counter
Архів Повернутись назад 24 Жовтня 2016
24 Жовтня
Економіка "Укрзалізниця" не сплатила майже 2 млрд грн податків - ДФС Укрзалізниця ухилилась від сплати податків майже на 2 млрд грн. Про це йдеться на сторінці Державної фіскальної служби у Facebook з посиланням на голову Офісу великих платників ДФС Євгена Бамбізова. Як зазначив податківець, факт несплати податків "Укрзалізницею" був виявлений у результаті перевірки. Зокрема Бамбізов сказав, що в судовому порядку уже доведено, що одна зі структур "Укрзалізниці", "Укрзалізничпостач", ухилилась від сплати податків на суму близько 350 млн грн. "Нещодавно нами була закінчена перевірка "Укрзалізниці", в результаті якої встановлено ухилення від сплати податків на понад 1,5 млрд грн, зокрема за рахунок проведення фіктивних транзакцій на понад 200 млн грн. Окрім того, нами було встановлено і вже доведено у суді ухилення від сплати податків однією зі структур "Укрзалізниці", це "Укрзалізничпостач" на суму біля 350 млн грн", - зазначив Євген Бамбізов.
Суспільство Розпусного священика-танцюриста з Тернопільщини відправили в монастир Владику Мстислава - архієпископа Тернопільського і Подільського Української автокефальної православної церкви, якого напередодні дня Воздвиження зі свитою священиків застали в Тернополі, відправили в монастир. Про це він заявив журналістам ТСН. Хоча спочатку стверджував, що його в тому барі не було. "Мене вже відправили в монастир... За свою негідну поведінку вибачаюся перед віруючими, прошу вибачення перед Богом. Предстоятель попросив вибачення за мене, і я прошу вибачення за себе, що моя негідна поведінка когось там ввела у зневіру. А все інше - після рішення комісії", - сказав архієпископ Мстислав. Можливо, сама присутність священика в барі і не була б помічена громадськістю, але того вечора святі отці влаштували не тільки пиятику, а й брудні танці священиків з бійками, нагадують журналісти.
Політика оформление ленты  Луценко відповів Лещенку, чи має квартиру в центрі Києва Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що ні він, ні його родина не мають будинків у Києві. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Прочитав чергову фантазію депутата Лещенка на УП про те, що в мене є "величезний будинок в центрі Києва", оформлений на бухгалтеру моєї дружини.  Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють. Ховати свої статки за жінками залишається виключною прерогативою Лещенка» - написав Луценко. Водночас Генеральний прокурор запевнив, що уже заповнює електронну декларацію і здасть її вчасно. Раніше АСН повідомляла, що народний депутат Сергій Лещенко в інтерв’ю "5 каналу" заявив, що генпрокурор Юрій Луценко оформив нерухоме майно на бухгалтера своєї дружини – теж народного депутата Ірини Луценко.  
Події оформление ленты  СБУ затримала бойовика з «групи швидкого реагування» Як повідомили на сайті Служби безпеки України, співробітниками СБУ спільно з поліцією був затриманий бойовик одного з незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР". Зловмисник 1990 року народження був учасником незаконних збройних формувань з квітня 2014 року. Зі зброєю в руках він чергував на блокпостах міста Торецьке, перевіряв документи і автомобілі українських громадян. Також у складі «групи швидкого реагування» затриманий вистежував і затримував патріотів України. За його словами, координацію роботи ГШР здійснювали кадрові офіцери ФСБ РФ. На відео, опублікованому після затримання оперативниками спецслужби, бойовик кається у своїх злочинах і закликає усіх учасників НЗФ скласти зброю. Стосовно затриманого порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.
Суспільство На здоров'я киян обіцяють витратити 17 млрд грн до 2019 року. На програму з забезпечення системи охорони здоров'я в Києві в перебігу двох років планується виділити 17 мільярдів гривень. Про це на брифінгу 24 жовтня заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає кореспондент АСН. «Ми запланували виділити понад 17 млрд грн на фінансування цільової міської програми "Здоров'я киян" на 2017 - 2019 роки. Ми підходимо системно до таких нагальних проблем міста. Тому ця програма поетапно буде реалізовуватися вже в 17-19 роках, спираючись на європейський досвід", - сказав інші. За його словами, в рамках програми будуть втілені кілька "революційних проектів". Зокрема, вперше буде відшкодовуватися частина вартості лікарських засобів за бюджетні кошти. Це робиться з метою зменшення кількості хронічних захворювань і звернень до лікарень.
