counter
Архів Повернутись назад 28 Жовтня 2016
28 Жовтня
За кордоном Розкрито таємницю появи «амфітеатрів» на Місяці За словами вчених, незвичайні ступінчасті структури на Місяці, що нагадують стародавні амфітеатри, з'явилися на земному супутнику давно внаслідок виливів магми, викликаних падінням астероїдів і руйнуванням стінок кратерів. Висновки вчених були опубліковані в журналі Science. Дослідники провели аналіз фотографій, зроблених зондами GRAIL за останні дні їх роботи в ході прольотів над Східним морем Місяця. Як виявилося, воно являє собою величезний багатоступінчастий кратер у західній частині видимої півкулі супутника Землі. За оцінками НАСА, діаметр кратера становить майже 930 км. Ця структура утворилася близько 3,8 млрд років тому, в кінці епохи «пізнього важкого бомбардування», коли наша планета і її супутник весь час «обстрілювали» величезними астероїдами. За результатами досліджень учених, падіння астероїда породило кратер, чиї розміри були удвічі менші, ніж нинішні розміри Східного моря - 320-460 км. Падіння було настільки сильним, що повністю «зірвало» всю кору з поверхні Місяця в цій точці її поверхні, викинувши майже 3 млн кубічних кілометрів матерії у навколишній простір.
За кордоном Творець інтернету став професором в Оксфорді Сер Тім Бернерс-Лі, який відомий на весь світ як творець Всесвітньої павутини, став професором кафедри інформатики університету Оксфорда. Про його призначення в установі пише Business Insider. Бернерс-Лі, який в 1976 році отримав в Оксфорді бакалаврську ступінь з фізики, буде членом коледжу Крайс-Черч, одного з найбільших в університеті. У своїй новій ролі екс-співробітник CERN і першопроходець Всесвітньої павутини займеться комп'ютерними дослідженнями. Ще невідомо, як Бернерс-Лі збирається поєднувати роботу в Оксфорді з посадою професора в Массачусетському інституті, де він працює офіційно. Керівник кафедри інформатики університету Оксфорда Майк Вулдрідж повідомив: «Мало людей, які живуть нині, змінили планету настільки глибоко, як це зробив Тім своїм винаходом інтернету. Це радість і честь для нас - знову вітати Тіма в Оксфорді».
За кордоном оформление ленты  З'явилося відео розкриття гробниці Ісуса Христа в Єрусалимі Перший раз за 500 років вчені заглянули всередину гробниці Христа в Єрусалимі. Археологи прибрали мармурову плиту з похоронного Ложа Христа, щоб досліджувати її. Вчені планують реставрувати каплицю, а для цього їм треба вивчити первісний вигляд гробниці. Згоду на проведення таких робіт дали всі власники Кувуклії - представники шести конфесій. Кожна дія фахівців знімається на відеокамери, що послужить матеріалом для документального фільму. Першим опубліковано відео зняття кришки. Вчених здивувало, що, коли кришка була зрушена, під нею виявилася велика кількість каменів, інформує National Geographic. «Потрібно провести тривалий науковий аналіз, але нарешті ми зможемо побачимо первісну поверхню каменю, на який поклали тіло Христа», - сказав археолог Фредрік Хіберт Вчені вважають, що завдяки відкриттю гробниці можна буде з'ясувати, чому свята Єлена, яка проводила розкопки в Єрусалимі, вирішила, що саме ця гробниця є істинним місцем поховання Христа.   Вартість роботи оцінюється в 4 мільйони доларів, не рахуючи пожертвувань.  
Події Захоплену Макіївку накрили важкою артилерією, є загиблі Напередодні, 27 жовтня, ввечері окуповану Макіївку накрило потужним артилерійським ударом, в результаті чого було пошкоджено сім житлових будинків. Від влучення снарядів загинуло двоє людей, є постраждалі. Про це передають Новости Донбасса. Захоплена Макіївка потрапила під вогонь артилерії. Снаряди влучили у багатоповерхові житлові будинки в районі магазину «Ельбрус», ринку «К-7», школи №32, а також у житлові масиви на вул. Героїв Сталінграда, пров. Ілліча і Газетному. Найбільше постраждав будинок біля ринку «К-7»: снаряд зруйнував сходовий прохід між поверхами, а також пошкодив газову трубу. В результаті чого стався вибух. Терористичні ЗМІ повідомляють про двох загиблих мирних жителів. Один з них - чоловік, його 6-річна дочка була важко поранена осколками вибуху. Бойовики «ДНР» звинуватили в обстрілі Україну. Штаб АТО вже прокоментував обстріл, заявивши, що зараз у штабі вивчають обставини обстрілів. Швидше за все, це провокація бойовиків. «Вони пишуть, що Макіївку обстрілювали нібито з Авдіївки, але від Авдіївки до Макіївки 30 км. Ми не застосовуємо заборонене Мінськими домовленостями озброєння, яке теоретично може стріляти на таку відстань. Максимум, з чого можна відповідати - це гранатомети і стрілецька зброя. Важке озброєння міститься у зазначених зонах для відведення», - говорить прес-офіцер оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» Олександр Завтонов.
Суспільство Путін: РФ може відновити постачання газу Україні за передоплатою Брак пального в українських підземних газових сховищах викликає стурбованість у РФ. Президент Володимир Путін повідомив, що «Газпром» в будь-яку хвилину готовий відновити постачання «блакитного палива» в Україну на умовах передоплати за ціною 180 доларів за одну тисячу м куб. Про це президент РФ Володимир Путін сказав в ході пленарної сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай» в четвер, передає ТАСС. «Ми стурбовані тим, що відбувається зараз у цій енергетичній складовій в Україні... Ми усвідомлюємо, що там відбувається. Для того, щоб забезпечити безперебійні поставки газу в Європу, треба закачати потрібний обсяг газу в ПСГ. Не для внутрішнього споживання, а для транзиту», - сказав Путін. За його словами, зараз у сховищах України газу явно недостатньо. Для комфортного проходження зими необхідно не менше 17 млрд м куб. газу, а було закачано лише 14 мільярдів. Зі сховищ вже почали відбирати пальне. «Петро Порошенко поставив питання, чи може РФ відновити постачання? Звичайно, може будь-якої секунди. У нас є контракт і є доповнення до нього. Треба тільки одне - передоплата», - додав президент РФ.
Події оформление ленты  Макіївка приходить до тями після "чорної" ночі. Вбито головлікаря місцевої лікарні Минулої ночі бойовики обстріляли з великокаліберної артилерії Макіївку. Кілька снарядів влучили в житлові будинки. Принаймні двоє людей загинуло та ще п'ятеро отримали поранення. Як повідомляє місцевий новинний портал, в провулку Газетному потрапила під обстріл сім'я - загинув головлікар лікарні МВС Андрій Журбін, чоловікові відірвало голову, його малолітня дочка отримала поранення, дружина в шоковому стані доставлена ​​в лікарню, повідомляють користувачі соцмереж.   Ще одна людина загинула на вулиці Будівельників. Також постраждали будинки на вул.Героїв Сталінграда. Бойовики спробували звинуватити в обстрілі українські війська, але ті розташовані за 30 кілометрів від міста і заперечують застосування важкої артилерії і наполягають, що виконують Мінські угоди. Координатор проекту «Стоп Терор» Семен Кабакаєв на сторінці в соцмережі повідомив, що терористи також обстрілювали і позиції українських військ. Вогонь вели з Донецька, Макіївки та Ясинуватої, Докучаєвська і Оленівки.  
За кордоном ЗМІ: Росія готувала державний переворот у Чорногорії Сербія депортувала кількох росіян за участь у підготовці терористичних акцій на території Чорногорії, після чого прем'єр-міністр держави Олександр Вучич повідомив про наявність «іноземного фактора» в справі про спробу захоплення парламенту Чорногорії. Про це інформує Коммерсант. Сербський прем'єр підтвердив повідомлення про арешт групи осіб, яка готувала захоплення Скупщини Чорногорії, а також стрілянину по учасниках мітингу опозиції з метою спровокувати хаос і штурм парламенту. За його словами, також були встановлені ще кілька небезпечних угруповань, за якими стоять «дуже серйозні люди». «Заарештовані особи діяли в координації з іноземцями... Є незаперечні докази, що певні особи стежили за кожним кроком прем'єр-міністра Чорногорії і повідомили про це іншим людям, які повинні були діяти відповідно до їхніх інструкціями», - сказав Вучич. У цих груп виявлена ​​уніформа, в яку бойовики мали переодягнутися при захопленні державного парламенту. Форма схожа на ту, що використовує чорногорський спецназ. Тобто планувалося перевести підозру за напад на опозицію сили країни безпосередньо на владу Чорногорії. Повідомлення про викриття групи бойовиків збіглося з неафішованих візитом до Сербії секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, про що стало відомо лише напередодні його приїзду 26 жовтня. За офіційними даними, Патрушев прибув у країну, щоб запропонувати підписати меморандум про взаєморозуміння в галузі безпеки між Сербією і Російською Федерацією. Але експерти впевнені, що візит представника Росії був організований для обговорення «чорногорського випадку».
За кордоном Новим держсекретарем США може стати Байден Якщо на президентських виборах в США переможе Гілларі Клінтон, то посаду держсекретаря Америки буде запропоновано нинішньому віце-президенту Джо Байдену. Про це пише видання Politico, посилаючись на власні джерела. «Джо Байден очолює шорт-лист претендентів Гілларі Клінтон на посаду держсекретаря США», - передає джерело. Ні Клінтон, ні її помічники поки не зверталися з цього питання до віце-президента США. За інформацією джерела, команда Клінтон приділяє багато часу, обговорюючи найкращі шляхи, щоб умовити Байдена обійняти пост держсекретаря Америки, якщо вона переможе. Однак Джозеф Байден не єдиний, кого Гілларі Клінтон розглядає на пост держсекретаря США. Серед інших імовірних кандидатур значаться екс-заступники держсекретаря Нік Бернс і Білл Бернс, колишній помічник держсекретаря Курт Кемпбелл, заступник держсекретаря при Біллі Клінтоні Строуб Телботт, а також адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс.
