counter
Архів Повернутись назад 29 Вересня 2016
29 Вересня
Суспільство Україна очікує, що Нідерланди повернуть «скіфське золото» Україна очікує на позитивне рішення суду Амстердама на засіданні 5 жовтня щодо повернення «скіфського золота», втраченого через анексію Росією Криму. Про це заявила заступник міністра культури України Тамара Мазур, передає Укрінформ. «Ми будемо очікувати на позитивне рішення суду. Якщо суд Нідерландів буде користуватися чинним національним законодавством і положеннями міжнародного права, то ці культурні цінності повинні повернутися до України до Києва», - сказала вона. За її словами, на сьогоднішній день зберігачем цих цінностей є Київський національний музей історії, тому потрібно повернути ці цінності власнику. Однак в РФ заявляють, що експонати є власністю АР Крим. Нагадаємо, що «скіфське золото» вивезли на виставку в Амстердам з музею Криму в лютому 2014 року. Україна зажадала в травні 2015 року повернути золото, оскільки РФ незаконно анексувала Крим і тепер теж претендує на українські історичні цінності.
Суспільство «Зимові» субсидії призначатимуться вже з жовтня - Рева Розрахунок розміру житлових субсидій на опалювальний період 2016-2017 рр. проводитиметься після початку опалювального періоду, який в Україні зазвичай починається після 1 жовтня. Про повідомили в Міністерстві соціальної політики України Як повідомив очільник міністерства Андрій Рева, незважаючи на те, що розрахунок субсидії проводиться окремо на неопалювальний період і окремо на опалювальний, у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період. «Жодних додаткових документів подавати не потрібно, система здійснить перерахунок автоматично з урахуванням оплати за опалення - централізоване або індивідуальне», - уточнив Рева. Нагадаємо, що субсидії на опалювальний період 2016-2017 рр. видаватимуться на основі тих критеріїв, які діють на сьогодні. Тобто без врахування наявності депозитів і доходів від їх розміщення в банку, без будь-яких обмежень щодо наявності майна.
Економіка Українці стали їсти набагато менше Асоціація постачальників проаналізувала продажі продуктів харчування в роздробі за перше півріччя 2015 і 2016 років і зробила висновок, що наші співвітчизники почали істотно економити на їжі. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє директор асоціації Олексій Дорошенко. «Найбільше скоротилися в натуральному вимірі продажі соків - на 22% і рослинної олії- на 19%. Споживання м'яса ми скоротили на 14%, риби на 8%, цукру на 18%. Навіть каву і чай ми почали пити рідше - їх продажі впали на 9 і 16% відповідно. Основа українського раціону - це крупи, макарони, картопля і хліб. Але споживання навіть основних продуктів сильно просіло: круп ми почали купувати на 7% менше в натуральному вимірі, макаронів - 5%, картоплі - на 1% і хліба на 2%. Але наш схудлий гаманець не позначився на реалізації вершкового масла», - повідомив експерт. За словами Дорошенка, помінялися також і переваги українців в алкоголі. «Горілки (легальної) українці випили менше на 16%, вина стільки ж, скільки і роком раніше. А ось продажі пива в 2016 році збільшилися - на 7%. Продажі мінеральної води в порівнянні з 2015 роком не змінилися», - зауважив експерт. А ось у чому ми собі не відмовляли, так це в яйцях - їх українці купили на 5% більше. За прогнозом О. Дорошенка, хоча вперше за останні роки роздрібний товарообіг в першому кварталі 2016 року збільшився на 3% в грошовому вимірі, в натуральному вимірі цифри «сумні». «Зростання цін восени і взимку цього року призведе до подальшого скорочення споживання, хоча платити за той же продуктовий кошик ми будемо більше», - написав експерт.
Політика Ляшко закликав не робити з суддями «сю-сю-мусю», а колег назвав «чортами» Всіх суддів, які порушили присягу, треба було звільнити більше двох років тому. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед позачерговим засіданням на вимогу Президента Петра Порошенка 29 вересня заявив голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко, повідомляє кореспондент АСН. «Суддів потрібно було вигнати за два дні і відразу ж після Майдану! А не чекати два роки і «сю-сю-мусю» з ними. Що памперси за ними носити?! Всі корупціонери мають сидіти в тюрмі, мають бути звільнені, а не отримувати пенсії і зарплати за наш рахунок», - сказав Ляшко. Також Ляшко обурився відсутністю дисципліни у народних депутатів, які спізнювалися на початок засідання о 10:00 ранку. «Чорти! Ось хто вони! Хіба може бути щось важливіше, ніж засідання парламенту», - епатував радикал. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України розгляне питання про звільнення суддів, які порушили присягу.
Події У Кривому Розі на комбінаті обвалилася плита: один працівник досі залишається під завалами Увечері в середу, 28 вересня, у виробничому цеху комбінату в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області стався обвал плити, яка містилась на висоті близько 10 м, внаслідок чого під завалами опинилися двоє працівників. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. За словами рятувальників, о 05:15 наступного дня, 29 вересня, з-під завалу врятували помічника майстра. Його госпіталізували з попереднім діагнозом «перелом нижніх кінцівок», стан середньої тяжкості. Інший потерпілий досі перебуває під завалами, його стан невідомий. У ДСНС наголосили, що рятувальники продовжують аварійно-невідкладні роботи. Повідомляється, що інцидент трапився під час транспортування по конвеєру породи (руди) – обвалилася плита технологічної споруди на загальній площі близько 15 кв.м в виробничому цеху. Причина події встановлюється.  