Суспільство оформление ленты  Фанати київського «Динамо» обматюкали команду за програш Після чергового провалу київської команди у виїзному матчі української Прем'єр-ліги, коли біло-сині не змогли вирвати перемогу у «Олександрії», фанати на трибунах вибухнули речівкою, що містить ненормативну лексику. Відразу ж після фінального свистка українські гравці «Динамо» підійшли до своїх фанатів на трибунах. Розмова вийшла жорсткою, з використанням ненормативної лексики. «Грайте краще! Не треба бикувати - грай! Грай за великий клуб, мать твою», - напевно, це було найбільш м'яке висловлювання уболівальників на адресу футболістів. У відповідь капітан команди Андрій Ярмоленко, який в цей день ще й святкував свій день народження, у відповідь вибухнув: «Я нормально прийшов поговорити, яка я зірка?! Не хочеш розмовляти - не будемо! Ви так розмовляєте сміливо, тому що вас тут до***! Я спокійно підійшов поговорити». Ситуацію спробував пом'якшити молодий Циганков: «Не щастить. Ми намагаємося, але не щастить». Столичний клуб опинився «в ямі» - в останніх семи іграх української Прем'єр-ліги кияни здобули лише дві перемоги, скотившись після 12 турів на третє місце в турнірній таблиці (попереду - «Шахтар» і «Зоря»).
Суспільство Третина українців готова виїхати за кордон назавжди 30% опитаних українців скоріше хотіли б поїхати за кордон на постійне місце проживання, а 40% - хотіли б працювати за кордоном. Такі дані соцопитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», оприлюднив під час прес-конференції в агентстві Укрінформ керівник соціологічної групи Олексій Антипович, повідомляє кореспондент АСН. Зокрема він зазначив, що більшість бажаючих поїхати за кордон на постійне місце проживання або на роботу - це чоловіки та молодь із Західного та Центрального регіонів. Водночас соціолог виділив три основні причини для бажання виїзду українців за кордон. «Чому українці хочуть виїхати за кордон. Понад 50% - в надії отримати кращі умови для життя, понад 40% - це бажання забезпечити краще майбутнє для дітей і 30% через відсутність гідної роботи в Україні», - зазначив Антипович. За даними дослідження, кожен десятий опитаний українець уже має досвід роботи за кордоном, значно більше таких на Заході країни - 23%. Водночас майже 40% опитаних, бажають працювати за кордоном не більше 5 років. «Третина українців говорить, що вони хотіли б працювати за вже набутою спеціальністю не змінюючи її, але є і 21% опитаних, які говорять про те, що вони готові перекваліфіковуватися, змінювати свою спеціальність для того, щоб бути затребуваним в нових умовах за кордоном. І насправді не дуже хороший показник, майже 40% говорять про те, що вони хочуть знайти будь-яку роботу, не залежно від спеціальності, їм просто треба заробляти гроші», -  зазначив соціолог. Воночас серед українців, які бажають працювати за кордоном, дві третини, за даними опитування, скоріше повернулися б в Україну через деякий час, 15% - скоріше б залишилися б за кордоном назавжди.  Соціологічне дослідження проводилося з 16 по 22 вересня. Методом особистого інтерв’ю  було опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.
Події оформление ленты  З автомобіля у Києві вкрали рюкзак з 180 тис. грн Напередодні, 23 жовтня, в Оболонському районі столиці поліцейські затримали чоловіка, який вкрав рюкзак зі 180 тис. грн з автомобіля. Про це йдеться в повідомленні прес-служби патрульної поліції Києва. «Працівники патрульної поліції з небайдужими громадянами не дали втекти зловмисникові з чужою сумкою з грошима. Це сталося 23 жовтня близько шостої вечора», - йдеться в повідомленні. За даними прес-служби, все почалося після того, що заявник поклав рюкзак із грошима у свій автомобіль, де перебувала його 80-річна мати, і пішов у магазин. У цей момент невідомий відкрив двері, схопив сумку і зник в невідомому напрямі. Мати покликала сина, який негайно повідомив про пограбування в поліцію. Незабаром патрульні побачили чоловіка з сумкою, який втікав від іншого громадянина по вул. Героїв Дніпра. Втікача було затримано.