Політика Представник ОБСЄ підтвердив перекидання військ із РФ на Донбас СММ ОБСЄ зафіксував перекидання невідомих озброєних формувань через кордон України з РФ на непідконтрольну частину Донбасу. Про це заявив представник Америки при ОБСЄ Деніел Байєр, передає Укрінформ. Офіційної заяви керівництва місії ОБСЄ щодо цього не було. 17 жовтня спостерігачі СММ помітили мікроавтобус з військовими номерами. Він перетнув українсько-російський кордон не в офіційному КПП. Пасажирами були невідомі люди в камуфляжній формі. 20 жовтня місія ОБСЄ зафіксувала два десятки людей у ​​камуфляжній формі, яких в автобусі везли назад у РФ через неконтрольований кордон. «Не дивлячись на обмеження з боку об'єднаних терористичних сил, СММ ОБСЄ продовжує документувати докази того, що Російська Федерація відправляє свої сили і техніку на Донбас. Разом з посиленням заборони доступу докази говорять про продовження активної підтримки з російського боку об'єднаних сепаратистських сил на сході України. У РФ є можливість і вона користується нею, щоб з легкістю переміщати озброєння, пальне і боєприпаси через кордон», - сказав представник Америки при ОБСЄ.
Події Штаб АТО прокоментував криваву провокацію бойовиків у Макіївці Російсько-окупаційні війська обстріляли з важкого озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка в Донецькій області з метою дискредитувати Збройні Сили України. Про це повідомили у штабі антитерористичної операції. «Вчора, 27 жовтня, підрозділи незаконних збройних формувань, брутально порушуючи Мінські домовленості, розпочали масові обстріли з важкого озброєння позицій сил АТО між Авдіївкою та Ясинуватою. З метою приховування своїх агресивних дій, окупанти здійснили черговий воєнний злочин, також обстрілявши з артилерійського озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрільба велася з ворожих позицій, обладнаних в районі сел. Мінеральне, Яковлівка та м. Ясинувата», - заявили у штабі АТО. За даними українських військових, окупанти мали на меті дискредитувати ЗСУ в очах міжнародної спільноти та місцевого населення, приховати порушення Мінських домовленостей та залякати мирних мешканців на окупованих територіях. «Офіційно повідомляємо, що Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і жодного разу не використовували зброю проти мирного населення. Сили АТО не застосовують важке озброєння, оскільки воно відведене на визначену відстань. Водночас українські війська залишають за собою право на адекватну відповідь у разі загрози життю особового складу та попередження атак противника», - наголосили у штабі АТО. Нагадаємо, що вночі бойовики обстріляли з великокаліберної артилерії Макіївку. Кілька снарядів влучили в житлові будинки. Принаймні двоє людей загинуло та ще п'ятеро отримали поранення.
Події оформление ленты  У Глухові бійці АТО живуть у наметах. Гроші на казарму розкрадені Військова прокуратура перевіряє факти неналежного розміщення військовослужбовців 16-го батальйону 58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ, які повернулися з зони АТО і дислокуються у м.Глухові, Сумської області. Про це йдеться на сайті  Військової прокуратури Центрального регіону. Про те, що українські військові живуть в наметах днями на своїй сторінці в Facebook повідомив військовослужбовець ЗСУ Данило Зубко. Він зазначив, що у місці дислокації немає ні душу, ні електрики, а на весь батальйон лише чотири намети. Як з’ясували представники військової прокуратури Сумського гарнізону, військових розмістили в наметовому таборі в результаті недобудови казарми. За фактом розтрати коштів службовими особами Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України під час будівництва казарменого фонду у м. Глухові порушена кримінальна справа. Зараз  військова прокуратура здійснює досудове розслідування.
Політика Юрій Стець задекларував три іномарки, три квартири, будинок у Києві і позику Голова Мінінформполітики Юрій Стець у своєму володінні має дві земельні ділянки, три квартири і будинок у Києві, а також три іномарки. Крім того, разом із дружиною в 2015 році вони дали в борг 100 тисю доларів і 80 тис. євро. Е-декларація політика була розміщена на сайті НАЗК. Міністр задекларував дві земельні ділянки в столиці площею 549 і 776 кв.м. Також йому належить житловий будинок у Києві площею 217,7 м2 та три квартири площею 44,8, 45,3 і 59,3 кв. метрів. У власності у Юрія Стеця є три автомобілі - Volkswagen, Lexus і Infiniti. Разом з дружиною вони є кінцевими бенефіціарними власниками Міжнародного благодійного фонду «Моя Україна». Дружина Стеця також є бенефіціарним власником ГО «Інститут інформаційної безпеки». Зарплата політика в минулому році склала 74 989 гривень. Інші джерела доходу -пенсія - 93 273 гривень, відсотки - 2257 грн, страховка - 39 359 грн і бонус від «ПриватБанку» в 90 грн.
Суспільство «Янтарний» бізнесмен пропонував слідчому ГПУ хабар у $200 тис. Генеральна прокуратура України затримала зловмисника, який пропонував $200 тис. хабара слідчому головного слідчого управління ГПУ. Як повідомили в прес-службі відомства, людина, причетна до незаконного обігу бурштину, запропонувала слідчому $200 тис. за закриття кримінального провадження та повернення вилученого бурштину вагою близько 200 кг. Правоохоронці затримали злочинця під час передачі частини цієї суми в розмірі $30 тис. В ході обшуків у помешканні затриманого вилучено грошові кошти в розмірі $260 тис., 330 тис. гривень, елітні годинники, 1,5 кг бурштину. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Дії злочинця кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службові особи). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Економіка Гройсман назвав пріоритетні для іноземного бізнесу галузі економіки Уряд всіляко сприятиме захисту іноземного бізнесу, що працює в нашій Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час ділового українсько-французького форуму в Парижі, передає кореспондент АСН. «Ми будемо робити все для того, аби ви в Україні були успішними, щоб кожен євро, долар і гривня, які інвестуються в Україну, були захищені, щоб ви відчували, що відбувається не тільки процес реформ, а є також і їх результати. Інвестуйте в Україну, одержуйте прибуток, реінвестуйте і будьте успішними, а ми всіляко цьому сприятимемо», - сказав він. Гройсман нагадав, що завдання - створити умови, в яких інвестор на 100% використає свій досвід, можливості та потенціал України.  Він уточнив, що пріоритетні галузі для інвестування - енергетика, машинобудування, сільське господарство, легка промисловість, інфраструктура, деревообробка, фармацевтика та ІТ.
За кордоном Бойовики ІДІЛ взяли в заручники десятки тисяч жителів Мосула для створення живого щита - ООН Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» захопили десятки тисяч жителів іракського Мосула. Про це повідомляє ООН з посиланням на достовірні джерела, передає «Русская служба Би-би-си». За даними ООН, бойовики, швидше за все, мають намір використовувати мирне населення як живий щит під час штурму міста іракськими військовими та їхніми союзниками. Крім того, повідомляється, що бойовики ІДІЛ вбили 232 мирних жителі, включно з 190 колишніми співробітниками служб безпеки Іраку, за відмову приєднатися до джихадистів. Нагадаємо, що 17 жовтня почався наступ на іракське місто Мосул, утримуване бойовиками ІДІЛ з 2014 року. В операції беруть участь сили Курдистану Пешмерга і іракські сили безпеки Gweru і Qayyarah.
Політика Головний люстратор України йде з посади у листопаді Директор люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко у наступному місяці має намір залишити свою посаду. Про це вона заявила в ексклюзивному інтерв’ю АСН, яке редакція готує до друку. «Це не примха, не випадкове рішення. Я неодноразово казала, коли йшла на цю службу, що готова два роки свого життя присвятити саме державній службі, змінам самої системи. Протягом двох років повинні бути перевірені всі діючі посадовці. Після цього закон має працювати як фільтр. Фактично ті, хто переховувався, захочуть повернутися. Тобто претендувати на державні посади. А закон їх має не пропустити. Для мене немає необхідності бути десять років на державній службі», - зазначила Козаченко. Вона наголосила, що по собі залишить злагоджений молодий колектив люстраційного департаменту.   «Є департамент, який працює абсолютно злагоджено. Можете зайти та подивитись: працюють люди від 25 до 30 років», - заявила Козаченко. На уточнююче запитання, чи написала вона заяву на звільнення, Тетяна Козаченко зазначила, що «її рішення уже доведено до міністра юстиції».
Події оформление ленты  У Вінницькій області затримали рецидивіста, який вийшов за законом Савченко та скоїв 20 злочинів за два тижні У Вінницькій області затримали 25-річного зловмисника, який, звільнившись за законом Савченко, скоїв 20 злочинів протягом двох тижнів. Як повідомили в поліції області, неодноразово судимий чоловік на території Жмеринського, Шаргородського, Барського та Вінницького районів здійснив два розбійних напади на жінок, викрав два автомобілі та скоїв більше десятки крадіжок з магазинів і автомобілів місцевих жителів. «Після скоєння злочинів переховувався розбійник у лісі, міняв укриття, жив у покинутому нежитловому будинку на околиці одного з сіл. Виходив із лісу, щоб поповнити запаси їжі, обкрадаючи магазини навколишніх сіл», - розповіли в поліції. Поліція затримала його на території Жмеринського району після викрадення автомобіля, на якому він заїхав на заправку. Люди впізнали в чоловікові розшукуваного і повідомили в поліцію.
