СЦКК: Донбас повністю може залишитися без води

05.02.2018, 15:00

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) боїться, що через аварійний стан насосної станції водопостачання на більшість території Донбасу може бути припинено. Про це сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

«Українська сторона СЦКК повідомляє, що через аварійний стан об'єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу ймовірно припинення водопостачання на більшій території Донбасу. 26 січня в результаті обстрілу терористами НЗФ насосної станції була пошкоджена система охолодження одного з трансформаторів, які призначені для електроживлення насосної станції. Це призвело до критичного 50% зниження надійності об'єкта», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, збій у роботі електропостачання може бути причиною повної зупинки станції. Під загрозою припинення подачі води може опинитися населення південно-західного напрямку Донецької області: Красноармійський, Волноваський та Добропільський райони, Донецьк (кілька районів), Авдіївка, Волноваха, Маріуполь, Докучаєвськ, Покровськ та інші селища і міста.

Читайте АСН в Google News