала ожиріння, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання.

Нагадаємо, за кілька місяців ситуація з якістю продукції має стабілізуватися, тому що багато виробників отримають штрафи - максимальний в 70 тисяч. Держспоживслужба зможе купувати в кожній області один і той же зразок продукції, і в результаті виробник може накопичити штрафів в кілька мільйонів гривень і все одно прийде до виробництва якісної продукції, яку сам же заклав власними технічними умовами.

Читайте АСН в Google News