Економіка оформление ленты  "Мінімалка" в 3200 грн може спричинити безробіття і зростання цін В 2017 році українці зможуть отримувати не менше 3200 тис. грн на місяць. Кабінет міністрів України пропонує підняти мінімальну зарплату, хоча в поданому до парламенту проекті бюджету передбачалася удвічі менша сума. Звідки візьмуться гроші на такі новації, урядовці поки не говорять. Не знають цього й експерти. Проте припускають, що таке підвищення ще більше зажене бізнес у тінь, а на ситуацію в бюджетній сфері взагалі може не вплинути.  Мінфін екстрено переписує проект бюджету "Мінімальна зарплата не може бути меншою ніж 3200 грн. Прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата збігатимуться. Ніхто в Україні не зароблятиме менш як 3200 грн", - заявив 26 жовтня на засіданні уряду прем'єр Володимир Гройсман. Тепер перед Мінфіном стоїть непросте завдання: перерахувати проект бюджету на 2017 рік з урахуванням цього підвищення "мінімалки". Адже раніше у бюджеті був закладений показник мінімальної зарплати на рівні 1600 грн. Збільшення мінімальної зарплати до 3200 гривень ґрунтується на прогнозованому реальному розмірі споживчого кошика на 2017 рік, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Він додав, що підвищення рівня мінімальної заробітної плати ніяк не вплине на показники інфляції та курс долара, закладені в проекті державного бюджету на наступний рік. Із зростанням «мінімалки» зростуть і зарплати тих бюджетників, які за тарифною сіткою отримували більші зарплати. Однак суддям та чиновникам зась. У Кабінеті міністрів вважають, що цим категоріям достатньо і того, що є у них нині. Тож пропонують з наступного року відв'язати зарплати чиновників і суддів від мінімальної зарплати. Для збільшення «мінімалки» бюджету потрібно додатково 28 млрд грн Як зазначив заступник міністра фінансів Євген Капінус, на підвищення мінімальної зарплати в бюджеті потрібно додатково 28 млрд грн. Звідки ж урядовці планують взяти такі кошти? Міністр фінансів Олександр Данилюк припустив, що, можливо, завдяки підвищенню зарплатні зменшиться кількість звернень за комунальними субсидіями, а тому можуть скоротитися і видатки бюджету. Водночас голова Державної фіскальної служби Роман Насіров впевнений, збільшення мінімальної заробітної плати сприятиме детінізації ринку праці.   «Збільшення мінімальної заробітної плати - ще один важливий крок на шляху до виведення економіки з тіні, повного знищення такого явища, як «зарплата у конвертах». А це, в свою чергу, збільшення надходжень до бюджету», - наголосив очільник ДФС. Насіров вважає, що збільшення «мінімалки» до 3200 гривень - це лише перший крок, наступного року заробітна плата має бути збільшена до 5 000 грн, а потім і до 7500 грн. Тобто виходить, що піднімати зарплату бюджетникам планують за рахунок приватного бізнесу. Зараз в Україні близько половини працівників недержавного сектора економіки отримують зарплату на рівні мінімальної.   Із зростанням «мінімалки» зросте і єдиний соціальний внесок. А це, в свою чергу, наповнить Пенсійний фонд додатковими ресурсами. За підрахунками віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, які він озвучив в інтерв’ю РБК, завдяки збільшенню мінімальної зарплати Пенсійний фонд додатково отримає не менше 5-7 млрд грн.   Хоча це капля в морі, зважаючи, що дефіцит Пенсійного фонду складає більше 150 млрд грн. Міністр соціальної політики Андрій Рева запевнив, для підвищення мінімальних зарплат Кабмін не друкуватиме гроші і не братиме додаткові кредити. "Жодним чином не планується збільшення грошової маси шляхом увімкнення друкарського верстата. Жодним чином не планується залучати під це іноземні кредитні ресурси", - сказав Рева. Урядовці певні, підвищення мінімальної зарплати відповідає можливостям економіки і уряд може забезпечити його вже з 1 січня 2017 року. Збільшена мінімальна зарплата може загнати бізнес у «тінь» Експерти кажуть, було б непогано, якби разом із такими гучними ініціативами уряд надав і якісь базові розрахунки. Старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь не розуміє, за рахунок чого Кабмін планує піднімати «мінімалку». Експерт погоджується, що за рахунок збільшення єдиного соціального внеску дещо скоротиться дефіцит Пенсійного фонду, а відповідно і видатки з бюджету. Зекономити бюджетні гроші можна буде і за рахунок зменшення обсягу субсидій, про що вже зазначали урядовці. Надходження ж до бюджету можуть збільшитись за рахунок зростання податків, які залежать від рівня мінімальної плати, а саме податку на доходи фізичних осіб, додав Жолудь. Водночас він сказав, що збільшення «мінімалки» може як вивести частково зарплати приватного сектора з тіні, так і загнати бізнес ще глибше в тінь. «Насправді виходити він не буде. Чи будуть його витягувати? Ідея така: бізнес зараз платить мінімальну зарплату людям офіційно, а решту дає в конверті. Відповідно, коли ми збільшуємо мінімальну зарплату, він все одно буде платити мінімальну, але буде більше платити «по білому» і, відповідно, менше в конверті, така ідея. Але водночас може статися ситуація, що бізнес взагалі піде в тінь, не буде зовсім платити «білої» зарплатні, а повністю переведе в тінь», - вважає Жолудь. Експерт не виключає, що бізнес можуть насильно переводити у «біле» русло через скасування мораторію на перевірки. З нової «мінімалки» доведеться платити 1040 грн податків Тим часом колишній директор Департаменту податкової та митної політики при Міністерстві фінансів Святослав Черкашин на своїй сторінці у Facebook опублікував розрахунки, скільки ж податків доведеться платити зі збільшеної «мінімалки». Зокрема, податок на доходи фізичних осіб зросте майже на 150 грн, військовий збір майже на 25 грн, а єдиний соціальний внесок на 363 грн. Всього з мінімальної зарплати доведеться заплатити 1040 грн податків. На думку Черкашина, боротьба з бідністю виллється зростанням податкового навантаження в два рази, що стимулюватиме бізнес «занурюватись глибше» у тінь або ж скорочувати робітників. Водночас науковий співробітник Інституту економіки і прогнозування Національної академії наук України Ярослав Жаліло вважає, що ідея з реальним підняттям мінімальної зарплати нереалістична. Принаймні з урахуванням тієї офіційної інформації, яка зараз є. Особливо це стосується бюджетної сфери. Експерт вважає, що є три можливості для реального підняття зарплат у державному сегменті. «Або потрібно скорочувати зайнятість, щоб адекватно підвищити зарплату, або збільшувати фонд оплати праці, а отже брати гроші з бюджету, а третє, це погоджуватись що всі отримують однакову заробітну плату(за умови відв’язки тарифної сітки від мінімальної зарплати. – Ред.), тобто для серйозних фахівців зменшити фактично, а для менш кваліфікованого персоналу підвищити», - вважає Жаліло.   Реального покращення не буде? Розраховувати на детінізацію приватного ринку праці не варто, вважає експерт. Оскільки збільшення витрат на зарплати підприємці закладатимуть у собівартість продукції, а відповідно товар чи послуга подорожчають. «Всі інфляційні підвищення у нас обмежені попитом, а це фактично зниження прибутковості, тобто зменшення обсягів виробництва. Тому, якщо будуватиметься фактично бюджет у розрахунку на те, що відбудеться детінізація, – це таке ефемерне очікування, яке закладають у бюджет і яких там і так чимало», - зазначив Жаліло.   На думку експерта, така ініціатива викликана тим, що уряду потрібно доопрацювати бюджет-2017. А запровадження мінімальної зарплати на рівні 3200 грн дозволить «гармонізувати» бюджетні розрахунки. «Збільшити прогнозні показники зі зростання уряд не може, з інфляції не може, щодо курсу не може. Що залишається? Залишається маневрувати оцим єдиним показником, який у їхній розрахунковій моделі впливає на загальні показники дохідної і видаткової частини», - вважає він. Реального ж впливу на динаміку доходів українців і на динаміку економічного зростання таке нововведення швидше за все не матиме. Зі слів Жаліла, в Україні уже неодноразово так піднімали соціальні стандарти, а фінансування бюджетних установ не збільшувалось. Щоб не порушувати закон, керівники переводили працівників на неповну ставку та урізали надбавки. Тобто де-факто зарплати залишалися на тому ж рівні. Піднімати «мінімалку» варто поетапно Подібні нововведення, на думку експерта Олександра Жолудя, варто вводити поступово. Приміром, щоквартально піднімати зарплату на певний відсоток. «В такому разі ми після кожного підвищення зможемо подивитися на результати і побачити, чи в змозі ми далі йти на таке підвищення, чи ні», - вважає він. Тим часом у Кабміні уже заявили, що нові розрахунки бюджету на наступний рік на основі збільшеної мінімальної зарплати підготують протягом двох тижнів й одразу спрямують до Верховної Ради для розгляду кошторису в другому читанні. Прем’єр сподівається, що парламентарі без вагань підтримають доопрацьований документ. Підвищення прожиткового мінімуму до рівня мінімальної зарплати урядовці обговорюватимуть уже наступного року. Однак залишається відкритим питання, чи врегулюють чиновники до початку наступного року нормативну колізію. Адже нині в Україні мінімальна заробітна плата залежить саме від рівня прожиткового мінімуму.