Суспільство Минулої доби противник випустив майже 100 мін по позиціях сил АТО - МО Минулої доби сили противника випустили майже 100 мін по позиціях українських військових на Донецькому напрямі. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. "Бойові дії вчора велися в двох точках - Луганську і Авдіївці. Окупанти застосовують важке озброєння. Минулої доби по наших позиціях було випущено майже 100 мінометних снарядів. Левова частка обстрілів припала саме на Авдіївському промзону. Традиційно противник вів вогонь зі східного напряму. Всього за минулу добу на Донецькому напрямі відбулося 6 обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння", - сказав він. На Маріупольському напрямі, за словами представника Міноборони, триває тенденція до зниження інтенсивності ворожих обстрілів з важкого озброєння. Зокрема, за минулу добу по наших позиціях в Красногорівці і Павлополі окупанти випустили близько 20 мін, що в кілька десятків разів менше, ніж тиждень тому. "Водночас на південних рубежах - у Водяному і Широкиному - активно ведуть вогонь снайпери противника. Загалом неспокійно на всіх оборонних рубежах, однак основні бойові дії, як і раніше, тривають на крайній півночі і півдні. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямі відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння", - уточнив Лисенко. Він також зазначив, що на Луганському напрямі відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема  3 - з важкого озброєння: "У темний час доби у Щасті і Кримському відбулися короткострокові мінометні обстріли з боку НЗФ. Відзначимо, що в Щасті бойові дії не велися з літа. Також окупанти провели серію провокацій протягом дня в Новоолександрівці Попаснянського району. В Станиці Луганській і на Бахмутський трасі вчора було спокійно".
Суспільство Ліків від туберкульозу в Києві вистачить і на киян, і на переселенців, а ось від раку - ні Лікарських засобів у Києві повинно вистачити і на киян, і на переселенців. Про це на брифінгу 24 жовтня заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає кореспондент АСН. "На виконання програми "Боротьба з туберкульозом" на 5 років ми виділяємо більше 50 млн грн, що дасть можливість змінити підходи до лікування хворих на туберкульоз. А також знизити рівень захворюваності в Києві", - сказав він. На уточнююче запитання АСН щодо достатності фінансування охорони здоров'я в Києві, з огляду на велику кількість переселенців із зони Донбасу, він запевнив: "Всы переселенці в Києві стають на облік. Фактично вони теж кияни. Що стосується забезпечення ліками, то, на жаль, на сьогодні ми не можемо забезпечити всіх такими дорогими ліками, як ліки від онкозахворювань. Але і на ці препарати передбачено понад 20 млн грн в рамках програми "Здоров'я киян" до 2019 року. Але різниці між забезпеченням киян і зареєстрованих переселенців немає".
Події Біля метро «Бориспільська» у Києві пограбували та зґвалтували жінку Напередодні, 23 жовтня, у Києві біля станції метро «Бориспільська» двоє злочинців оглушили 34-річну місцеву жительку ударом по голові, пограбували її і зґвалтували. Про це інформує прес-служба Національної поліції столиці. Повідомлення про пограбування і зґвалтування надійшло до чергової частини близько 20:00. На місце виїхали поліцейські і слідчо-оперативна група. За словами постраждалої, вона поверталася від подруги. На неосвітленій ділянці ззаду до неї підбігли двоє чоловіків, які вдарили по голові і силоміць затягли в кущі. Один із злочинців наказав жінці зняти з себе золото і віддати гроші. З сумки було вкрадено банківську картку і телефон. Потім злочинці її зґвалтували. Прийшовши до тями, потерпіла вийшла до зупинки і звернулася за допомогою до перехожих. Їй викликали лікарів і поліцію. За цим фактом розпочато кримінальну справу.
