Українські гастарбайтери за 9 місяців вивели з Польщі $4 млрд

12.02.2018, 21:59

Тільки за третій квартал минулого року українські «заробітчани» перевели з Польщі на батьківщину 3,2 млрд злотих (майже 930 млн доларів). Такі дані публікує Народний банк Польщі в щоквартальному звіті «Платіжний баланс», передає UBR.

У дослідженні сказано, що в структурі переказів гастарбайтерів лідирують українці – на їх частку припадає 91% транзакцій за кордон.

Польські експерти в коментарях до звіту пояснили цю ситуацію небувалим напливом працівників з України в країну. За інформацією Міністерства сім'ї, трудової та соціальної політики, у другому кварталі минулого року підприємці Польщі зареєстрували 446,2 тис. декларацій про готовність довірити роботу українцям – це 95% від загальної кількості заявок. За рік їх кількість зросла майже на 50%.

Сказано, що обсяг переказів громадян України з Польщі постійно зростає. У другому кварталі центробанк Польші заявляв про 3 млрд злотих (приблизно 870 млн доларів), відправлених заробітчанами на батьківщину. Всього ж за три квартали 2017 року з Польщі нашими співвітчизниками було переведено близько 2,5 млрд доларів.

За 9 місяців минулого року українці в Польщі заробили майже 4 млрд доларів.

Читайте АСН в Google News