Політика Уляна Супрун зберігає на зарубіжних рахунках майже 4 мільйони доларів В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун разом з чоловіком задекларувала 3 873 634 доларів на рахунках в UBS Financial Services Inc. за кордоном. Про це говорять дані Єдиного держреєстру декларацій осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передають «Українські Новини». У Супрун у Юникредит Банк міститься 28 948 гривень, у її чоловіка в «Райффайзен Банк Аваль» ще 37 023 гривень, також спільно з чоловіком в Citibank NA - 13 071 доларів, в JP Morgan Chase Bank NA USA ще 42 376 доларів. Крім цього, у Супрун на пенсійному рахунку в UBS Financial Services міститься 459 536 доларів. Інші дані в електронній декларації не відрізняються від заповненої в квітні декларації, однак більш конкретизовані. Уляна Супрун задекларувала 129 669 гривень доходів за минулий рік, з яких зарплата склала 36 тисяч гривень, ще 93 669 гривень вона заробила в Америці. Її чоловік задекларував у минулому році 37 023 гривні, отриманих в Україні, а також 93 669 в США. У подружжя є квартира в Києві площею 128,7 кв. метра.
Суспільство У Донецьку і Рівненську області направлять 35 спецназівців КОРД, підготовлених за американською методикою Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Донецьку та Рівненську області направлять 35 бійців спецпідрозділу Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД), повідомляє  ЛІГА.net За словами голови МВС, бійці КОРД сьогодні, 28 жовтня, отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки за методикою підготовки спецназу США, спецназу прикордонного патруля США і групи спецназу Техаські рейнджери. Всього в Україні у спецпідрозділ КОРД заплановано набрати 2,1 тис. поліцейських. У день випуску американські партнери передали для потреб КОРД 16 автомобілів - 10 Toyota Land Cruiser і шість мікроавтобусів Volkswagen. КОРД ​​вже працює у Києві, а також у Київській, Сумській, Житомирській, Одеській і Харківській областях.
Політика У Roshen розповіли, куди витратили дивіденди від Липецької фабрики Дивіденди від роботи підприємств Roshen у Липецьку витрачені на благодійність в Україні. Про це АСН повідомили в прес-службі корпорації. Так, за даними прес-служби, з Липецьких активів за період 2014-2016 рр. Roshen вивела в Україну $72 062 721 дивідендів. З цієї суми 125 628 466 грн було сплачено як податки. Решту грошей спрямовано благодійні цілі. Так майже 166 мільйонів гривень було витрачено на будівництво Театру на Подолі, який обіцяють відкрити навесні наступного року, 54 мільйони гривень було перераховано в поліклініку Охматдит, ще 30 мільйонів лікарні обіцяють перерахувати до наступного літа. Також, за інформацією прес-служби Roshen, 17 мільйонів гривень віддали на нові вольєри в Черкаському зоопарку. Також у корпорації пообіцяли, що вже з наступного місяця почнуть розміщувати на своєму сайті щоквартальні звіти про кошти, вкладені в благодійні проекти.
Політика Клімкін щодо ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС: Вона коштувала нам життів Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевняє, що політичне і юридичне рішення проблеми ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде знайдено, передає ЛІГА.net. «Угода була схвалена всіма урядами, ратифікована, зокрема, і голландським парламентом. І зараз внутрішньополітична ситуація, яка характеризується скептичним ставленням частини голландців не до України, а до Європейського Союзу, і бажання деяких політиків показати, що Голландія може впливати на рішення Європейського Союзу, дійсно шкодить ратифікації», - зазначив він. За словами голови МЗС України, сьогодні має відбутися засідання голландського уряду, на якому може бути прийнято рішення, чи продовжити консультації з Брюсселем, щоб знайти прийнятну формулу ратифікації, або відкласти це питання до тих пір, поки в Голландії не пройдуть вибори, заплановані на 15 березня 2017 року. «Але я чітко сказав у Нідерландах, що для нас це не тільки питання зони вільної торгівлі і не тільки знаходження юридичного або політичного рішення. Для нас це дуже емоційне питання, оскільки Майдан почався, коли Янукович не підписав цю Угоду. Ця Угода коштувало життів. І Україна продемонструвала, що ми здатні і продовжуємо боротися за європейську інтеграцію», - підкреслив Клімкін.
За кордоном У Польщі збираються провести ексгумацію тіл жертв Смоленської авіакатастрофи Тіла загиблих у 2010 році в результаті аварії літака Качинського під Смоленськом можуть ексгумувати 14 листопада. Про це передає «Польське радіо». Державна прокуратура Польщі поки ніяк не коментує інформацію про ексгумацію тіл загиблих у Смоленській катастрофі. Але, за інформацією видання, вранці, 14 листопада, відкриють могилу подружжя Качинських. Після цього останки жертв катастрофи в супроводі поліції перевезуть на Кафедру судової медицини Collegium Medicum Ягеллонського університету. «За нашою інформацією, там почнеться детальне вивчення останків з використанням сучасного обладнання. Йдеться про просторове радіологічне відтворення тіл, а також про вивчення різного роду зразків», - сказано в повідомленні. Візьмуть тест ДНК, а після результатів президентське подружжя знову поховають.
Політика Луценко розповів, коли справу про державну зраду Януковича передадуть до суду Генеральна прокуратура України збирається до кінця 2016 року передати до суду кримінальну справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає УНІАН. «Я маю намір передати цього року до суду справу щодо державної зради - стаття 111 (Кримінального кодексу України), коли Янукович узурпував владу, довів до недієздатності Збройні Сили, СБУ, завдав шкоди інформаційній, економічній безпеці. Ймовірно, це буде справа про зловживання своєю владою під час утисків опозиції - від арештів до політичних переслідувань, побиття», - сказав він. Нагадаємо, що головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що Росія надала тимчасовий притулок екс-президенту України Віктору Януковичу.
Суспільство На окупованому Донбасі перебуває понад 40 тис. військових, - ГУР За останні три місяці особливих змін у чисельності окупаційних російських військ на території нашої держави не відбулося.  Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «За нашими підрахунками, чисельність двох «корпусів» складає близько 35 тис. військових», - сказав він,  додавши, що на окупованому Донбасі перебувають безпосередньо близько 6 тис. військовослужбовців із регулярних підрозділів.  Разом з тим, Скібіцький зазначив, що, за даними розвідки, логістичне забезпечення бойовиків на Донбасі повністю здійснюється з території Росії. Крім того, він зазначив,  що розвідка фіксує розгортання окремих груп підрозділів безпілотних літальних апаратів 1-го та 2-го «армійських корпусів» уздовж усієї лінії розмежування», які використовуються як для ведення розвідки, так і для корегування вогню мінометів та артилерійських систем.
Суспільство Харківська прокуратура підготувала документи для екстрадиції організатора «тітушок» Прокуратура підготувала пакет документів для екстрадиції організатора «тітушок». Про це інформує прес-служба прокуратури Харківської області. Харківська місцева прокуратура №5 вже підготувала пакет документів для екстрадиції місцевого підприємця, підозрюваного в організації «тітушок», які побили журналістів у ході пікету проти участі курсантів Академії внутрішніх військ МВС України у придушенні акцій протесту 19 лютого 2014 року. За даними керівника Харківської прокуратури Андрія Бугаєва, правоохоронцями Грузії затримано 31-річного жителя Харкова, якому інкримінується організація умисного перешкоджання професійній діяльності журналістів. Він майже два роки переховувався від слідства і був у розшуку. Наразі прокуратура вживає заходів для забезпечення екстрадиції підозрюваного на територію України для притягнення його до кримінальної відповідальності.
Суспільство ГУР зафіксувало російські літаки-розвідники над Азовським і Чорним морями 25 та 26 жовтня у повітряному просторі Азовського та Чорного морів на виконання комплексної розвідувальної операції помічена діяльність літаків-розвідників Іл-20 та СУ-24МР Збройних сил Росії. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН. «Зокрема, 25 та 26 жовтня у повітряному просторі Азовського та Чорного морів на виконання комплексної розвідувальної операції відмічена діяльність літаків-розвідників Іл-20 та СУ-24МР Збройних сил Росії, які здатні вести розвідку на глибині до 400 км», - зазначив Скібіцький. Загалом, за його словами, з 21 по 27 жовтня противник активізував ведення розвідки, зокрема з метою викриття змін у діяльності сил АТО і загалом українських військ.
Суспільство У Білорусі РФ відпрацювала авіаудари по Україні, - розвідка Бойові літаки ВКС Росії 26 жовтня в повітряному просторі Білорусі відпрацьовували умовне нанесення масованих авіаударів по стратегічних об'єктах в Україні. Про це повідомляє представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає «Еспрессо.TV». «У середу, 26 жовтня, застосовуючи зобов'язання республіки Білорусь у рамках союзницької країни, російські бойові літаки в повітряному просторі Білорусі відпрацювали питання умовного нанесення масованих авіаційних ударів по стратегічних об'єктах на території України. На виконання даних завдань уздовж держкордону в повітряному просторі сусідньої держави був зафіксований літак дальнього радіолокаційного виявлення і наведення А-52У. Він здійснював контроль повітряного простору в північно-західній частині України і наведення винищувальної авіації. Бомбардувальник Ту-160, а також два далеких бомбардувальники Ту-22М3 ВКС РФ виконували польоти вздовж українського держкордону і умовно здійснювали пуски ракет. Ще два фронтових винищувачі Су-34 відпрацьовували нанесення ракетно-бомбових ударів», - сказав Скібіцький.