Суспільство оформление ленты  Помер всесвітньовідомий економіст Богдан Гаврилишин 24 жовтня о п'ятій годині ранку в 90-річному віці помер видатний економіст, професор, благодійник і громадський діяч Богдан Гаврилишин. Про це повідомляє сторінка фонду його імені в соцмережі. «Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у колі сім'ї в своїй квартирі у Києві», - повідомляє фонд.   Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року на Тернопільщині. Отримав спеціальність інженера-механіка в Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук в Женевському університеті. Протягом 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, а потім аналогічний - в Україні. Став співзасновником Всесвітнього економічного форуму. Був консультантом компаній General Electric, IBM, Unilever, Phillips. Був радником першого Президента України, чотирьох спікерів парламенту і трьох прем'єр-міністрів. Очолював Фонд Богдана Гаврилишина у Києві і фонд «Відродження» в Женеві. Три дні тому Президент Петро Порошенко нагородив Богдана Гаврилишина орденом Свободи «за значний внесок у розвиток України».
Політика Політичну й економічну кризи в країні фактично подолано – опитування Політична і економічна кризи, які відбулися наприкінці минулого, початку цього року, фактично подолані, зокрема завдяки обранню нового уряду Володимира Гройсмана та його діяльності. Про це свідчать оприлюднені під час прес-конференції результати експертного опитування “Перше півріччя роботи: втрачені можливості чи успіх на шляху реформ?”. Зокрема, 36% експертів заявили, що криза вже вирішена, і ще 20% заявили, що криза ще не вирішена до кінця, але вже намітився вихід із неї. Те, що гостра фаза кризи вщухла, але ще залишаються кризові явища, вважають 30% респондентів. Лише 7% опитаних заявили, що криза тільки поглибилася. Стільки ж мали іншу думку з цього приводу. Найбільш важливими подіями, які б вплинули на формування ставлення уряду Гройсмана, експерти визначили: прийняття рішення щодо ціни на газ і своєчасне подання проекту бюджету — 20% голосів; отримання траншу МВФ визначили 12% респондентів; регулярні поїздки Гройсмана в регіони визнали впливовими 6% експертів; по 4% отримали швидке прийняття плану дій уряду та конфлікт щодо незгоди Гройсмана на призначення деяких міністрів при формуванні уряду для забезпечення самостійності на посту прем'єра; 2% експертів визнали впливовими жорстку публічну позиці. По відношенні до деяких чиновників. Експерти віддали “пальму першості” серед урядових ініціатив ремонту доріг — 33%. Також вони вважають помітними зміни в сфері безпеки і оборони — 18%, реформування енергетичного сектору — 14% та відновлення економічного зростання — 12%. Інші сфери, зокрема, охорона здоров'я (5%), освіта та наука (4%) та реформування державної служби (3%) називались серед тих, де найбільш помітні результати роботи уряду суттєво рідше. Власні варіанти висловили 11% експертів. Зокрема, називалися: продовження децентралізації і покращення макроекономічної ситуації. Найважливішою потребою для уряду експерти визнали підтримку урядових рішень парламенту — 19% і професійні кадри в системі держслужби — 18%. Ще 14% вважають необхідним покращити комунікацію уряду з громадськістю щодо здійснюваних ним кроків. 12% відзначили ефективні антикорупційні заходи. Єдність серед міністрів відзначили ще 10%.  “Переважна кількість експертів впевнена, що за півроку Гройсман довів свою здатність проводити реформи”, - підсумовується в результатах дослідження. Дослідження експертної думки було проведено на замовлення громадського об'єднання “Європейська ініціатива”. Опитування проводилося методом телефонного анкетування в період 20-22 жовтня серед 30 експертів.
Суспільство оформление ленты  У дружини Мотороли знайшли вкрадений український паспорт - Аброськін Начальник Головного управління Нацполіції Донецької області В'ячеслав Аброськін розповів, звідки у дружини бойовика Мотороли українські документи, які були опубліковані кілька тому днів на деяких сайтах. Про це він написав у себе в Facebook. Йдеться про фотографії паспорта громадянки України, який був виданий 11 лютого 2014 року Новоазовським РВ ГУДМС України в Донецькій області, ВТ 093466, на ім'я Павлової Олени Олександрівни. «Ми встановили, що бланк паспорта з цією серією та номером значиться викраденим під час захоплення Слов'янська бойовиками. 6 травня 2014 року в Слов'янському відділі ГУДМС України в Донецькій області четверо злочинців зі зброєю під загрозою застосування насильства змусили начальника відділу видати чисті бланки паспортів у кількості 160 шт. Ось один із вкрадених бланків вже «знайшовся», де намалювали те, що захотіли. Чекаємо появи інших бланків», - пише Аброськін.