Політика Повний список суддів, яких парламент може звільнити сьогодні Рада розпочала позачергове засідання за вимогою Президента Петра Порошенка. Про це повідомив спікер Андрій Парубій. В парламенті 29 вересня зареєструвалися 264 депутатів, передає кореспондент "АСН". При цьому президент не приймає участь у позачерговому засіданні. Парламент на підставі частини п’ятої статті 126 Конституції України, розглядатиме питання про звільнення таких суддів: Бартащук Людмила Вікторівна (Апеляційний суд міста Києва), Бець Олександр Вадимович (Апеляційний суд міста Києва), Волкова Світлана Яківна (Печерський районний суд міста Києва), Гаманко Олександр Іванович (Вищий адміністративний суд України), Демидовська Алла Ігорівна (Солом’янський районний суд міста Києва), Домарацька Алла Вікторівна (Святошинський районний суд міста Києва), Єфімова Ольга Іванівна (Апеляційний суд міста Києва), Калініченко Олена Борисівна (Солом’янський районний суд міста Києва), Коваль Світлана Михайлівна (Апеляційний суд міста Києва), Левченко Анатолій Володимирович (Бориспільський міськрайонний суд Київської області), Лисенко Володимир Васильович (Києво-Святошинський районний суд міста Києва), Макуха Андрій Анатолійович (Солом’янський районний суд міста Києва), Марцинкевич Віталій Анатолійович (Дніпровський районний суд міста Києва), Меркулова Тетяна Володимирівна (Апеляційний суд Харківської області), Мирошниченко Станіслав Володимирович (Вищий господарський суд України), Нікітіна Світлана Йосипівна (Приморський районний суд міста Одеси), Овчаренко Наталія Григорівна (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська), Пироженко Олександр Володимирович (Апеляційний суд Автономної Республіки Крим), Пойда Сергій Миколайович (Дарницький районний суд міста Києва), Приндюк Марія Василівна (Апеляційний суд міста Києва), Прошутя Ірина Дмитрівна (Червонозаводський районний суд міста Харкова), Рева Сергій Вікторович (Київський районний суд міста Одеси), Рєпіна Лідія Олександрівна (Київський апеляційний господарський суд), Сіромашенко Наталія Володимирівна (Шевченківський районний суд міста Києва), Степаненко Віктор Вікторович (Васильківський міськрайонний суд Київської області), Татаурова Ірина Миколаївна (Деснянський районний суд міста Києва), Татьков Віктор Іванович (Вищий господарський суд України), Ходасевич Олег Володимирович (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська), Хоменко Валентина Григорівна (Генічеський районний суд Херсонської області), Цибра Нелі Валентинівна (Чорнобаївський районний суд Черкаської області), Чала Алла Петрівна (Святошинський районний суд міста Києва), Чорнобук Валерій Іванович (Апеляційний суд Дніпропетровської області), Швець Валерій Анатолійович (Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ)
За кордоном Держдеп США: Слідство щодо MH17 є кроком до притягнення винних до відповідальності Сполучені Штати Америки вітають дані попереднього розслідування міжнародної слідчої групи щодо авіакатастрофи літака малайзійських авіаліній рейсу МН17 в небі над Донбасом. Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі. «Попередні результати розслідування підтверджують заяву держсекретаря (Джона) Керрі в перші дні після трагедії, що літак рейсу MH17 був збитий ракетою «Бук» класу земля-повітря, випущеною з підконтрольної проросійським терористам території на сході України», - заявив представник Держдепу. Кірбі підкреслив, що заява слідчої групи є ще одним кроком на шляху до притягнення до відповідальності осіб, які стоять за цією атакою. У повідомленні наголошується, що США закликали інші держави приєднатися до розслідування причин трагедії, щоб всі відповідальні особи були притягнуті до відповідальності. Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донбасом зазнав аварії пасажирський авіалайнер Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.Згідно з попередніми результатами розслідування, літак малайзійських авіаліній Boeing 777 (рейс MH17) був збитий ракетою, випущеною з зенітного ракетного комплексу «Бук», який був доставлений із Росії. Ракета була випущена з поля в селищі Первомайське Донецької області.
Події Прокуратура затримала інспектора патрульної поліції, який регулярно збував наркотики Правоохоронці затримали інспектора управління патрульної поліції у місті Києві під час чергового збуту наркотичних засобів. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України. За даними прокуратури, лейтенант поліції реалізував громадянину три грами наркотичної речовини «амфетамін», а потім під час збуту одного літру опію ацетильованого за 50 тисяч гривень був затриманий правоохоронцями, вказану речовину вилучено. У ході огляду місця події в його автомобілі знайдено ще 150 упаковок  «димедролу». Зараз вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах) та обрання запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.
Політика Рада провалила звільнення першої судді Овчаренко на вимогу Президента За постанову про звільнення судді Наталі Григорівни Овчаренко (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська) на позачерговому засіданні Верховної Ради України 29 вересня проголосували лише 160 депутатів (для прийняття рішення необхідно мінімум 226), передає кореспондент АСН. Слід зазначити, що суддя Овчаренко не з'явилася на позачергове засідання парламенту. Депутати активно дискутували з приводу підстав звільнення судді. «Вища рада юстиції працює вже більше року... Тимчасова спеціальна комісія більше року розглядала це питання (щодо рекомендації про звільнення суддів. - АСН). Сказати, що за ці три роки судова влада нічого не зробила, не можна. Рішення Вищої ради юстиції щодо рекомендації звільнення суддів є чинним та немає застережень щодо голосування», - сказав голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк. У свою чергу голова профільного комітету з питань правосуддя Руслан Князевич наголосив, що «ця суддя приймала рішення ще до Майдану... У 2011 році за начебто незаконне стягнення 250 грн! Це рішення політичне, комітет не рекомендує за нього голосувати. Таке рішення було прийнято одноголосно на засіданні комітету», - повідомив він. При цьому голова комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв підкреслив, що «ця суддя ув'язнювала майданівців... Я не розумію, на предмет чого може бути дискусія з головою комітету Русланом Князевичем», - додав він. За його словами, в цілому майже 300 судів приймали неправомірні рішення за часів Майдану, а з них 270 - й досі на посадах. Голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко додав, що рішення про звільнення суддів - політично мотивоване. «Це замовлення влади», - вважає він. Спікер Андрій Парубій впевнений, що питання звільнення суддів має як політичні, так і юридичні мотиви.