Події В ОБСЄ заявили про обстріл автомобіля СММ на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що автомобіль спостерігачів обстріляли біля лінії зіткнення на південному заході від Донецька. Як ідеться в повідомленні СММ ОБСЄ, інцидент стався 27 жовтня приблизно о 17:00. Колона автомобілів місії їхала поблизу Мар'їнки до останнього пропускного пункту, контрольованого українськими військовими. Спочатку спостерігачі почули перестрілку, ймовірно, за два кілометри на північний схід від своєї позиції між Мар'їнкою і контрольованою «ДНР» Олександрівкою (у 20 км на північний захід від Донецька). «Під час поїздки до останнього контрольованого ЗСУ пропускного пункту перед в'їздом на непідконтрольні уряду території і приблизно в 100 метрах від контрольно-пропускного пункту ті, хто їхав у останньому транспортному засобі колони, відчули і почули глухий звук, який прийняли за вибух шини», - йдеться в повідомленні. Після огляду спостерігачі виявили, що куля пробила колесо і пошкодила лінії кондиціонування повітря. Жоден із членів СММ ОБСЄ не постраждав.
Політика Аваков задекларував картини, антикваріат і колекцію вин Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задекларував велику колекцію картин, монет, годин, старовинних книг, ікон, вин. Про це сказано в його електронній декларації, розміщеній на сайті НАПК. Згідно з даними декларації, глава МВС володіє картиною українського пейзажиста Сергія Васильківського «Вечір на Дінці» 19 століття, роботами Віктора Ковтуна, малюнками і акварелями Василя Єрмілова, а також колекціями картин харківського художника Вачагана Наразяна, мідних, бронзових, срібних і золотих монет 16-21 століть. Також Аваков зазначив годинник Rolex Daytona з 1992 року, Vacheron Constantin з 2003 року, Jaeger LeCoultre з 2004 року. У декларації вказана літографія Пабло Пікассо, картина з кольорового бісеру 18 століття, гравюра німецького художника Карла Плюкебаума, ікони, італійські меблі. Крім того, Авакову належать 760 пляшок вина з Франції, Італії, Німеччини, Австрії, України, Іспанії, США, Чилі, серед них є екземпляри 1945 року, 1982, 1986 років. При цьому вартість задекларованих речей не вказано.
Суспільство САП розслідує, звідки у керівника військового вузу з'явилися гроші на особняки та машини Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала досудове розслідування стосовно керівника одного з вищих навчальних закладів Збройних Сил України. Як повідомили в САП, відомості у справі внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), після публікації журналістами матеріалу про придбання керівником військового вузу трьох садиб, однієї квартири і трьох автомобілів. «Законність підстав придбання цього майна є сумнівною, адже не підтверджується об'єктивними доказами про офіційні легальні доходи керівника вищого навчального закладу. За традицією, що склалася, з метою приховування незаконність придбання рухомого і нерухомого майна право власності на нього чиновник юридично оформив на членів своєї сім'ї і сторонніх осіб», - йдеться в повідомленні САП. Відзначається, що детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування, яке буде контролюватися прокурорами САП.
Події оформление ленты  В Одесі зі стріляниною затримали торговця зброєю В Одесі співробітники правоохоронних органів після погоні з перестрілкою затримали 24-річного молодика, у якого була зброя з глушником. Затриманий підозрюються в зберіганні та збуті вогнепальної зброї. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. Хлопець стріляв у бік поліцейських, а ті зробили кілька пострілів у повітря. В ході перестрілки ніхто не постраждав. Інцидент стався в четвер, 27 жовтня, ввечері в Приморському районі Одеси. «24-річний одесит попався на торгівлі зброєю, у нього було вилучено дві одиниці вогнепальної зброї (пістолет Макарова), обладнаних кріпленням для застосування пристрою для безшумної стрільби (глушник). При затриманні на вул. Посмітного злочинець чинив опір», - сказали в прокуратурі. Під час обшуку за місцем проживання затриманого слідчі знайшли і вилучили вогнепальну зброю, зокрема, пістолет «Макаров» і глушники до зброї.  
Суспільство оформление ленты  Він любив людей, вірив у них, любив свою країну. Київ попрощався з Богданом Гаврилишиним Сьогодні Україна попрощалася з відомим економістом, професором, благодійником і громадським діячем Богданом Гаврилишиним. Він пішов з життя 24 жовтня рано-вранці. Йому було 90 років. Від самого ранку в Міжнародний інститут менеджменту, заснований Гаврилишиним, прийшли його друзі і рідні, а також прості українці. «Батько любив людей, вірив у них, любив свою країну, - говорить дочка економіста Тіна. - Хотів реалізувати для своєї країни, для своїх близьких найкраще суспільство. Він говорив, що Україна має приголомшливий потенціал будувати майбутню країну, таку, яку ми всі хочемо. Він повторював: «Все, що хочеш - зможеш, тільки вір у себе, а інші люди будуть у тебе вірити». Він багато працював, але неділя була завжди сімейним днем ​​- він був з нами, дітьми». «Пам'ятаю нашу першу зустріч і його палаючі очі, - згадує Марічка з «Пласту» (Гаврилишин був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». - Авт.). - Зовні - це людина поважного віку, але коли дивишся в його очі, бачиш у них стільки добра і любові, що забуваєш про вік. Тим більше пластуни завжди звертаються на «ти». Слова «Друже, Богдане!» руйнували всі бар'єри, і було таке враження, що ти знаєш людину все життя. Це людина-історія! Він вірив у нашу країну. Це те, чому ми вчимо наших дітей, які приходять у «Пласт», - бути вірними Богові та Україні. І пан Богдан був таким. І коли ми хочемо пояснити, яким потрібно бути українцям патріотам своєї країни, ми наводимо його як приклад». «Це людина, яка для мене особисто була, є і, я думаю, на небі буде таким великим камертоном, який завжди дає чистий звук, - сказав мер Львова Андрій Садовий. - Таких людей є небагато. Для мене таким камертоном є блаженніший Любомир Гузар, Мирослав Маринович. У таких великих людей - великі мрії». «Богдан Гаврилишин розпочав бізнес-освіту не тільки в Україні, а й на всьому пострадянському просторі, - говорить президент МІМ Ірина Тихомирова. - Багато людей його називають дідусем, але я ніколи не могла назвати його так, бо я його бачила воїном. Він був людиною з дуже хорошим стратегічним баченням, умів планувати тактичні дії, досягати свого. Він ставив мету і був досить жорстким менеджером, який знав, чого хотів і чого прагнув, і вмів цього домагатися. Вважав, що молодь змінить Україну, говорив, що потрібна критична маса молодих управлінців, чесних, освічених, які знають мову, які бачили світ, для того, щоб не вигадувати щось своє, а взяти найкраще з міжнародного досвіду і адаптувати його в Україні», - розповідає про генія, який відійшов у вічність, Ірина Тихомирова.
Події Звільнені за «законом Савченко» здійснили 1210 злочинів - радник глави МВС Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що злочинці, які достроково вийшли на волю за «законом« Савченко», були викриті у скоєнні 1210 злочинів. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Украина». «Всього на сьогоднішній день на волю вийшло 8,5 тис. осіб за «законом Савченко». З них вже на сьогодні до кримінальної відповідальності притягнуто майже 898 осіб. Разом вони вчинили 1210 злочинів, з них 28 вбивств, 22 тяжкі тілесні ушкодження, наслідком яких стала смерть потерпілих. Тобто фактично 50 смертей, 12 згвалтувань, 74 розбійних напади, 714 крадіжок, 37 незаконних заволодінь транспортними засобами, 24 хуліганства», - заявив Шкіряк. За словами радника глави МВС, з тих, хто вийшли за «законом Савченко», 400 знову посадили в тюрму, інші за рішенням суду перебувають під заставою або під домашнім арештом. «На превеликий жаль, левова частка тих, хто виходить за «законом Савченко», це ті особи, які є асоціальними елементами і просто небезпечні для суспільства», - резюмував він.
Політика Експерти радять не панікувати з приводу заяв Бельгії та Франції щодо відмови у безвізу Україні Натяки Франції та Бельгії щодо неповноти виконання Києвом критеріїв для безвізового режиму з ЄС у контексті боротьби з корупцією є неаргументованими і виглядають швидше як риторичний прийом. Про це в коментарі АСН зазначила експерт з міжнародних питань Галина Яворська. «З боку Франції та Бельгії, на скільки я розумію, не надано жодної конкретної, фактичної аргументації. Це використано швидше як риторичний прийом. На мій погляд це підриває довіру до інституцій Європейського союзу з нашого боку…бо все ж таки відповідальність за власні заяви, за власні рішення має бути», - зазначила Яворська. Експерт додала, що Україна виконала усі вимоги ЄС щодо безвізового режиму. Раніше брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на своїй сторінці у Twitter написав, що у Бельгії і Франції виникли питання щодо боротьби з корупцією у Києві. Такі висновки він зробив за результатами зустрічі послів ЄС, яка відбулася 27 жовтня. Йозвяк також зазначив, що жодного прогресу у лібералізації безвізового питання для України не буде, доки не буде вирішено питання з механізмом призупинення безвізу. Нагадаємо, раніше представники Європарламенту припускали, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване євродепутатами до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада. 
Події Полтавська поліція затримала вбивцю сім'ї в Лубнах Співробітники поліції Полтавської області розкрили резонансне вбивство сім'ї в м.Лубни. Про це поінформували у відділі комунікації поліції області. «Підозрюваний у скоєнні жорстокого потрійного вбивства був затриманий, це 33-річний чоловік, який раніше мав проблеми з законом, він був засуджений за пограбування», - говорить начальник поліції у Полтавській області Олег Бех. Правоохоронці повідомили, що чоловік був знайомим 38-річної жінки, чиє тіло було виявлено з тілами її співмешканця і дочки зі слідами ударів ножа в шию. Після вбивства чоловік пару раз приходив у квартиру в пошуках дорогоцінних речей, які можна було б продати. «Дізнавшись, що правоохоронці вийшли на його слід, він намагався покинути місце проживання, проте був затриманий під час втечі», - зазначив Бех. Наразі вбивцю затримано, правоохоронці вилучили речові докази і знаряддя вбивства. Триває досудове розслідування.