Політика ЄС дасть безвіз Україні з умовою "тимчасового призупинення" - експерт Про це в інтерв'ю АСН заявив політолог Володимир Фесенко. "Президент України Петро Порошенко назвав нову дату, коли ЄС може надати нам безвізовий режим. Чому назвалися різні дати, починаючи з літа? Насправді выд початку причина цього не в Україні, а в ЄС. До речі, сам саміт ЄС, де планувалося таке рішення, в перший раз був призначений на травень-червень, потім перенесений на осінь, на жовтень. потім ЄС визначився, запропонувавши провести саміт саме 24 листопада. Тому саме ЄС визначає дату. А щоб не було міфів і підозр, треба розуміти: це рішення залежить не від України. З нашого боку ми давно і повністю виконали всі вимоги щодо лібералізації візового режиму", - сказав він. Експерт нагадав, що Україна не одна, а разом з Грузією і Косовом "чекає безвізового режиму". "Є ще і Туреччина. Але там дещо інша ситуація. У чому ж затримка? Причина в тому, що в ЄС хочуть спільно з рішенням про надання безвізового режиму затвердити механізм тимчасового призупинення такого режиму в окремих випадках. Наприклад, якщо різко погіршуватиметься міграційна ситуація. У цьому механізмі тимчасового призупинення, а не скасування безвізового режиму, підкреслю, я не бачу нічого страшного. Це природна реакція ЄС на міграційний криза. Тим більше що цей механізм, якщо він буде закріплений, може бути застосований до всіх країн, які отримали такий статус . А їх - більше 20. Тому це не вибірковий підхід до України", - сказав він.За його словами, право використовувати механізм тимчасового призупинення безвізового режиму викликано різким збільшенням потоку незаконних мігрантів у ЄС з середини минулого року. "Подібний підхід, звичайно ж, пов'язаний з міграційним потоком у ЄС. Це змушує ЄС реагувати. З України нелегального потоку мігрантів немає. Швидше, він існує через Туреччину, Грецію і Балкани. Частково - через Італію. І вся затримка з рішенням про безвізовий режим пов'язана з тим, що в самому ЄС не можуть узгодити остаточний текст документа, визначити: хто матиме право голосу в разі застосування механізму тимчасового призупинення візового режиму: Європарламент чи Саміт європейських держав", - додав він. Фесенко прогнозує, якщо найближчими тижнями не станеться щось екстраординарне, Європарламент, а потім конференція міністрів ЄС приймуть остаточне позитивне рішення для України. "У Європарламенті проблем з позитивним рішенням не буде. Голоси там точно є", - вважає експерт.
Суспільство Тими, хто підробив голосування за петицією «Бандери», займеться прокуратура Петиція щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери відхилена владою Києва. Про це на брифінгу 24 жовтня заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає кореспондент АСН. "Дійсно, під час перевірки трьох останніх петицій, які набрали більше 10 тис. голосів, виявлені ознаки автоматичного введення інформації без участі громадянина, що прямо заборонено законом. Це стосується трьох петицій: щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери, там 3396 голосів,  що становить 30%, вводилися з одного домену "meta.ua" і некоректно; щодо петиції з зоополіції -  625 голосів, це 6,2%. А також стосовно петиції щодо заборони будівництва на "Героїв Дніпра" - це 1198 голосів або 11 , 6%", - заявив він. Встановлено факти подвійного і потрійного голосувань в цих випадках, а також інші факти не персонального голосування, заявила київська влада. Якщо підозри підробки голосів перевищують 20%, такі петиції розглядатися не будуть. При цьому інформація буде спрямовуватися в правоохоронні органи. "Що стосується цих трьох петицій, то вся інформація направлена ​​в прокуратуру міста Києва для відкриття провадження за ст. 361« Незаконне втручання в електронні системи, що призвело до спотворення інформації". І так само вся інформація буде спрямовуватися на розгляд профільної комісії. Петицію щодо недопущення перейменування проспекту Степана Бандери в зв'язку з виявленням накручених голосів Київською міською адміністрацією буде відхилено". Відповідна ст.361 передбачає можливе ув'язнення на два роки в разі доведення провини.