Суспільство Депутати не розуміють, для чого взагалі зібрались у Раді Рада не звільнила другого суддю на вимогу голови держави.  За постанову про звільнення судді Пироженка Олександра Володимировича (Апеляційний суд Автономної Республіки Крим) на позачерговому засіданні Верховної Ради України 29 вересня проголосували лише 133 депутати (для прийняття рішення необхідно мінімум 226), передає кореспондент АСН. «Я стою тут перед вами не за зраду Батьківщини! Подання на моє звільнення було ініційоване Вищою радою юстиції попереднього складу ще у 2012 році за мою позицію... Мене називали в Криму «бандерлогом». Я був вимушений виїхати з Криму. Вибачте, але мені немає чого сказати!» - сказав Пироженко, звертаючись до депутатів у сесійній залі. У свою чергу голова комітету з питань правосуддя Руслан Князевич наголосив, що не всі подання про звільнення суддів, які винесені на розгляд позачергового засідання парламенту, «стосуються суддів, які приймали рішення у справах Майдану». Слід зазначити, що це вже друга постанова про звільнення судді, яку не підтримала необхідна кількість депутатів. За першу постанову про звільнення судді Наталі Григорівни Овчаренко (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська) на позачерговому засіданні Верховної Ради України 29 вересня проголосували лише 160 депутатів. Так, внефракційний нардеп Віталій Купрій заявив, що взагалі не розуміє, з якою метою зібрали депутатів на позачергове засідання, якщо рішення щодо звільнення суддів не приймаються. На його думку, це може бути пов'язане з бажанням виставити потім Верховну Раду як неспроможну щодо звільнення суддів... або для отримання підконтрольних та кишенькових суддів.
Суспільство Розвідка повідомила про масові випадки мародерства на окупованому Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України зафіксувало збільшення випадків мародерства на окупованих територіях Донбасу. За даними розвідки, грабежі як цивільного населення, так і військових складів пов’язані з погіршенням забезпечення продовольством передових підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. У ГУР повідомили, що в окупованому терористами «ДНР» Донецьку  під час збройного пограбування 26 вересня продовольчих складів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ вбито двох військовослужбовців окремого комендантського полку корпусу, викрадено два автомати, а також близько 800 кг м’ясних консервів та інших продовольчих продуктів. «У скоєнні цього злочину підозрюються військовослужбовці 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у т.ч. начальник їдальні Кондрашов Сергій Сергійович (10.12.1990 р.н.) та водій роти матеріального забезпечення Каменний Володимир Володимирович (20.12.1988 р.н.)», - заявили у розвідці. Також 27 вересня зафіксована спроба пограбування місцевих мешканців н.п.Комунарівка військовослужбовцем 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Його затримали у повному бойовому спорядженні та з автоматом з підствольним гранатометом. Окрім того, за даними ГУР, 27 вересня у районі н.п.Козацьке під час нічної спроби пограбування льоху приватного помешкання підірвались на саморобній міні двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.
Політика Парубій дав команду «стягнути» депутатів Нардепи називають позачергове засідання Верховної Ради України, скликане на вимогу Президента України щодо звільнення суддів, «спектаклем». Про це на парламентському засіданні 29 вересня заявив Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. Слід зазначити, що депутати провалили голосування за звільнення декількох суддів. Зокрема, нардепи не звільнили суддю Овчаренко Наталію (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська - за 160), а також Пироженка Олександра (Апеляційний суд Автономної Республіки Крим - за 133). За третю постанову про звільнення судді Реви Сергія (Київський районний суд міста Одеси) також проголосували лише 199 народних депутатів. Не голосували за звільнення судді депутати груп «Відродження» та «Воля народу». Депутати зверталися до спікера з вимогою закрити засідання через брак голосів. «Треба покінчити з цим спектаклем!» - вимагав позафракційний нардеп Юрій Левченко. Спікер Андрій Парубій закликав «стягнути» депутатів. «Ми можемо стягнути наших депутатів! Нам не вистачає всього 25 голосів. Я прошу депутатів зайти до зали та закрити їх!» - сказав голова Ради. Але заклики спікера не допомогли. Депутати провалили голосування за четверту постанову щодо звільнення судді Ходасевича Олега (Кіровський районний суд міста Дніпропетровська), за що проголосував лише 191 парламентар. Тому спікер запропонував провести обговорення усіх постанов щодо звільнення суддів, а «після цього голосувати за їхнє звільнення, за цей час я звертаюся до голів фракцій забезпечити присутність депутатів у залі».
Політика Суддів не звільняють умисно - депутат Завтра нардепи будуть позбавлені повноважень щодо звільнення суддів. Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради України 29 вересня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Я вимагаю припинити цей цирк», - заявила Юлія Тимошенко, коментуючи відсутність результативного голосування за постанови про звільнення суддів. У свою чергу заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв нагадав, що 30 вересня набере чинності нова редакція закону про судоустрій та статус суддів, який є частиною судової реформи. Тому сьогодні, 29 вересня, - останній день, коли депутати ще мають повноваження проголосувати щодо звільнення суддів за поданням Вищої ради юстиції. Всі ті судді, щодо яких провалене голосування, залишаться на своїх місцях, що зроблено умисно. «В залі немає 100 депутатів від коаліції! Від тієї коаліції, у якої немає і так 226 голосів. Але для чого зроблено це шоу в парламенті? (коли голосування за постанови щодо звільнення суддів були провальні. - АСН). Це шоу зроблено з однією метою. У парламенту таким чином забрано останнє право на звільнення суддів, оскільки завтра спливає термін такої можливості звільнення суддів за поданням Вищої ради юстиції. Припиніть це шоу, яке підриває основи парламентаризму», - закликав Соболєв. З цим погодилася голова комітету з закордонних справ Ганна Гопко. «Краще я б зараз пішла на Майдан, де проходить акція проти рішення російського суду про заборону Меджлісу, аніж брала участь у цьому фарсі», - вважає вона.
Суспільство Все людство повинно пам'ятати про криваві факти Голокосту - Порошенко Важливо, щоб людство не забувало геноцид єврейського народу нацистами і їхніми пособниками. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в Twitter. «Голокост - трагічна сторінка в історії єврейського народу, українського також... Важливо, щоб усе людство пам'ятало про криваві факти Голокосту - про небезпеку ненависті, фанатизму і расизму», - сказав він. Порошенко підкреслив, що українці дуже добре розуміють скорботу євреїв і сприймають її як власну. «Меморіал у Бабиному Яру повинен стати символом єднання, символом шани і поваги всіх українців, незалежно від національності», - додав Президент. Нагадаємо, що 29 вересня за участю представників міжнародної спільноти відбулося відкриття оновленого після масштабної реконструкції історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» у Києві. У 1941 році в Бабиному Яру нацистами було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, вижити вдалося одиницям.