Політика Російський суд відмовився організувати допит Януковича Радянський суд Ростова-на-Дону не зможе провести допит засобами відеозв'язку екс-президента України Віктора Януковича через відсутність системи відеоконференцзв'язку, повідомив «РИА Новости» представник суду. «У Радянський районний суд надійшли судові доручення Святошинського районного суду міста Києва про проведення шляхом відеоконференцвязі допиту в якості свідків Шуляка С. Н. і Януковича В. Ф. та про вручення їм пам'ятки про права та обов'язки. Судові доручення були повернуті без виконання, оскільки в Радянському районному суді відсутня технічна можливість проведення засідань з використанням системи відеоконференцзв'язку», - пояснили в суді. Крім того, в суді заявили, що в дорученні не були вказані місця проживання Шуляка і Януковича, тому пам'ятки про права та обов'язки зазначених осіб вручити їм не є можливим. Нагадаємо, що прокурори Міжнародного суду і представники Генеральної прокуратури вийшли на розуміння алгоритму подальших дій у разі, якщо Україна зважиться передавати справи Януковича і його поплічників у Міжнародний суд.
Політика Геращенко пропонує збільшити штрафи за неправильну парковку і передати їх комунальним інспекторам Нардеп Антон Геращенко пропонує зробити платним паркування біля депутатського готелю "Київ". Про це він заявив на презентації концепції закону щодо нових правил паркування та відповідальності за паркування в неналежному місці. "При тому, що в центрі Києва сутужно з парковками, є місця з безкоштовним паркуванням. Наприклад, мало хто знає, парковка біля готелю "Київ" - безкоштовна, хоча там паркуються дуже небідні люди", - заявив Геращенко. Він звернувся до присутнього на презентації депутата київради Георгія Ясінського з проханням "опрацювати цю ситуацію". В цілому ж Геращенко презентував наробки до законопроекту, які принципово змінюють підходи до паркування авто. Зокрема, за його словами, пропонується функцію фіксації порушень правил паркування передати від поліції до муніципальних інспекторів. Вони здійснюватимуть фотофіксацію порушень ПДР в частині паркування. Далі складатиметься протокол. "Слід зауважити, що нині, щоб оштрафувати за неправильне паркування, поліцейський має дочекатися власника чи водія машини. Це - неправильно і неефективно", - заявив Геращенко. Також за його словами, концепція передбачає диференційований розмір штрафів за порушення правил паркування: штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування у тій зоні, де стоїть автопорушник.
Економіка АМКУ оштрафував сім нафтотрейдерів на 204 млн грн Антимонопольний комітет України на засіданні 28 жовтня ухвалив рішення оштрафувати ряд українських нафтотрейдерів на 204 млн 325 тис. 103 грн за узгоджені дії на ринку. Як повідомили в АМКУ, штрафні санкції накладені на ТОВ «Золотий екватор» (16 млн 194 тис. 532 грн), ТОВ «ВОГ Рітейл» (54 млн 36 тис. 332 грн), ПП «Окко нафтопродукт» (77 млн ​​880 тис. 872 грн), ТОВ «Альянс Холдинг» (39 млн 711 тис. 226 грн), ПІІ «АМІК України» (колишній ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна» (12 млн 529 тис. 975 грн), ТОВ «Сокар ПЕТРОЛЕУМ» ( 2 млн 533 тис. 812 грн), ТОВ «Паралель» (1 млн 438 тис. 354 грн). За даними комітету, компанії з січня 2013 року по січень 2016 року одночасно або майже одночасно (з інтервалом у декілька днів) змінювали роздрібні ціни реалізації бензину марки А-95 і дизельного палива шляхом вказівки цих цін на інформаційному табло на стаціонарних АЗС. «Такі дії призвели до усунення цінової конкуренції між нафтотрейдерами і спонукали інших учасників ринків встановлювати свої роздрібні ціни на необгрунтованому рівні і, як наслідок, це призвело до зниження конкуренції на ринку в цілому», - заявили в АМКУ після проведення розслідування.
Суспільство МОН доручило терміново перевірити скандальний курс «Сімейні цінності» Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доручила терміново перевірити навчальну програму курсу «Сімейні цінності» і матеріали до неї на предмет науковості та недискримінації. Як повідомили в міністерстві, навчальна програма курсу «Сімейні цінності» була схвалена Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти в 2012 році, однак тільки зараз у ЗМІ з'явилася інформація про наявність у програмі дискримінаційних елементів. «У ЗМІ поширюється інформація, що схвалена Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти у 2012 році навчальна програма курсу «Сімейні цінності» і матеріали до неї не відповідають цим принципам, повинна бути здійснена перевірка. Це може стати підставою для скасування грифу МОН», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що користувачі соцмереж виявили в програмі курсу елементи, які пропагують гендерну нерівність і сексизм. Зокрема, в документі зазначено, що «завдання жінки полягає в тому, щоб подобатися чоловікові...», «справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією...».
Події На Донбасі окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО Протягом п'ятниці, 28 жовтня, в районі проведення антитерористичної операції російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, на Маріупольському напрямку зафіксовано 12 обстрілів, на Донецькому - п'ять і на Луганському - чотири. На Маріупольському напрямку в районах Павлополя і Водяного противник вів вогонь з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки, Красногорівки, Талаківки, Тарамчука, Славного і Широкиного - з мінометів калібрів 82мм і 120мм. На Донецькому напрямку в районі Авдіївки проросійські бойовики використовували кулемети крупного калібру, гранатомети різних систем і міномети калібру 82мм. На Луганському напрямку поблизу Новоолександрівки, Кримського та Новозванівки проти українських підрозділів окупанти застосовували гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю, а в Троїцькому відкривали вогонь з БМП.
Політика Шульц: У Європарламенті є більшість для надання Україні безвізу У Європейському парламенті є більшість для надання безвізового режиму для громадян України. Про це в телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенко заявив президент Європарламенту Мартін Шульц. «Мартін Шульц зазначив, що Європейський парламент на стороні України, а також підтвердив, що в ЄП є більшість для надання безвізового режиму для українців», - йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави. Крім того, в ході телефонної розмови Порошенко заявив про необхідність використовувати всі можливості для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. «Співрозмовники домовилися продовжити контакти для ефективної координації зусиль», - підкреслили у Президента України. Нагадаємо, що раніше Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.
За кордоном Генштаб РФ попросив Путіна відновити авіаудари по Алеппо Генеральний штаб ЗС РФ попросив президента Володимира Путіна дати добро на відновлення авіаударів по східних районах Алеппо на півночі Сирії, утримуваних помірною опозицією, повідомляє «РІА Новини». «У зв'язку з тим, що не припиняється загибель мирних жителів, бойовики відновили активні бойові дії проти урядових військ, ми звернулися до Верховного головнокомандувача Збройними силами Російської Федерації з проханням відновлення авіаційних ударів по незаконних збройних формуваннях у східному Алеппо», - сказав представник Генштабу ЗС Росії Сергій Рудськой. За його словами, тільки за останні три доби внаслідок обстрілів західної частини Алеппо загинуло понад 40 мирних жителів, близько 100 постраждали. Нагадаємо, що 18 жовтня сирійська і російська авіація припинили авіанальоти на східний Алеппо для стабілізації обстановки в  місті під облогою. Раніше повідомлялося, що 28 жовтня сирійські повстанці заявили про початок великомасштабного наступу проти урядових сил у східних районах Алеппо.
Події Генпрокуратура звільнила від рейдерів чотири фермерські компанії у Дніпропетровській області У Дніпропетровській області правоохоронці звільнили чотири сільськогосподарські компанії від рейдерів. Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України. За даними досудового розслідування, невідомі особи незаконно перереєстрували право власності чотирьох с/г товариств «Земля», «Олександро-Володимирське», «Оріон» та «Победа-Агро», які розташовані на території Дніпропетровської області, на недобросовісного набувача, після чого із застосуванням озброєних «тітушок» захопили указані товариства. «У подальшому, з використанням власної та захопленої сільськогосподарської техніки, у вересні-жовтні зібрали врожай соняшнику та зернових на суму близько 50 млн грн», - завили в ГПУ. У результаті проведених 30 обшуків дійсному власнику повернуто основні засоби вартістю близько 250 млн грн, у тому числі 33 одиниці сільськогосподарської техніки, а також дві тисячі тон вилученого у зловмисників зерна, яке вони не встигли реалізувати.
