Судья Гольник рассказала, кто заказал ее избиение

27.11.2017, 12:34

Суддя Гольник розповіла, хто замовив її побиття. Про це суддя Жовтневого суду Полтави заявила на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

"Вся ця історія з переслідування мене почалася ще в 2014 році, і я пов'язую її з оточенням міського голови і мера Полтави Олександра Мамая, а також з головою Жовтневого суду. Я припускаю, що замовником нападу на мене може бути відома особа в Полтаві - Олександр Ковжога , який представляв інтереси Мамая в судовому розгляді щодо мера Полтави. Це не мої фантазії, а ці заяви базуються на об'єктивних обставинах", - заявила вона.

З її слів, Ковжога має зв'язки з криміналітетом, "кришує" наркобізнес, хоча раніше керував карним розшуком у Полтаві. Він був звільнений у 2007 році, але потім очолив громадську організацію по боротьбі з корупцією. І веде досить активну громадську діяльність, зокрема в столиці.

"Використовуючи зв'язки з судами, з Прокуратурою, органами внутрішніх справ, ця особистість тисне, переслідує мене. Постійно ініціює щодо мене дисциплінарні та інші позови", - повідомила вона.

Що стосується розслідування кримінального провадження за фактом нападу на суддю Полтави, то справу веде слідчий Володимир Тимошко, який "викликає довіру".

"Але в його оточенні теж є люди, які також залежні від організаторів і замовників нападу на мене. У мене також немає довіри до Полтавської прокуратурі, яка не розслідує факти корупції мера Полтави", - підкреслила вона.

У свою чергу, Сергій Лещенко, народний депутат і член Комітету з питань боротьби з корупцією зазначив, що інцидент з суддею Полтави, на жаль, не поодинокий в Україні.

Він нагадав, що аналогічний випадок нападу на суддю було зафіксовано в Черкасах.

"Влада зачищає неугодних суддів. Відбувається зачистка перед виборами... Чому це відбувається? Тому що в країні так і не відбулася зміна правил в цілому. І цього не станеться до тих пір, поки не поміняють політичне керівництво", - упевнений він.

Нагадаємо, ще з 2014 року Гольник вела адміністративну справу проти міського голови Полтави Мамая. Мера звинуватили в тому, що він, користуючись службовим становищем, дав своїй падчерці дозволи на встановлення торгових павільйонів без дотримання необхідних процедур. У травні 2016 року Гольник продемонструвала відео, де Мамай намагається домовитися з нею про закриття корупційного адмінсудочинства.

А вже ввечері 22 листопада 2017 року поблизу Меморіалу Солдатської слави в Полтаві на Гольник і її чоловіка напали невідомі. В результаті Гольник отримала сильні удари по голові, в клініці їй наклали шви. При цьому на прес-конференції суддя була вже без видимих ​​гематом на обличчі.

Пізніше вищезгаданий юрист Олександр Ковжога в інтерв'ю місцевому телеканалу заявив, що слова Гольник є наклепом:

"Я думаю, що вона не змогла виконати якусь політичну волю - засудити мера Полтави. Я з нею в інтимних відносинах ніколи не був, ніколи до неї не приставав. Розумієте чи ні? Чому вона це говорить - запитайте у неї. Я це пов'язую з тим, що я надавав юридичну допомогу Мамаю у справі, яку вона вела. Вони просто мене хочуть розчавити. Знищити", - заявив Ковжога.

Читайте АСН в Google News