Нардепи посилили закон про створення доступу до будівель для осіб з інвалідністю

08.02.2018, 19:32

Верховна Рада ухвалила за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель і споруд». За це рішення проголосував 241 парламентарій, передає кореспондент ASN.

Голова профільного комітету Олександр Третьяков, виступаючи з трибуни, повідомив, що законом пропонується посилити вимоги щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю територій населених пунктів, житлових, громадських будівель і споруд, і виконання відповідних норм у будівельній, містобудівній та архітектурній діяльності.

Законопроектом, зокрема, пропонується встановити вимоги щодо відповідності житлових приміщень, займаних особами з інвалідністю, під'їздів, сходових майданчиків стандартам і правилам за доступністю. Проектом також пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення законодавства під час планування і забудови територій щодо доступності для маломобільних груп населення.

Читайте АСН в Google News