Політика Тетяна Козаченко Интервью
Тетяна Козаченко: Стара влада досі має великий адміністративний ресурс
Директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко в інтерв'ю "АСН" розповідає про тиск та кримінальні справи проти неї, про те, що державні органи досі не оновилася, чимало держслужбовців так і залишилися безвольним «планктоном», а ДФС та митниця все ще - найбільш корумповані державні органи.    Чому люстратор йде   - Ви заявили про свою відставку у найближчі місяці. Коли ви плануєте піти з посади і чи знаєте, хто буде вашим наступником?   Це однозначно не відставка. У мене нема політичної посади та владних повноважень. Немає права підпису, що би створювати якісь юридичні наслідки. Це заява про моє звільнення. Це не примха, не випадкове рішення. Я неодноразово говорила, коли йшла на цю службу, що готова два роки свого життя присвятити саме державній службі, змінам системи. І рік тому, і зараз, зазначаю - моя державна каденція - два роки. Чому саме два роки, бо закон ("АСН": "Про очищення влади") дає десять років. Протягом двох років повинні бути перевірені всі чинні посадовці. Після цього закон має працювати як фільтр. Фактично ті, хто переховувався, захочуть повернутися. Тобто, претендувати на державні посади, закон їх має не пропустити. Для цього мені не треба  бути десять років на державній службі.   - Тобто, ви виконали свою частину роботи?   Є Департамент, який працює абсолютно злагоджено. Можете зайти та подивитись: працюють люди від 25-ти до 30-ти років. Вони молоді, принципові. Здатні вести ефективну роботу. Більш того, перевірки особливо відповідальної категорії посад вже відбулися. І до того, як відбудеться моє звільнення, Департамент прозвітував про 2 роки роботи. Ми зробили це у цифрах, фактах, інфографіці. "Закон про очищення влади" стосується невеликого сектору проблем за кількістю посадових осіб. Однак саме цей сектор є надзвичайно важливий. Так, закон усуває від державних посад лише певну кількість посадовців. Але яких високопосадовців - корумпованої, олігархічно-фінансової та адміністративно-політичної заангажованої системи, всіх, хто тривалий час були на цих посадах. Бо вони не здатні провести реформи. Люстрація лише дає підгрунття для майбутніх реформ, які мають відбутися. У зв'язку з тим, що основна місія закону реалізована, я хочу рухатися далі. Адже очищення влади не обмежується лише цим законом.     - Ви написали вже заяву?   Заяви не підписані. Але моє рішення доведене до міністра. Я йду у листопаді.   - З чим пов'язане ваше звільнення?   Я хочу займатися більше широкою сферою очищення влади на громадських платформах. Бо зараз громадські інститути, журналісти, я вважаю, є найбільш ефективним механізмом проведення подальших реформ. Я хочу бути на тих платформах, де зможу бути найбільш ефективною. На жаль, це на сьогодні не про державні органи.   - Не боїтеся, що ті хто прийде слідом, просто не зможуть на достойному рівні продовжити розпочате?    Знаєте, цікаве питання. Я взагалі не думала тай ніколи не ставлю так питання: "чи можу я зробити? Чи раптом щось станеться щось погане?" Я завжди вважаю, що все що відбувається, то до кращого. Будь-які зміни, то нові можливості. Наприклад, зараз ще нема 100%-вого розуміння, хто буде виконуючим обов'язки до проведення відповідного конкурсу за обов'язковою участю громадської ради. Колектив провів свої збори, щоб звернутися до міністра ("АСН": юстиції Павла Петренка) щодо призначення виконуючого обов'язки.   - А кого рекомендує колектив на Ваше місце поки що як "в.о"?   Знаєте, до того, поки міністр не розглянув усі ці пропозиції, я хочу, щоб право приймати рішення все ж залишалося за Міністерством, як передбачено законом. Нехай це буде маленькою інтригою сьогодні. Але я хочу зазначити, що склад департаменту залишається у повному обсязі. І тут побудована така дисципліна та формат, що рішення приймається тільки з обговоренням та вислуховуванням пропозицій. У нас тут є субординація, але нема підпорядкування. У нас кожен тиждень є обов'язкова нарада, де ми визначаємо що хочемо зробити. І той звіт ("АСН": про два роки люстрації) - це не мій звіт, не про мою діяльність. Це звіт про діяльність департаменту під моїм керівництвом. В цьому приймали участь всі представники департаменту. Тому вони знають цю методологію і організацію. Те що я є фактично публічним обличчям, це не змінює того, що роботу роблять люди, які зараз є в Міністерстві юстиції.   - А от які у Вас відносини з міністром юстиції?   А які бувають? (посміхається) ("АСН": після паузи).   - Робочі, натягнуті, проблемні…?   Робочі бувають натягнуті. Але вони все рівно робочі. Відносини у нас робочі, привітні! Але це не стосується державної служби. ("АСН": посміхається)…   Стара система все ще сильна   … В мене взагалі є великі зауваження до того, як працюють державні органи, які не оновилася. До всіх цих кадрів, які є планктоном на державній службі.   Мені постійно, знаєте, що казали? “Люстрація вихолощує професіоналів". Це перший міф! Бо люстрація не стосується взагалі середньої ланки. Вона не стосується тих, хто виконує роботу, а тих, хто безпосередньо приймає рішення. Я жодного разу не бачила серед, тих, хто пробув у системі багато років, і був готовий, коли бачить порушення закону чи незаконні рішення, про це заявити. Кожен з технократів, бо так побудована система державної влади, робить усе, щоб відвернутися, наче вони нічого не знають. І це і є проблемою. Бо ці технократи формально підтримують видимість того, що державна служба працює. Але злочини та усе, що відбувається, вони не здатні зупинити. Таким чином вони створюють ілюзію роботи, будуючи 100%-ою частиною системи, яка не здатна змінитися на краще. Вони самі підтримують її існування.   Але час змінився. Потреби суспільства теж змінилися. Люди вже не готові утримувати весь цей роздутий штат, який насправді не надає нам відповідного сервісу. Вже очевидно, що проблеми є серйозні. Неможна сказати, що за Януковича було краще лише тому, що зараз “не по-другому”.   Зараз – це прямі наслідки їх державного управління. Того, що вони викачували ресурси з країни, розставляли виключно представників "сім’ї", родичів-знайомих, щоб ділити країну на приватні інтереси для власного збагачення. Після цього вони не просто проявили неповагу, а насильство до цивільного населення та мирних зібрань. Це привело до того, що були системні та масові порушення прав людей, а головне - до смертей. Після цього сталася воєнна агресія, анексовані території. Це все наслідки їх державного управління.   Нам нема куди повертатися.   Це потрібно усвідомити та усунути. Але що робити, коли система настільки згнила? Коли нема професійних підготовлених кадрів, політичних еліт, які можуть бути призначені? Реанімація держави відбувається дуже складно. Бо фактично у владі змінюються обличчя, однак люди настільки звикли використовувати посади для власних інтересів, що це з менталітету дуже важко викорінити.   Більше того, ті, хто був при владі десятки років цілими сім'ями, вони мають великий адміністративний ресурс. Всі їх люди так само залишаються в прокуратурі, в судах, на державних посадах. Вони мають величезний матеріальний ресурс. Те, що вони награбували, отримали безкоштовно, а це «заводи-пароходи-фабрики», так само використовується для накопичення ресурсів. Вони продовжують вести тут бізнес. Навіть ті, хто втік з країни. Виникає наступне питання: чому за 20-ть років всі ці псевдоеліти не побудували тут нічого нового, щоб країна могла жити? Ні нових фабрик, ні заводів, нічого не розвинули та нічого не створили? Що ми насправді виробляємо? Що ми можемо запропонувати світу? При тому, що українці складають світову еліту науковців, винахідників, але мешкають в інших країнах. Ми форварди з написання IT-програм, величезної аутсорсингової платформи. Можна подивитися, які посади та місця українці займають в інших державах світу. Люди були вимушені виїжджати. Проте багато що змінюється. У 2004 році були "проблиски" того, що в країні народилася свобода слова. Незважаючи на всі проблеми, цей здобуток дав можливість людям, які є освіченими, бути вільними у своїх висловлюваннях.   Українці не хочуть жити в країні крадії, тому вони й вийшли на Майдан, бо євро вибір стосується їхнього майбутнього, їхньої самореалізації.   І зараз громадські інститути теж бачать, що влада вимушена зважати на інтереси суспільства. Світ змінюється.   Люди мають можливість виїхати в Європу, подивитися, як там живуть, що там відбувається, можуть порівняти. У тому числі, побачити, що відбувається поряд, в Росії. Саме тому люди зробили свій вибір.   Бо Янукович тоді торгувався. В чому, по суті, є узурпація влади? Що не народ вирішував подальший курс країни: Захід або Схід? Іти нам до Європи або до Митного союзу?   Не люди це вирішували, народ до останнього не знав, що обере одна особа в країні - президент, який не зважав взагалі на волю людей. Люди вийшли на Майдан не для того, щоб змінити владу, а щоб показати свій вибір, що вони хочуть йти до тих цінностей, які є в європейському світі.   В принципі, зараз дуже важливо, щоб демократичні активісти, як би їх не намагалися дискредитувати, щоб вони надалі нарощували свою масу. Бо від цього буде залежати: чи будуть далі відбуватися зміни чи ні.   Хто і як тиснув на люстратора   - У своїй роботі ви відчували тиск на себе? Якщо так, то від кого, чи від якої структури? У чому це виражалося?   Я спостерігала і не відчувала…. Я не чутлива! ("АСН": сміється). Проблема в тому, що я не чутлива!   - Тобто, тиск був? Я можу сказати, що було. Були обшуки безпосередньо у мене вдома. При тому, що про злочин я заявила сама. Але до кого прийшли в першу чергу перевіряти та робити обшук? До мене, а не до людей, які підписували документи! От цікава тема! Так? Після цього є порушені кримінальні провадження по заявах, перевірки та запити від народних депутатів, а також псевдо розслідування від телеканалу "ІНТЕР". - Які саме депутати? Конкретні прізвища?  