Політика Реорганізація Департаменту спецрозслідування ГПУ призведе до розвалу справи Януковича - правозахисники Фактична ліквідація Департаменту спецрозслідування ГПУ призведе до розвалу в судах справ проти Януковича і його поплічників. Про це АСН один з адвокатів сімей Небесної сотні Маркіян Галабала. "З'являються певні процесуальні ризики: якщо ці справи об'єднати в одне провадження, то буде обмежений термін досудового розслідування. Інший ризик - нинішнє рішення Луценка обумовлено і позицією Горбатюка, мовляв, справи щодо вищих посадових осіб ще рано передавати до суду, бо недостатньо доказової бази. Тобто "пустушки" немає сенсу передавати в суд", - пояснив Галабала. Також, на думку правозахисника, генпрокурор Луценко прекрасно розуміє ризик розвалу в суді "сирих" справ Януковича і його поплічників, але продовжує переслідувати свою "піарну мету". "Я думаю, що він дуже добре розуміє. Він сподівається створити великий піар навколо цього і продавити в суді, швидше за все в Печерському, ці справи. Зрозуміло, що позиція захисту Януковича буде досить агресивною, і тоді він може умити руки: ось я передав справу з обвинувальним актом до суду, а суд став на сторону захисту. Зате він нібито виконає свою обіцянку - передасть справи проти Януковича в суд до кінця року ", - заявив Галабала. У свою чергу інший захисник потерпілих у справах Майдану - Євгенія Закревська в коментарі АСН зазначила, що фактично Юрій Луценко виводить з-під відповідальності як самого Януковича, так і всю групу чиновників, щодо яких будуть об'єднані справи та оголошено про завершення розслідування. "Дороги назад немає. Надалі переграти і відновити розслідування або направити справу до суду КПК не дозволяє. Після закінчення року на досудове розслідування відновити термін теж не можна", - сказала Закревська. 
Політика Колишній нардеп Медяник вийшов на свободу. Його вину в сепаратизмі не довели Справу проти екс-нардепа Медяника закрито. Він вийшов з-під варти. Про це в коментарі АСН заявив адвокат Володимира Медяника Олег Бабич. "Прокуратура закрила справу проти мого клієнта. Вона була змушена, бо у прокуратури не було іншого виходу: у них не було доказів провини Медяника і немає зараз. На даний момент він вже звільнений з-під варти в зв'язку із закриттям кримінальної справи", - заяви Олег Бабич. Нагадаємо, Володимира Медяника затримали 7 серпня як одного з фігурантів справи іншого нардепа Партії Регіонів Олександра Єфремова. Медяник підозрювався у скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України у порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків. Але днями генпрокурор Луценко, а за ним і спікер парламенту Парубій заявили, что виступають за звільнення Медяника, бо «той на початку агресії став на бік України».
Політика Новий керівник «Укравтодору»: Я не маг, не чекайте від мене дива Сьогодні, 24 жовтня, міністр інфраструктури України Володимир Омелян представив нового керівника державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор». Ним, як відомо, став колишній міністр транспорту Польщі Славомир Новак, повідомляє кореспондент АСН. Однак всупереч очікуванням Славомир Новак на своєму заході не представив програми реформування компанії, але вже попросив про допомогу. «Одна людина тут нічого не зробить, мені потрібна підтримка міністра, уряду. Всіх, хто хоче чесно і наполегливо працювати, запрошую в команду. Я не маг, не чекайте від мене дива», - сказав Новак. Він зазначив, що передовсім візьметься за підготовку доріг до зими. Скільки буде отримувати на новій посаді, каже, що поки не знає. «Контракту поки немає. Як тільки у нас буде рішення (щодо розміру зарплати. - Ред.) ми зробимо його публічним», - запевнив Омелян. Спілкуватися з пресою після офіційної частини Новак не захотів, відправляючи всіх журналістів з питаннями до своєї прес-службі. Однак у профільному міністерстві повідомили, що особистого прес-секретаря у Новака ще немає.
