Так хто багато їсть? За один похід в магазин українці витрачають у 6 разів менше, ніж поляки

10.10.2017, 11:51

Українці за один похід в супермаркет витрачають у шість разів менше ніж поляки. За даними опитування, проведеного польським інститутом ARC Market і Opinion, кожен покупець в Польщі витрачає в гіпермаркеті за один раз 890 грн, у супермаркеті - 610 грн, а в міні-маркеті - 390 грн. Тоді як за даними окремих торгових мереж в Україні за один раз українець залишає в гіпермаркеті - 220 грн, а в супермаркеті - трохи більше ніж 100 грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Якщо заробітна плата в Україні у 4 рази нижче, ніж в Польщі, то приблизно в стільки ж менше середній чек в торговому форматі - гіпер. Цей формат характеризує витрати середнього класу нашої країни. Але у форматі супермаркету різниця вища вже у 6 разів. Цим форматом переважно користуються люди з меншими доходами. Зростаючий розрив у витратах свідчить про те, що в Україні більша різниця між середнім класом і малозабезпеченими, ніж в Польщі», - додав він.

При цьому експерт уточнив, що сьогодні велика частина продуктів харчування у Польщі значно дешевша і більш якісна, ніж в Україні. Це стимулює українців все частіше їздити до сусідньої країни за продуктами харчування.

«У 2016 році за даними Польщі наші громадяни залишили у цій країні близько $2,2млрд. І ця сума в найближчі роки буде тільки зростати», - вважає Дорошенко.

Читайте АСН в Google News