МЗС Білорусі побачив погрози в коментарі Зеркаль

31.08.2017, 17:43

Міністерство закордонних справ Білорусі повважало, що заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль погрожувала їхній країні, намагаючись "нав'язати свої інтереси в економічній сфері". Про це повідомив начальник управління інформації - прес-секретаря МЗС Дмитра Мирончика, передає Інтерфакс-Україна.

"Тим більше недоречно (...) публічно погрожувати Білорусі, а через Білорусь ще і її партнерам по ЄАЕС - Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Росії - "нав'язати свої інтереси" в економічній сфері" , - йдеться в заяві.

Таким чином Мирончик відповів на слова Зеркаль про те, що Білорусь поводиться з Україною не по-партнерськи. Крім того, радника-посланця посольства України в Білорусі Валерія Джигуна викликали на "килим" у МЗС.

Нагадаємо, Зеркаль в інтерв'ю "5 каналу" прокоментувала приєднання Білорусі до Світової організації торгівлі.

"Ми все ж будемо дивитися на свої інтереси, і нав'язувати вже Білорусі, через Білорусь ЄАЕС свої інтереси, включаючи транзит, включаючи всі заборони, включаючи всі ліцензії та всі інші питання, а також, звичайно, вирішуючи питання і в'їзду громадян України, і безпеки громадян України в Білорусі", - зазначила вона.

Читайте АСН в Google News