Євросоюз відмовився від російських ракет «Союз»

15.09.2017, 13:48

Євросоюз відмовився запускати свої супутники навігаційної системи Galileo за допомогою російських ракет «Союз-СТ-Б». Подальші старти заплановані виключно на носіях Ariane 5 і Ariane 6, повідомляє  Space News.

Зараз на орбіті перебувають 18 супутників європейської глобальної навігаційної системи Galileo, з яких 14 були запущені російськими носіями, а інші 4 - європейськими ракетами Ariane 5. Річ у тім, що Ariane 5 за раз виводить 4 супутники Galileo, а не 2, як «Союз-СТ-Б».

Ракета Ariane 6 повинна прийти на зміну Ariane 5, перший старт нового носія заплановано на 2020 рік. Носії «Союз-СТ-Б» є адаптованими для запусків з космодрому Куру у Французькій Гвіані версіями ракет «Союз-ФГ», призначених для пілотованих місій до МКС.

Нагадаємо, стенд з космічними технологіями України відкрився у Віденському відділенні ООН. На стенді показані космічні технології нашої країни, зокрема, макети українських ракет-носіїв «Зеніт-3SL», «Дніпро» і «Циклон-4». «Стенд став частиною постійно діючої виставки світових досягнень у космічній сфері», - відзначили в представництві.

Читайте АСН в Google News