Політика Парубій: «Депутатів збирають... Усіх, кого можна зібрати» Про це на позачерговому засіданні Верховної Ради України 29 вересня заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Я маю глибоке переконання, що ми зберемо депутатів! Я зараз мав телефонну розмову. Зараз збирають усіх депутатів, яких можуть зібрати! Я проводжу рейтингове голосування. 224 «за»! А ви говорите! Підійшла група з «Народного фронту!» - заявив він. При цьому позафракційний Юрій Дерев'янко повідомив, що в залі умисно відсутні депутати з двох основних фракцій - БПП та Народний фронт. На його думку, якщо депутати не проголосують за звільнення суддів, які виносили неправомірні рішення під час Майдану, це буде свідченням умисного зриву розгляду питання. У свою чергу нардеп фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук додав:  «Ми бачимо профанацію того, що називають судовою реформою». 
Події оформление ленты  На Закарпатті сім годин гасили пожежу в готелі Belle Royalle У Закарпатській області в ніч на четвер, 29 вересня, сталася пожежа на території оздоровчого комплексу Belle Royalle. Про це заявили в ДСНС у Закарпатській області. За даними рятувальників, займання сталося в приміщенні спального і адміністративно-ресторанного корпусу комплексу Belle Royalle в с. Лісарня Мукачівського району. Через пожежу евакуювали 25 мешканців готелю. Травмованих і загиблих немає. У ДСНС підкреслили, що повідомлення про пожежу надійшло о 22:46. Пожежу було локалізовано о 01:30 та повністю ліквідовано вже о 5:55. В результаті пожежею знищено покрівлю, мансардний поверх, пошкоджені товарно-матеріальні цінності та елементи будівлі на загальній площі 2300 кв. м. Для ліквідації пожежі задіяли дев'ять одиниць техніки та 48 працівників особового складу. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що пожежа виникла в одній з кімнат готелю, звідки вогонь перекинувся на інші приміщення. Попередня версія - замикання електропроводки, повідомляє  Мukachevo.net.
Суспільство Країни ОПЕК повідомили про рішення скоротити видобуток нафти Члени Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) домовилися про скорочення видобутку нафти. Це рішення було прийнято в ході неформальної зустрічі в Алжирі, сказано на сайті організації. Члени ОПЕК вирішили встановити добовий видобуток нафти в діапазоні між 32,5 млн і 33 млн барелів. В організації закликали країни, що не входять в ОПЕК, теж обмежити видобуток сировини. Експортери пояснили таке рішення проблемами на світовому ринку пального, які зберігаються останні два роки. «Ціни на нафту впали вдвічі, вони схильні до постійних коливань. Доходи країн - експортерів сировини і нафтових компаній дуже скоротилися, перешкоджаючи їхньому економічному зростанню. Паливна промисловість зіткнулася зі скороченням інвестицій. Це призводить до потенційного ризику, коли поставки сировини не зможуть задовольнити попит на нього в майбутньому», - сказано в повідомленні організації.
За кордоном США попередили про можливі теракти в Росії Офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі не виключив можливих терористичних атак в містах Росії, якщо наступ російської авіації в Сирії продовжиться, повідомляє Bloomberg. «Екстремістські угруповання продовжуватимуть експлуатувати вакуум, який існує в Сирії, щоб розширити свої операції, які міститимуть, безперечно, напади на російські інтереси, можливо, в російських містах», - сказав представник Держдепу США. «Росія буде продовжувати відправляти додому свої війська в мішках, і вони будуть продовжувати втрачати свої ресурси, можливо, навіть більше ресурсів», - продовжив Кірбі. Раніше повідомлялося, що Державний секретар США Джон Керрі пригрозив припинити подальшу співпрацю з Росією щодо Сирії в разі, якщо Росія продовжить наступ на Алеппо.
Суспільство Справа «діамантового прокурора»: суд заарештував землю під Києвом Печерський районний суд Києва заарештував майно сестри колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця Лариси Прокопенко, повідомляє видання «Наші гроші». Згідно з рішенням суду, арешт накладено на дві квартири Лариси Прокопенко в Києві (пр. Науки, б. 98, площа невідома) і Обухові (вул. Київська, д. 174-б, площа 97 кв.м), як мінімум 16 земельних ділянок у Київській області та кілька автомобілів, зокрема Mersedes-Benz GL 500 (2012 р.в.). Генпрокуратура просила заарештувати майно Лариси Прокопенко в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про відчуження частки у ТОВ «Компанія «Ніколсан» (здійснює вивезення сміття). За даними слідства, «діамантовий прокурор» Корнієць заволодів часткою в компанії з використанням свого службового становища. Власність оформив на свою сестру Прокопенко як на підставну особу.
Політика Поіменний список «майданівських суддів», яких депутати не змогли звільнити з першого разу Перші голосування під час позачергового засідання 29 вересня за постанови про звільнення суддів, які «виносили рішення проти Майдану», як зазначив спікер парламенту Андрій Парубій, не набрали необхідної кількості голосів, передає кореспондент АСН. «Я не розумію, що відбувається?» - сказав Парубій після провального голосування за наступні постанови щодо «майданівських суддів»: Бартащук Людмила ВікторівнаАпеляційний суд міста Києва - 214 «за» в перший раз, повторно - 216, рішення не прийняте; Бець Олександр ВадимовичАпеляційний суд міста Києва - 215 «за», рішення не прийняте; Єфімова Ольга ІванівнаАпеляційний суд міста Києва - 215 «за» під час першого голосування, рішення не прийняте; Коваль Світлана МихайлівнаАпеляційний суд міста Києва - 206 «за» під час першого голосування, рішення не прийняте; Приндюк Марія ВасилівнаАпеляційний суд міста Києва - 215 «за» під час першого голосування, рішення не прийняте. Спікер пообіцяв, що поставить проекти постанов на повторне голосування. При цьому голова «Радикальної партії» Олег Ляшко наголосив, що депутати БПП голосували вибірково, тому постанови не набрали мінімальної кількості голосів - 226.
