Прокуратура порушила справу через розпалювання релігійної ненависті Московським патріархатом

11.01.2018, 17:39

Прокуратура Запорізької області порушила справу у зв'язку з відмовою попів УПЦ Московського патріархату відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Дії священиків кваліфікували за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України - дискримінація за релігійною ознакою. У прокуратурі уточнили, що священиків УПЦ МП, а також громадського об'єднання «Союз православний «Радомир» підозрюють у скоєнні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, ображання почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, якщо вони спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення зіткнень і масових заворушень.

Відзначається, що московські попи допустили «вибірковий підхід» до релігійних обрядів, чим «образили почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями». «Зазначені особи засуджують спілкування представників церкви українською мовою, чим принижують національну честь громадян України», - підкреслили в прокуратурі.

Правоохоронці також встановили, що священики вищевказаних організацій «допускають висловлювання про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом РПЦ». Розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, після Нового року в Запоріжжі попи московського патріархату УПЦ відмовилися відспівувати загиблого 2-річного хлопчика. Мати дитини падала на коліна перед священиком - той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок.

Після цього по всій країні почалися акції протесту проти дій УПЦ МП, попи якої відмовляються відспівувати загиблих в АТО військових, а також хрещених в іншому патріархаті. В Україні проводять флешмоб, в ході якого під церкви МП приносять дитячі іграшки, як нагадування про справи, що творяться московськими попами.

Читайте АСН в Google News