Каплін ("АСН": нардеп фракції БПП).   - Він ініціював порушення проти Вас справи?   Зараз неможна порушити кримінальну справу за заявою. Це внесення заяви до реєстру. У будь-якому випадку, заяву треба внести до реєстру, присвоїти їй номер. Просто фігурантом є особа, якій пред'являють порушення. Але не оголошується підозра, обвинувачення.   Проте, у цей час можна провести слідчі дії, наприклад, прослуховувати телефон, про що не буде знати особа. Робити інші дії, перевірки, іншим чином тиснути на особу.   Я допускаю, що є й інші кримінальні провадження, про які я навіть не знаю. Зараз є кримінальне провадження проти мене про внесення завідомо неправдивих відомостей моєї декларації.   - Щодо Вашої квартири?   Так, що мною не була задекларована квартира, її вартість. Але це є не правдою. По-перше. Ця стаття Кримінального кодексу України діє виключно до електронних декларацій, а не паперових. Тому саме ця справа підлягає закриттю. По-друге, все, що викладене у заяві, не відповідає дійсності.   От хочете, я зараз вам покажу, як це відбувається?! (Дістає з шухляди столу велику червону теку)   Ось! І це не єдина папка. Ось ця папка - це перевірки мене особисто. Тут немає ще чотирьох податкових перевірок щодо мене! У тому числі, був виписаний штраф на суму 211 тис. грн.   - За що?   У мене був юридичний бізнес. Треба розуміти, що таке юридичний бізнес. Ти є, в тебе є клієнти. Ти пішов, їх немає. Фактично юридичний бізнес не можна продати в нашій країні. Це сервіс в нашій країні. Його не можна захопити, бо це ти сам, мозок - твій робочий стіл, який без тебе нікому не потрібен. Мої партнери по бізнесу сказали: "ти йдеш на державну службу, ми готові в тебе викупити частку по номіналу". Я за це їм вдячна, бо саме за ці гроші я і жила. Отже, я продала свою частку цієї компанії за ті гроші, які офіційно внесла в статутний фонд через банківську установу.   Податкова мені сказала: "ви продали компанію майже за 1 млн. грн, доведіть, що ці гроші вносилися у статутний капітал вами особисто через банківську установу". Плюс. Ми сповіщаємо вас, що перевірка закінчується завтра. У вас є один робочий день, щоб надати усі документи за 7 років. Покажіть усі  квитанції».   Зрозуміло, що за один день я всі квитанції показати не змогла. І мене виписали податкову вимогу - 211 тис. грн. Я звернулася зі скаргою до ДФС Києва. До тієї самої ДФС столиці, яку очолює Людмила Демченко, яка підпадає під люстрацію, вона є в реєстрі.   - Не люстрована й досі?   Люстрована. Але суд її відновив за три дні. А після цього зупинив справу, щоб ми не змогли її оскаржити.   Щоб ви зрозуміли, що відбувається. Абсурд у тому, коли я принесла усі-усі квитанції, всі оригінали за всі 7 років, вони мені сказали: "так, ми бачимо, що нам принесли оригінали, але ми хочемо окрім оригінальних виписку банків, касовий чек на кожну операцію, коли ви їх вносили!". Це просто нонсенс. Це маніпулювання юридичними процедурами. Весь час вони сподіваються, що людина пропустить строки, або неправильно оформить документи. Тобто, вся податкова система країни не направлена на те, щоб розібратися. Я ж не бізнес вела. Я створила юридичний сервіс, робочі місця, сплачувала податки. Але країну це не цікавить. Податкову це не цікавить! Вони за будь-яких умов хочуть зробити найбільш негативні наслідки для будь-якого суб'єкта оподаткування. А не так, щоб був бізнес і він мав можливість сплачувати ці податки.   Це рішення я оскаржила. І вони скасували штраф в 211 тис. грн., залишивши штраф приблизно в 5 тис. грн. При цьому, жодної відповідальності посадовці в податковій не понесли за необґрунтовані висновки і остаточний штраф я оскаржила в суді. Це принципово!   - Ми пам'ятаємо, що відповідно до статистики минулого року саме ДФС була "лідером" по невиконанню закону про люстрацію.   Я можу сказати, що ДФС і зараз така! Так. Саме в ДФС найбільше прикладів саботажу Закону "Про очищення влади".   Бо податкові та митні органи досі залишаються найбільш корумпованим органом у державі. Корупція включає в себе всі складові: політичні, фінансові, адміністративні. Всі посадовці, які там перебували, так там і залишаються досі.   Чи можемо ми говорити, що митниця у нас працює прозоро? Хто у це вірить? Коли у мого друга (Карла Волоха) вкрали авто, то я зателефонувала в Одесу хлопцям, які там працюють в МВС та запитала: які шанси знайти машину? То мені відповіли: "Тетяно, у нас ділянки кордонів, які взагалі не контролюється! Можна завезти і вивезти будь-що. ДФС про це знає".   Подивіться як живуть керманичі митних, податкових органів, як живуть їх діти, як розквітає бізнес їхніх родичів! Навіть у люстраційних питаннях вони найбільш винахідливі! Користуються  судовими рішеннями, винесені іменем України, як бронею. Тому вони йдуть у суди, які видають їм індульгенції і повертаються на свої посади. Цікаво те, що у випадку, якщо судова справа стосується звичайного посадовця, то вони відмовляються розглядати судові справи. І лише у виключних випадках, коли це дуже велика посада, владна посада чи з корупційними ризиками, то саме для таких людей суди не зупиняють справи, а виносять рішення-індульгенції.   Коли, наприклад, Роман Насіров, буде прикриватися, що він не може звільнити когось із своїх підлеглих, бо є рішення суду, це неправда. Бо у нього був термін, щоб їх звільнити. Але він їх спеціально не звільняв. Він спеціально чекав, щоб йому приносили рішення судів і була можливість їх не звільняти. Наприклад, один з "яскравих" таких прикладів - це пан Андрухів. Це людина, яка очолювала Дніпропетровську податкову області.   За Януковича?   Ні, зараз. За Януковича він займав іншу посаду, але теж люстраційну. Після цього він був призначений та виконував обов'язки голови Дніпропетровської податкової, всієї області. Коли Кабмін доручив всіх звільнити, то частину звільнили, а по Андрухіву - чекали, не звільняли. Поки він не приніс ухвалу, яка забороняє його звільняти. Він і далі працює в податкових органах…   Продовження буде      
Суспільство В Україні з'явилися ефективні ліки проти гепатиту С В Україні і Грузії з'явився ефективний препарат для лікування гепатиту С, за допомогою якого можна повністю вилікувати хворого протягом трьох місяців, повідомляє ООН. За даними ООН, нові ліки з'явилося в арсеналі медиків лише два роки тому і вже довели свою ефективність. «Ефективність нових ліків - більше 95%. В осіб, які приймали препарат,  менше побічних ефектів, ніж у раніше доступних засобів», - йдеться в повідомленні. Використання препарату прямої противірусної дії для лікування гепатиту С було вперше дозволено в 2013 році. Але тоді через високу ціну ці ліки було недоступним для 80 млн жителів планети з хронічною інфекцією гепатиту С. Для вирішення проблеми Всесвітня організація охорони здоров'я домоглася зниження вартості ліків для країн з невисоким рівнем доходу, зокрема і для України.
За кордоном Китай побудував корпус першого авіаносця власної розробки Міністерство оборони Китаю заявило про завершення будівництва корпусу першого авіаносця власної розробки. Про це повідомляє РБК з посиланням на видання South China Morning Post. Представник китайського військового відомства У Цянь заявив, що зараз ведуться роботи з встановлення обладнання на борту авіаносця. Китай розглядає новий авіаносець як частину програми з розширення свого військово-морського потенціалу в умовах «зростаючих викликів над спірними водами в Східно-Китайському, а також Південно-Китайському морях» і «для захисту зарубіжних інтересів». Судно стане другим національним авіаносцем у Китаї, що перебуватиме на озброєнні військово-морських сил, після побудованого в КНР на базі колишнього радянського крейсера «Варяг» корабля «Ляонін».
За кордоном Глобальне потепління перетворить південь Іспанії та Португалії в пустелю Вчені університету Екс-Марсель повідомили, що глобальне потепління перетворить деякі частини Європи, в тому числі південь Іспанії та Португалії, в пустелю. Дослідження було опубліковане в журналі Science. Експерти застосували історичні дані і комп'ютерні моделі, щоб передбачити потенційний ефект від змін у кліматі. Екосистема басейну Середземного моря буде незмінною, якщо в середньому температура по всьому світу збільшиться на один градус за Цельсієм щодо доіндустріального періоду. Але це зростання вже сталося. Якщо температура підніметься ще на 2 градуси за Цельсієм, то південь Іспанії та Португалії, а також інші регіони Алжиру, Марокко, Тунісу, Туреччини та частина Сирії перетворяться на пустелю до кінця цього століття. Експерти закликають уряди країн вжити можливих заходів, щоб скоротити обсяг викидів шкідливих газів у атмосферу, що сповільнить зміну клімату.
За кордоном Шоколад не допомагає при депресії, - вчені Група австралійських дослідників з лікарні Принца Уельського виявила, що шоколад тимчасово може допомогти при депресії, однак через якийсь час вона посилиться, повідомляє ФБА «Економіка сьогодні». Під час експерименту вчені поділили респондентів на дві групи. В першу групу включили людей, які постійно їдять шоколад і не уявляють своє життя без цих солодощів. Друга група - це люди, які їдять шоколад лише в тому випадку, якщо їм сумно. Автори дослідження відзначають, що люди з першої групи отримували задоволення від поїдання шоколаду, в мозку піддослідних вироблявся дофамін. Друга група людей намагалася знайти в солодощі надійний засіб від клінічної депресії, стресу і нудьги. Фахівці встановили, що шоколад може тимчасово допомогти депресивному людині. Але через якийсь час її смуток посилиться. Вчені пояснили, що шоколад впливає на ті ж ділянки мозку, що і серотонін. Але для отримання аналогічного ефекту людині необхідно з'їсти цілу вантажівку шоколаду.

Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
більше матеріалів




/-1,8441278934479-/ /-pc-/
Top