Працівника військкомату «ДНР» судитимуть

14.09.2015, 14:49

Співробітника так званого військкомату «ДНР» судитимуть за співпрацю з терористами. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що з січня по квітень 2015 року 50-річний житель Донецька за власною ініціативою брав участь у діяльності терористичної організації «ДНР». Він був залучений на службу до одного зі структурних підрозділів бойовиків, а саме в 1-й відділ військового комісаріату терористичної організації «ДНР» на посаду, пов'язану зі здійсненням заходів мобілізаційного характеру», - сказано в повідомленні.

Він закликав жителів Донецької і Луганської областей вступати в ряди НЗФ (батальйони «ОПЛОТ», «Кальміус»). Агітував чоловік у захопленому військкоматі в Донецьку.

«Він розподіляв мобілізованих у відповідні батальйони з метою їх подальшої участі у здійсненні збройного опору Збройним силам України та правоохоронним органам, що задіяні в антитерористичній операції», - сказано в повідомленні.

Заарештували поплічника «ДНР» у квітні цього року і судитимуть за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Читайте АСН в Google News