Політика Депутати звільнили «суддю - оплот корупції» Під час позачергового засідання парламенту 29 вересня депутати декілька разів голосували за постанови щодо звільнення суддів, передає кореспондент АСН. «Ми звільнили Татькова - це оплот суддівської корупції!», - заявив голова комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв. Позитивне рішення було прийняте по наступним суддям: Татьков Віктор ІвановичВищий господарський суд України - 226 «за», рішення прийнято, що депутати супроводжували аплодисментами. Волкова Світлана ЯківнаПечерський районний суд міста Києва - 221 «за» під час першого голосування, при повторному голосуванні - 235 «за», рішення прийняте; Гаманко Олександр ІвановичВищий адміністративний суд України - 231 «за», рішення прийняте; Домарацька Алла ВікторівнаСвятошинський районний суд міста Києва - 222 «за» під час першого голосування, повторне голосування - 227 «за», рішення прийнято; Калініченко Олена БорисівнаСолом’янський районний суд міста Києва - 228 «за» рішення прийняте; Левченко Анатолій ВолодимировичБориспільський міськрайонний суд Київської області - 233 «за», рішення прийнято; Лисенко Володимир ВасильовичКиєво-Святошинський районний суд міста Києва - 228 «за», рішення прийнято; Марцинкевич Віталій АнатолійовичДніпровський районний суд міста Києва - 219 під час першого голосування, за повторне голосування - 222 «за»; Меркулова Тетяна ВолодимирівнаАпеляційний суд Харківської області - 228 «за», рішення прийнято; Мирошниченко Станіслав ВолодимировичВищий господарський суд України - 235 «за», рішення прийнято; Прошутя Ірина ДмитрівнаЧервонозаводський районний суд міста Харкова - 225 «за» під час першого голосування, за повторне голосування - 230 «за» рішення прийняте; Рева Сергій ВікторовичКиївський районний суд міста Одеси - 199 «за» під час першого голосування, за повторне голосування - 224 «за», втретє - 230 «за», рішення прийняте; Рєпіна Лідія ОлександрівнаКиївський апеляційний господарський суд - 226 «за», рішення прийняте; Сіромашенко Наталія ВолодимирівнаШевченківський районний суд міста Києва - 228 «за», рішення прийняте; Степаненко Віктор ВікторовичВасильківський міськрайонний суд Київської області - 232 «за», рішення прийняте; Татаурова Ірина МиколаївнаДеснянський районний суд міста Києва - 229 «за», рішення прийняте; Хоменко Валентина ГригорівнаГенічеський районний суд Херсонської області - 229 «за», рішення прийняте; Цибра Нелі ВалентинівнаЧорнобаївський районний суд Черкаської області - 226 «за» - рішення прийняте; Чала Алла ПетрівнаСвятошинський районний суд міста Києва - 227 «за», рішення прийняте; Чорнобук Валерій ІвановичАпеляційний  суд Дніпропетровської області - 229 «за», рішення прийняте; Швець Валерій АнатолійовичВищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ - 231 «за», рішення прийняте. Депутати не змогли звільнити: Демидовську Аллу ІгорівнуСолом’янський районний суд міста Києва - перший раз проголосували лише  224 депутатів, під час повторного голосування - 225 «за», втретє - 225, постанову відкладено. В четвертий раз «за» проголосували - 214 нардепів. Макуху Андрія АнатолійовичаСолом’янський районний суд міста Києва - 225 - перший раз постанову провалене, повторно - 223 «за», втретє - 216, рішення не прийняте; Нікітіну Світлану ЙосипівнуПриморський районний суд міста Одеси - 224 «за», під час повторного голосування - 219 «за», втретє - 209, рішення не прийняте; Овчаренко Наталію ГригорівнуКіровський районний суд міста Дніпропетровська - 160, рішення не прийняте; Пироженка Олександра ВолодимировичаАпеляційний суд Автономної Республіки Крим - 133 «за», рішення не прийняте; Пойду Сергія МиколайовичаДарницький районний суд міста Києва - 214 «за», рішення не прийняте; Ходасевича Олега ВолодимировичаКіровський районний суд міста Дніпропетровська - 191 «за», рішення не прийняте.
Політика Тимошенко та Ляшко звинуватили «людей Президента» у зриві звільнення «майданівських суддів» У зриві звільнення «майданівських суддів» винні «люди Порошенка». Про це під час позачергового засідання парламенту 29 вересня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Частина депутатів перебуває у відряджені. Але найголовніше: скільки присутніх у залі, а скільки голосує! Бо єдина фракція - це Блок Петра Порошенка, який, я переконана, по команді Президента України, перебуває в залі. Але 16 людей - не голосують! При цьому депутати Березенко, Кононенко, Герасимов, Матвієнко - це найближчі люди Президента, які демонстративно посеред голосування покинули залу. Вони не голосують за звільнення суддів, які працювали проти Майдану», - заявила вона. Голова «Радикальної партії» Олег Ляшко погодився з тим, що «Березенко - Кононеко -Грановський - не голосують. Чому вони не голосують? Бо ці судді служать цій владі!» - вважає Ляшко. Водночас голова фракції БПП Ігор Гринів звинуватив фракції «Батьківщини» та «Радикальної партії» Олега Ляшка у голосуванні не в повному складі попри присутній у залі. «Нічого переводити на Блок Порошенка! Президент скликав це засідання, це не чесно!» - сказав він.  
Події оформление ленты  Виробника смертельного алкоголю затримали - ДФС У Харківській області правоохоронці затримали організатора виготовлення сурогатного алкоголю і трьох його спільників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Білан. «Працювали п'ять діб поспіль. В операції було задіяно весь особовий склад податкової міліції Харківської області, близько ста осіб. Разом зі спецпідрозділом СБУ «Альфа» і працівниками обласної прокуратури провели операцію із затримання організатора виготовлення сурогату, вживання якого призвело до масового отруєння і смерті людей. А також були затримані троє його спільників», - повідомив він. За його словами, в ході спецоперації вилучили понад чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Білан додав, що зараз правоохоронці відпрацьовують канали, якими завозили спирт, і встановлюють місця продажу небезпечної продукції по всій Україні. Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру 27-річному харків'янину, ймовірного виробнику сурогатного алкоголю, а також звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Зараз слідству відомо про 25 летальних випадків у результаті отруєння сурогатами алкоголю.
