Попри зміни режиму дотування сільгоспвиробників і заявлену державну підтримку фермерам ціни на м'ясні та молочні продукти продовжують стабільне зростання. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
«Що стосується м'яса і молока, то тенденція там триває, на жаль. З минулого року жодних позитивних змін не відбулося ні в стимулах щодо утримання поголів'я, ні з африканською чумою свиней», - зазначив експерт.
За його словами, тенденція зростання цін на м'ясо-молочну групу в Україні буде зберігатися, принаймні до осені. При цьому Пендзін додав, що з початку року навіть варена ковбаса в роздробі подорожчала на 4%, що є істотним збільшенням ціни.
Нагадаємо, лідерами подорожчання осені 2017 року Україна стали вершкове масло і сало. Згідно зі статистичними даними, ці продукти виросли в ціні приблизно на 40%.