Суспільство Опублікований план помічника Путіна із дестабілізації ситуації в Україні Хакери «КіберХунти» повідомили, що отримали доступ до е-mail-листування помічника президента Росії Владислава Суркова. У ному виявлено план заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, а також документ про створення республіки на території Закарпаття. Інформація була опублікована на сайті «КіберХунти». У першому документі обґрунтовується необхідність дестабілізації тим, що Україну треба примусити повернути Донбас до свого складу на умовах РФ. Мета дестабілізації - дострокові президентські і парламентські вибори, терміни заходів - кінець 2016 перший квартал 2017 року. Серед запропонованих заходів - переговори з партіями «Опоблок», Радикальна партія і «Батьківщина» на предмет організації «загальнодержавного протесту - ТарифногоМайдану в другій половині листопада 2016 року. Для розгойдування громадської думки пропонується «застосувати втемну» депутатів Мустафу Найєма, Світлану Заліщук, Сергія Лещенка та Ольгу Червакову. Їм повинні злити дані для «великих розслідувань корупційної діяльності команди Петра Порошенка».
Політика Надання Україні безвізового режиму може спровокувати Росію на що завгодно – політолог Про це в інтерв'ю "АСН" заявив політолог Віталій Бала. Експерт прогнозує, що "швидше за все, рішення для України буде прийнято. І це дуже важливо для нас. Бо цим рішенням Україна не стільки інтегрується до ЄС, скільки ще більше відділяється від Росії". На запитання щодо того, якою буде реакція Росії, чи не спровокує це нову хвилю воєнного конфлікту на Сході, політолог зазначив: "Безумовно, враховуючи, що це крок від Росії, чекати від неї можна всього що завгодно. Але повторюю, що це дуже серйозне рішення для Кремля. Це відкриває можливості для України. По-перше, дає можливість українцям більш вільно пересуватися, шукати роботу там, отримувати фінансування. З точки зору Росії, це однозначно буде для них неприємно. Це якщо не гільйотина, то точно м'ясних ніж по інтересах Росії".
Економіка За 5 років заробітчани переслали в Україну 35 млрд доларів Українці, що поїхали за кордон на заробітки, пересилають в Україну набагато більше грошей, ніж у нашу державу надходить іноземних інвестицій. Про це під час прес-конференції в агентстві Укрінформ розповів президент громадської організації "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" Василь Воскобойник, повідомляє кореспондент АСН. «Наші заробітчани за останні кілька років вже стали вагомим чинником української економіки. За останні 5 років в Україну було перераховано близько 35 мільярдів доларів. У 2013 році НБУ зафіксував національний рекорд по перерахуванню грошей наших заробітчан - сума 8,5 мільярда доларів. Ця сума набагато перевищує всі іноземні інвестиції, які надходять в нашу країну», - уточнив він. Він додав, що найчастіше українці їдуть на заробітки в Польщу, Італію та Німеччину. Воскобойник зазначив, що за кордоном затребувані люди всіх професій, однак українці, через мовний барєр, обирають переважно робочі спеціальності.
Суспільство У РФ порушили кримінальні справи проти шести офіцерів ЗСУ Слідчий комітет РФ порушив кримінальні провадження стосовно шістьох командирів підрозділів ЗСУ, які «причетні» до обстрілу цивільного населення на Донбасі. Про це пише ТАСС, посилаючись на в.о. керівника управління взаємодії із засобами масової інформації СКР Світлану Петренко. «Управління ГСУ Слідчого комітету РФ з розслідування злочинів, які пов'язані із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, були встановлені імена командирів підрозділів ЗСУ, які здійснювали артилерійські обстріли об'єктів цивільної інфраструктури, а також населення на південному сході України», - говорить вона. Були порушені кримінальні справи стосовно командира 57-ї окремої моторизованої бригади Збройних Сил України полковника С.Сірченка, командира 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ підполковника В. Зубанича, командира 17-го окремого моторизованого батальйону 57-ї окремої моторизованої бригади ЗСУ підполковника А. Щербиніна, командира 55-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ полковника С. Брусова, командира 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ підполковника І. Гараза, командира артилерійського дивізіону 30-ї окремої механізованої бригади майора С. Марценюка, а також інших невстановлених осіб зазначених підрозділів.