Політика Депутати не можуть звільнити двох «майданівських суддів» Під час позачергового засідання Верховної Ради 29 вересня спікер парламенту Андрій Парубій безліч разів закликав депутатів мобілізуватися та проголосувати за постанови про звільнення суддів, які «виносили рішення проти Майдану», передає кореспондент АСН. «На нас ляже ганьба, якщо ми не проголосуємо за звільнення цих суддів... Колеги, ми пройшли усі кола», - звертався спікер до парламентарів. Після декількох нерезультативних голосувань за кожну з постанов спікер провів консультації з головами фракцій у сесійній залі. Парубій пообіцяв, що поставить на голосування проекти постанов «в останній раз». «І якщо не буде голосів, то я закрию засідання, зберу відразу голів фракцій для подальших консультацій, щоб ми знайшли голоси, бо це неприпустимо», - попередив спікер. Після цього на голосування знову декілька разів було винесено наступні постанови щодо звільнення «майданівських суддів». Дві з них з п'ятої спроби все ж набрали мінімально необхідні голоси: Бець Олександр ВадимовичАпеляційний суд міста Києва - 226 «за» рішення прийняте; Єфімова Ольга ІванівнаАпеляційний суд міста Києва - 226 «за» рішення прийняте. Рекордна кількість спроб голосувань була зафіксована під час розгляду постанов про звільнення суддів: Бартащук Людмила ВікторівнаАпеляційний суд міста Києва - з 11 спроби (!) не проголосували навіть 226 нардепів. Коваль Світлана МихайлівнаАпеляційний суд міста Києва - з шостої спроби не вистачило шести голосів. Спікер оголосив «мобілізацію», щоб о 13:55 знову повернутися до голосування. «Ні, ми будемо тут сидіти до тих пір, поки не знайдемо шість голосів», - пообіцяв він.
Події У Полтаві на хабарі затримано голову райвідділу Держгеокадастру Слідчі Полтавської обласної поліції спільно з УСБУ, обласною прокуратурою та оперативниками Управління захисту економіки припинили корупційну діяльність, яка була налагоджена 31-річним керівником відділу Державного геокадастру одного з районів регіону. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Начальник відомства «поставила на потік» видачу людям виписок на земельні ділянки і просила за таку послугу відповідну плату. Чіткої «такси» не було, сума завжди відрізнялась. Кілька місяців оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області спільно з прокуратурою, СБУ і поліцією документували злочинну діяльність посадовця. Факти вимагання та отримання хабарів було зафіксовано. 28 вересня за отримання чергового хабара від представника підприємства керівник відділу Держгеокадастру була затримана. Вирішується питання про затримання чиновника по ст. 208 КПК.
Події оформление ленты  В Одесі побили співака з Росії, який підтримує «ДНР» В Одесі невідомі побили колишнього соліста групи «На-на» Валерія Юріна, який напередодні виступав в окупованому терористами «ДНР» Донецьку, повідомляє російське видання «Экспресс газета Online». У повідомленні наголошується, що співак отримав черепно-мозкову травму. «Всього в крові, без взуття, що загубилось під час бійки, Наташа відвезла мене в центральну лікарню. Там мені зашили рану на голові. Виявилося, попільничка дивом не потрапила в скроню. «Був би удар трохи нижче, ти б уже був не жилець», - сказали лікарі», - розповів він. За словами співака, його побили через підтримку «ДНР». «В кінці серпня я разом із екс-солістом групи «Лісоповал» Русланом Казанцевим та іншими артистами їздив до Донецька. Ми передавали гуманітарну допомогу від Йосифа Кобзона і Московського земляцтва донбасівців, яке він очолює», - розповів він. Крім того, Юрін зустрічався з ватажками «ДНР», бойовиками, а також два дні поспіль давав на площі концерти на честь Дня міста і Дня шахтаря.
Суспільство НАЗК повідомило про збої в системі е-декларування Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило про виправлення помилки, яка мала місце в системі електронного декларування доходів чиновників. Про це НАЗК повідомило на своїй сторінці в Facebook. «Безпосередньо в базі даних системи е-декларування не зберігаються назви країн, а тільки їхні цифрові коди. Під час щотижневого оновлення програмного забезпечення системи електронного декларування сталося не повне «збирання кешу» баз даних. У зв'язку з чим протягом певного часу відображалися неправильні назви країн через некоректне порівняння кодів і назв», - заявили в агентстві. У НАЗК запевнили, що після чергового оновлення системи 27 вересня назви країн відображаються коректно. В агентстві виключили втручання в Реєстр і безпосередньо в подані декларації як з боку технічних служб НАЗК, так і ззовні. «Система е-декларування буде оновлюватись і надалі через необхідність її оптимізації», - заявили у відомстві.
Економіка Оксана Продан Интервью
Оксана Продан: Конвертцентри існують, бо в податковій досі зберігається корупція
Уряд пропонує наступного року збільшити акцизні збори та рентні ставки, щоб забезпечити 25 млрд грн додаткових надходжень у дохідну частину бюджету. Чому від цього постраждають місцеві бюджети? Про новий "антикорупційний" проект змін адміністрування податків та про конвертаційні центри, які досі існують завдяки корупції у податковій, в інтерв'ю АСН розповіла народний депутат України, член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан.     - Які основні податкові новації уряд планує запровадити наступного року?   - Треба розділити питання на дві частини. По-перше, це той проект, який уряд вже вніс під бюджет на 2017 рік. Там ідеться про наміри уряду збільшити акциз та ренту. Це точкові зміни, щоб забезпечити 25 млрд грн додаткових надходжень у дохідну частину бюджету. Це один блок податкових новацій. Є й інший блок, підготовлений Міністерством фінансів та відпрацьований з експертами та депутатами. Я його особисто називаю антикорупційним проектом, який "чистить" адміністрування податків в усіх сферах. Якщо ми говоримо про корупційний ПДВ, то в цьому проекті пропонується єдиний реєстр, який забезпечить реально автоматичне відшкодування для усіх підприємців. Тоді ПДВ буде автоматично відшкодовуватися. Бо сьогодні є електронне декларування ПДВ та "скрутка" йде з ходу. Щодо податку на прибуток так само виписується механізм, наприклад передбачено всього 4% амортизації податку на прибуток. Це прозоре та набагато легше адміністрування. В цілому загальні норми адміністрування спрощуються. Тому ось цей проект Мінфіну, який ще не внесено до Верховної Ради, не передбачає зміни ставок, його не можна назвати "сумашедшею реформою", насправді він є антикорупційним. Він спростить для бізнесу адміністрування. Зробить зрозумілою та прогнозованою податкову базу для бізнесу.   - Це не новий Податковий кодекс? Чому й досі не внесено проект Податкового Кодексу, хоча Кабмін обіцяв підготувати Бюджет на 2017 рік на новій податковій базі?   - Це не новий Податковий кодекс, але це нові та прозорі умови адміністрування податків, які пропонує Мінфін. Чому уряд не вніс бюджет на новій податковій базі? Треба розуміти, що уряд все ж таки вніс бюджет зі змінами, які змінюють податкові ставки, щоб забезпечити дохідну частину бюджету. А новий, "великий" проект, який ще не внесено, він не змінює бази, не змінює ставки, але робить прогнозованою завтрашню податкову базу. Цей проект дає можливість змін до Податкового кодексу, які, я сподіваюся, будуть внесені наступного тижня. Принаймні так обіцяє Кабмін. Ці зміни дають можливість бізнесу реально працювати, спланувати доходи та витрати, і завтра у податківців не буде механізму збільшити мені базу, викинути якісь витрати, додати доходи. Це забирає такі повноваження у податківців.   - Економічні експерти щороку дають невтішні оцінки щодо тіньового рівня української економіки. Деякі називають 40-50% тінізації економіки. Які основні причини цього?    - Я чула і страшніші цифри! Я точно розумію, що рівень тінізації економіки якщо і зменшився, то не сильно. Я не називатиму цифри. Хоча насправді я чула страшніші цифри для нашої економіки, повторюся. Чому так відбувається? Тому що немає впевненості у бізнесменів у тому, що правила для усіх зрозумілі, що завтра теж для всіх зрозуміле. Люди бояться, немає довіри до політиків. Зміни до Податкового кодексу, я думаю, допоможуть детінізувати економіку.   - Майже щотижня в Україні викривають хоча б один конвертаційний центр. Що має зробити податкова, щоб припинити їх роботу?   - Що має зробити влада, щоб не було сенсу в конвертаційних центрах? Я можу сказати, по-перше, що конвертаційні центри без співучасті фіскалів працювати не можуть. Це однозначно. І якщо десь щось викривається, то однозначно хтось і десь займався використанням службового становища. Це як мінімум. Без фіскалів конвертація не відбувається. По-друге. Як ліквідувати сам сенс таких центрів? Нам треба працювати легко та прозоро. Нам треба працювати легально та дешево. Коли легально працювати буде дешево, тоді не треба буде займатися злочинами. Тоді не потрібні будуть конвертаційні центри.   - У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація, що за часів Януковича фіскали Клименка взяли під свій контроль конвертаційні центри. При цьому вимагаючи, щоб 7% від операцій сплачували до бюджету. Як це відбувається зараз?   Ви самі щойно посилалися на те, що ця інформація постійно з'являється. "Зловили - догнали - перегнали - ліквідували - викрили". Це значить, що корупційна складова в роботі фіскальної служби до цього часу зберігається. Знаєте, коли говорила, хотіла сказати три дієслова в різних часах. А потім думаю: все-таки ні, я скажу тільки в теперішньому часі. Будемо сподіватися, що і зміни до Податкового кодексу у частині адміністрування зроблять невигідними злочини у частині конвертації.   - Як ви ставитеся до того, що Державна фіскальна служба пропонує скасувати акциз з роздрібного продажу нафтопродуктів, але при цьому синхронно підвищити ставки основного акцизу на бензин, дизель та скраплений газ? Наскільки корисною є ця ініціатива та до чого може призвести?   Це називається не скасувати акциз, а забрати в органів місцевого самоврядування ті нещасні 5%, від яких вони так тішаться. Сьогодні місцеві органи самоврядування отримують ці 5% у свої бюджети. Якщо є пропозиція відмінити цей акциз, це насправді говорить про те, що ці кошти будуть зібрані на рівень державного бюджету. З іншого боку, буде збільшено ставку. Якщо акциз з роздробу був зрозумілий, то тут це просто збільшення ставки, збільшення податкового навантаження, за яке будемо платити усі ми. Бо що таке акциз? Це непрямий податок, за який у результаті сплачують усі покупці.
Економіка Суд повернув державі «Запорізький алюмінієвий комбінат» Вищий господарський суд України повернув у державну власність "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. «Вищий господарський суд України 27.09.2016 залишив чинними рішення судів про розірвання договорів купівлі-продажу 68,01% акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» вартістю за договором понад 380 млн грн і повернення їх у власність держави», - йдеться в повідомленні прокуратури. У відомстві нагадали, що в лютому 2001 року Фонд держмайна України і російська компанія «АвтоВАЗ-Інвест» уклали договір купівлі-продажу пакета акцій запорізького заводу. Згідно з умовами контракту, «АвтоВАЗ-Інвест» зобов'язувалася погасити борги підприємства, а саме, довгострокові зобов'язання перед Державним експортно-імпортним банком України за кредитною угодою на суму понад $ 75 млн. Однак, за даними прокуратури, покупці контрольного пакета акцій уникали зобов'язань з погашення заборгованості. Це і послужило підставою для висування ГПУ відповідного позову про повернення заводу у власність України.
Суспільство У Києві ветеранам АТО почали видавати допомогу на відкриття власної справи У столиці започаткували проект, який дає можливість безробітним учасникам АТО відкрити власний бізнес. Військовослужбовцям пропонують отримати одноразову допомогу по безробіттю, яка складає близько 40-45 тис. грн, і започаткувати на ці кошти власну справу. Про це повідомив директор Київського центру зайнятості Віктор Сухомлин. «Ми їм пропонуємо відкривати власну справу, малий, середній бізнес, але, можливо, цього недостатньо… Ми готуємо зараз переговори з КМДА, і думаю, що Віталій Кличко нас підтримає, щоб 40 тис. грн давала служба зайнятості і таку саму, скажімо, паритетну цифру ще й місцева влада. Тоді можна говорити вже про відкриття якогось малого бізнесу», - зазначив Сухомлин. Програма підтримки безробітних ветеранів АТО стартувала 14 вересня. Для зацікавлених Київський центр зайнятості організовує зустрічі з юристами, банкірами та представниками бізнесу, які надають атовцям безкоштовні консультації.
