Путін просить Макрона підтримати Росію в ООН

15.09.2017, 17:21

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові закликав президента Франції Еммануеля Макрона підтримати пропозицію країни-агресора про «запровадження на Донбас місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ». Про це повідомляє прес-служба Кремля.

«Відзначено важливість повного і неухильного дотримання сторонами конфлікту досягнутих домовленостей, у тому числі так званого «шкільного перемир'я», узгодженого в Контактній групі і підтриманого лідерами держав «нормандського формату». Володимир Путін закликав Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - заявили в Кремлі.

Раніше США виступили за миротворців ООН у Донбасі на всій окупованій території, а також на кордоні з країною-агресором.

Нагадаємо, 5 вересня Путін доручив МЗС РФ внести на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції про введення миротворців на Донбас. Умовою місії Путін назвав перебування миротворців виключно на лінії зіткнення для оборони місії ОБСЄ. МЗС України назвав заяву Путіна спробою представити агресію внутрішнім українським конфліктом, а не війною з країною-агресором.

Читайте АСН в Google News