США жорстко засудили візит Путіна до Криму: Ваші претензії фальшиві

15.03.2018, 09:11

США жорстко засудили візит президента Росії Володимира Путіна в окупований Крим в рамках передвиборчого турне. Як заявила представниця Державного департаменту США Хезер Науерт, Крим - належить Україні, а претензії Путіна на нього фальшиві.

"У своєму передвиборному мітингу в Криму сьогодні президент Путін повторював фальшиві претензії Росії на українську територію, що стало ще одним відкритим визнанням того, що російський уряд нехтує міжнародним порядком і не поважає територіальну цілісність суверенних держав", - йдеться в заяві.

У Держдепі нагадали про сфабрикований чотири роки тому референдум і переслідування людей, які виступають проти незаконної анексії півострова. Також в США заявили, що як і раніше є прихильниками суверенітету України.

"Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне півострів Україні", - заявили в США.

Нагадаємо, вчора Путін приїхав до Криму. Як повідомила прес-служба Кремля, президент РФ з робочою поїздкою відвідає ряд регіонів Південного федерального округу: Краснодарський край, Крим і Севастополь. Але преса також не виключає, що Путін може проголосувати на президентських виборах в Криму. Вони нагадаємо, відбудуться 18 березня.

Читайте АСН в Google News