Прокурори поскаржилися до Вищої ради на суддю, який відпустив директора табору «Вікторія»

08.12.2017, 08:40

Прокуратура Одеської області направила до Вищої ради правосуддя скаргу з приводу порушення процесуальних норм суддею Приморського райсуду Одеси Віктором Попревичем, який розглядав продовження терміну утримання під вартою директора дитячого табору «Вікторія». Про це повідомили в прес-службі відомства.

Прокурори відзначили, що суддя Попревич порушив закон, застосувавши заставу після розгляду клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою директора табору, в якому у вересні сталася пожежа і загинуло 3 дівчинки. «Надалі зазначене рішення за клопотанням прокуратури апеляційним судом скасовано і підозрюваній особі продовжено термін арешту», — відзначили в прокуратурі.

Крім того, прокурори вважають, що Попревич порушив принципи гласності та відкритості судового засідання, він виніс рішення за відсутності учасників процесу. Перед Вищою радою правосуддя стоїть питання про притягнення судді до відповідальності.

Нагадаємо, 15 вересня пізно ввечері в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пожежа. Зайнялася дерев'яна будівля одного з корпусів. Загинули троє дівчаток, яких закрили у кімнаті на ключ.

Читайте АСН в Google News