На марш 14 жовтня вийде до десяти тисяч людей

13.10.2017, 15:53

У суботу, 14 жовтня, на марш вийде максимум до десяти тисяч людей. Про це на прес-конференції заявив політолог Руслан Бортник, передає кореспондент ASN.

"Якщо говорити про можливі протести 14 жовтня в день створення УПА, то на вулиці вийдуть" праві ", які в своїй більшості підконтрольні президенту. У свою чергу, 17 жовтня зберуться політики з низьким рейтингом, які не здатні повести за собою Майдан. Якби на вулиці вийшли сотні тисяч людей, то система почала б руйнуватися. Але не думаю, що організатори акцій здатні вивести таку кількість людей, максимум прийдуть тисяч десять", - заявив він.

Водночас, за словами експерта, проти чинної влади сьогодні може зіграти ситуація в ПАРЄ, яка показала, що у Петра Порошенка сьогодні є величезні проблеми з західними партнерами.

"Ця криза в українській політичній системі може сприйнятися як команда фас, як слабкість президента, який залишився без західної підтримки. Але в кращому випадку Майдан буде можливий тільки до кінця листопада - початку грудня. І тільки в тому випадку, якщо на Майдан зроблять ставку українські олігархи, а опозиція зможе об'єднатися. Хоча я думаю, що сьогодні новий Майдан неможливий. Немає критичного стану суспільства", - упевнений він.

Читайте АСН в Google News