Отруєння Сергія Скрипаля: ЗМІ з'ясували неймовірну деталь

16.03.2018, 08:15

Нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою був отруєний у Великій Британії колишній шпигун британської розвідки з РФ Сергій Скрипаль, могли помістити в чемодан його дочки Юлії ще до її відльоту з Москви до Лондона. Про це пише The Telegraph з посиланням на джерела в спецслужбах. ЗМІ зазначає, що 3 березня дочка екс-розвідника прилетіла з Росії.

Також джерела відзначили, що токсином був просякнутий одяг та інші речі Юлії. Так, за однією з версій, в Москві в квартиру Юлії проникли люди і залишили небезпечну речовину в її речах.

Спецслужби не виключають, що речовина було поміщена на одяг, косметику або подарунок, який розпакували в будинку екс-розвідника в Солсбері.

У поліції графства Вілтшир заявили, що в контакті з нервово-паралітичною речовиною могла опинитися 131 особа. При цьому за допомогою медиків звернулися 46 осіб, з проханням перевірити їх здоров'я.

Прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей в ході засідання Ради нацбезпеки заявила, що Росія швидше за все причетна до отруєння екс-полковника розвідки Сергія Скрипаля в Солсбері. За словами Мей, Британія має намір прийняти широкі заходи проти Росії, але дає послу РФ 36 годин для роз'яснень про походження речовини, яке використовували для отруєння. Від російського посла також хочуть почути, як речовину доставили в Сполучене королівство.

Читайте АСН в Google News