Політика Україні можуть відмовити у безвізі через саботаж е-декларування - політолог 24 листопада, швидше за все, - не остаточна і не точна дата надання Україні безвізового режиму. Про це в інтерв'ю АСН заявив політолог, конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Григорій Перепелиця. "Я не впевнений, що 24 листопада ЄС надасть Україні безвізовий режим. Бо Президент Петро Порошенко неодноразово вже обіцяв це. Спочатку називав ще минулий рік як крайню дату. Потім цю "дату" перенесли на літо, потім на осінь, а тепер уже на осінь цього року", - заявив він. За його словами, Україна виконала всі технічні умови щодо лібералізації візового режиму. "Але все підв`язано під реальні демократичні реформи. Зокрема до електронного декларування. Як ми бачимо, терміни е-декларування постійно відкладаються, це дає можливість і ЄС відкладати рішення про безвізовий режим. Отже, питання надання нам безвізового режиму безпосередньо пов'язане з реальними демократичними перетвореннями, з діями влади щодо таких перетворень. Тому точні прогнози робити не можна. На жаль, 24 листопада - це не остаточна і не точна дата", - прогнозує він. Однак експерт упевнений, що, навіть якщо безвізовий режим Україні не дадуть, це не викличе таких наслідків, як після відмови Віктора Януковича підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, що спровокувало Революцію Гідності. "Таких масових акцій протесту точно не буде. Чому? Бо в ЄС у нас їздять максиму 2% українців через матеріальне становище. Тому для більшості людей це буде чергове відкладання такого рішення", - сказав він.
Суспільство У Києві Контрактову площу та вул. Сагайдачного зроблять пішохідними У Києві до кінця тижня вулицю Сагайдачного і Контрактову площу зроблять пішохідними. Про це сказано на сайті КМДА. Частину Подолу перекриють для автомобільного транспорту на місяць в експериментальному режимі, щоб вирішити, чи потрібно це робити на постійній основі. Раніше влада столиці хотіла реалізувати проект створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вул. П. Сагайдачного, і навіть оголосили конкурс на розробку схеми руху транспорту. Зараз пройде тестування схеми-переможця. Головна ідея проекту «Київська вітальня» полягає в створенні публічного простору, однак без втручання в міське середовище. Архітектори роблять акцент на розвиток пішохідної та велосипедної інфраструктури, передбачено освітлення вулиць і підсвічування будівель.
Події У Броварах недбалість лікаря призвела до смерті пацієнта Прокуратура Київської області повідомила про підозру завідувачу відділення анестезіології та інтенсивної терапії Броварської лікарні за неналежне виконання своїх професійних обов'язків, що спричинило смерть пацієнта. Про це інформує прес-служба прокуратури Київської області. Прокуратура повідомила про підозру завідувачу відділення анестезіології та інтенсивної терапії Броварський ЦРЛ в скоєнні злочину, передбаченого ст. 140 частини 1 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником). У реанімаційне відділення лікарні було госпіталізовано чоловіка, який став учасником ДТП. Завідувач відділення в результаті недбалого ставлення до своїх професійних обов'язків не забезпечив пацієнтові якісний догляд, в результаті чого той помер. Триває досудове розслідування.
Суспільство Держкіно заборонило 11 російських фільмів і серіалів в Україні Держкіно заборонило до показу п'ять фільмів, один з яких виробництва України, а також шість серіалів. Як сказано на сторінці українського агентства з питань кіно в Facebook, фільми і серіали не відповідають вимогам чинного законодавства країни, а саме ст.15-1 Закону України «Про кінематографію». Згідно з цією статтею, заборонено поширення на території України фільмів, в яких міститься популяризація, пропаганда, агітація тощо будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил та інших військових або силових формувань Росії. У Держкіно зазначили, що відмовлено в державній реєстрації, а також видачі посвідчення на право розповсюдження і демонстрування таких фільмів: «На краю бездны», «Однажды в Ростове», телесеріалів «Личное дело», «Побег 2», «Рыжик». Також були анульовані державні посвідчення фільмів «Пряники из картошки», «Напрасная жертва», «Любовь без лишних слов» і телесеріалів «Неожиданная радость» «Любовь Кати 1» и «Любовь Кати 2».

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-1,2119700908661-/ /-pc-/
Top