На засіданні ПАЧЕС у Києві стався скандал з вірменською делегацією

29.11.2017, 17:23

Делегація Вірменії покинула зал на ювілейній сесії Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) у Києві. Про це пише News.am.

Таким чином вірмени висловили протест проти однієї наради, на якій були відсутні представники Вірменії. З'ясувалося, що з ініціативи генерального секретаря організації, керівника делегації України глави всіх делегацій були зібрані для обговорення якогось питання. І тільки керівництво делегації Вірменії не запросили на обговорення.
«Ми кваліфікуємо це як образу не тільки вірменської делегації, але і всіх делегацій і загальної структури», - заявили в Вірменії.

Пізніше з'ясувалося, що в підсумку наради в декларацію внесли зміну про існуючі в регіоні конфлікти. Спочатку декларація була суто економічною, про розвиток країн регіону. Однак українська делегація підготувала правку про те, що країни ПАЧЕС повинні сприяти відновленню державного суверенітету і територіальної цілісності. Вірменська делегація має намір ігнорувала проблеми безпеки, про які говорять в Азербайджані, Грузії, Україні та Молдові.

Як відомо, Росія не поїхала на Генасамблею Чорноморського співробітництва в Київ «через вагомі причини». ПАЧЕС створили в 1993 році. У неї входять представники парламентів 12 країн: Албанії, Азербайджану, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України. Спостерігачами в організації є Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг Німеччини, парламенти Франції та Білорусі.

Читайте АСН в Google News