З 20 млрд від підвищення ЄСВ до Пенсійного фонду потрапило тільки 12 млрд грн

07.12.2017, 16:37

Зміни в пенсійному законодавстві дали вже додатково мільярдні надходження до державного бюджету, але на доходах пенсіонерів вони істотно не позначилися. Таку думку висловила старший науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
 
"Ось вони (уряд. - Ред.) отримали додатково 20 млрд гривень на підвищення ЄСВ, а на Пенсійний фонд витратили 12 мільярдів, а на 8 мільярдів вони скоротили трансферт держбюджету - пенсіонери вже недоотримали ці мільярди", - зазначила експерт.
 
За її словами, якби приріст, отриманий в результаті реформ або інших перетворень, йшов на підвищення пенсій, тоді б люди розуміли користь і справедливість реформ. При цьому Ткаченко пояснила, що, наприклад, скорочення кількості молодих пенсіонерів за рахунок збільшення мінімального трудового стажу дозволило б істотно збільшити розмір пенсій літнім людям. Нагадаємо, президент Петро Порошенко на II Всеукраїнському форумі об'єднаних громад заявив, що уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплат 4100 гривень.

Читайте АСН в Google News