Тепер Росія офіційно - агресор. Порошенко підписав закон про деокупацію Донбасу

20.02.2018, 17:52

Президент Петро Порошенко на засіданні Військового кабінету підписав закон про реінтеграцію тимчасово окупованих територій, передає кореспондент ASN.

"Сьогодні, 20 лютого, увійде в історію як день трагічний, коли 18-20 лютого Герої Небесної Сотні захистили наше право на майбутнє. 20 лютого, без вичікування ні дня, почалася російська окупація. Почалася вона з незаконної анексії Криму. Навіть медалі собі вигравіювали з написом "20 лютого". і не варто думати, що метою РФ був Крим або Схід нашої країни. Я впевнений, що їхньою метою є, була і залишається вся Україна", - заявив він.

Президент нагадав, що агресор не очікував опору українського народу, який зруйнував плани, підготовлені у високих кабінетах Кремля.

"Думаю, буде глибоко символічно, якщо саме сьогодні, через 4 роки початку агресії, саме цього дня, 20 лютого, я підпишу дуже важливий закон - Про особливості державної політики та забезпечення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - сказав він.

Глава держави зазначив, що в цьому законі чітко закріплений статус "країни-агресора", чітко прописано, що саме РФ окупувала територію України. "І цей закон суттєво підкріплює правову базу використання Збройних Сил України та інших підрозділів для захисту нашої держави", - зазначив глава держави .

Читайте АСН в Google News