Економіка Китай відмовляється від імпорту зерна з України - ДПЗКУ Китай відхилив переважну більшість пропозицій на поставку українського зерна. Про це інтерв'ю Delo.UA заявив Борис Приходько, в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). «За 2015/2016 маркетинговий рік ми зробили ССЕС (Китайській національній корпорації машинної індустрії та генеральних підрядів) понад 160 пропозицій на поставку зерна. На жаль, тільки 13 з них перетворилися на контракти на поставку. За цими контрактами було продано і поставлено близько 660 тис. тонн зернових у Китай», - заявив він. При цьому, за його словами, в 2015/16 маркетинговому році ДПЗКУ запропонувала ССЕС близько 5,2 млн тонн зернових. Приходько пояснив, що китайська компанія не поспішає купувати українське зерно через політику стимулювання внутрішнього виробництва в країні. «Чому вони не купують наше зерно? У Китаї великі запаси кукурудзи, адже, крім імпорту цієї культури, китайський уряд стимулював місцевих фермерів вирощувати кукурудзу шляхом надання їм різного роду субсидій. Сьогодні Китай не потребує імпортної кукурудзі і захищає внутрішній ринок від дешевої імпортної кукурудзи адміністративними способами», - пояснив представник ДПЗКУ.
Політика Депутати більше 15 разів голосували за звільнення «майданівських» суддів Під час позачергового засідання 29 вересня спікер парламенту Андрій Парубій після проведення консультацій із головами фракцій та «мобілізації» нардепів вкотре поставив на голосування постанови про звільнення суддів, які «виносили рішення проти Майдану», передає кореспондент АСН. Більше 15-ти спроб необхідно було, щоб 229 нардепів проголосували за звільнення судді  Бартащук Людмили Вікторівни (Апеляційний суд міста Києва). За звільнення судді Апеляційного суду міста Києва Коваль Світлани Михайлівни з 15 спроби змогла проголосувати мінімальна кількість депутатів - 226 «за». У той же час голови фракцій звинуватили спікера у порушенні регламенту. «Коли ви по сто разів ставите на голосування ці питання, ви не просто принижуєте себе! Ви принижуєте весь українській народ», - сказав голова «Радикальної партії» Олег Ляшко, коментуючи багаторазові голосування. При цьому Ляшко додав, що саме депутати Блока Петра Порошенка та «Опозиційного блоку», «витягнули свої картки, не голосують та покривають суддів, які виносили злочинні рішення проти Майдану». У свою чергу заступник голови «Батьківщини» Іван Крулько додав: «20-ть депутатів з БПП вийшли з залу! Їх карток нема... Про що це говорить? Це команда Президента, щоб зірвати голосування та виставити парламент у дурнях», - сказав він. Також депутати повернулися до розгляду і проголосували за звільнення: Демидовської Алли ІгорівниСолом’янський районний суд міста Києва - 229 «за»; Макухи Андрія АнатолійовичаСолом’янський районний суд міста Києва - 228 «за»; Нікітіної Світлани ЙосипівниПриморський районний суд міста Одеси - 228 «за».
Політика 29 з 33 суддів - звільнено: Парубій надрукує прізвища нардепів-прогульників Про це на брифінгу 29 вересня після позачергового засідання парламенту заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Я буду змушений опублікувати списки тих депутатів, які були відсутні на позачерговому засіданні. Але ми змогли довести своїм голосуванням, що парламент залишається форпостом боротьби з корупцією», - заявив він. Парубій нагадав, що парламент зміг звільнити 29 суддів із 33 поданих проектів постанов. «Всі судді, які виносили рішення проти Майдану, хочу підкреслити, були звільнені. Загалом 19 суддів, які причетні до вироків проти людей на Майдані, були відсторонені. Незважаючи на усю емоційність дискусії у парламенті, незважаючи на те, що я був вимушений багато разів ставити на голосування, є результат», - заявив він. 
Суспільство оформление ленты  У Миколаївській області пікетники заблокували міжнародну трасу У Миколаївській області в четвер вдень, 29 вересня, працівники «Миколаївського суднобудівного заводу імені 61 комунара» перекрили міжнародну трасу «Миколаїв - Одеса», повідомляє місцеве видання «Новости-N». За даними видання, близько 200 осіб вийшли на пішохідний перехід біля села Весняне і повільно пересуваються по ньому з боку в бік. У результаті на трасі утворюється значний затор. Багато транспортних засобів розгортаються в зворотний бік. Учасники акції вимагають погасити борги із зарплати і відсторонити генерального директора від керівництва підприємством. Вони тримають плакати: «Поверніть нашу зарплату», «Вимагаємо завантаження заводу», «Пашинський, руки геть від заводу», «Вимагаємо звільнення ГДЗ Петрова». Поліція намагалася вмовити протестувальників піти з траси, але ті її не послухали.
Суспільство оформление ленты  Подробиці затримання організатора виробництва смертельного спирту Стали відомі подробиці затримання організатора неякісного алкоголю в Харківській області. Про це пише MediaPort. «У середу, 28 вересня, були затримані організатори і посібники організатора у виготовленні неякісного алкоголю в великому обсязі. Це четверо чоловіків - організатор і троє спільників. Їм буде оголошено про підозру за статтею 204 частини 3 КК України. Ми звернемося до суду для обрання запобіжного заходу для затриманих», - каже в ході прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко. Алкоголь виготовляли в гаражах і в квартирі. Марки друкувалися на принтері. «Крім затримання учасників злочину, на сьогодні вже встановлено два підпільні цехи і місце зберігання спирту. Один з цехів - це гараж, де стояло устаткування для «очищення» спирту і виготовлення з нього горілки або коньячного товару. Другий склад - квартира в багатоповерховому будинку. Там же друкувалися марки», - каже перший заступник начальника ГУ Державної фіскальної служби Андрій Бежанов. 10 літрів смертельно небезпечного спирту можна було купити за 250 гривень. «Від початку червня 2016 року організатор купив 1 літр цього спирту. Використав його, все пройшло. Після цього було куплено ще 100 літрів. Виготовлена ​​продукція поширювалась на території Харківської області. Потім було куплено 1000 літрів смертельного спирту. На території регіону вже були встановлено факти отруєння зі смертельним результатом. Організатор, знаючи про це, отримує партію в обсязі 4000 літрів. Остання партія вилучена», - сказав Бежанов. Організатор був затриманий у лісі.
Суспільство В НАН України хочуть позбавити радника РФ звання академіка Загальні збори відділення економки Національної академії наук України (НАНУ) проголосували за позбавлення радника президента РФ Сергія Глазьєва почесного звання іноземного члена (академіка) НАН України, остаточне рішення буде прийнято на загальних зборах НАН України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній міністр економіки Богдан Данилишин. «Тепер справа за Загальними зборами всієї Академії. Сподіваюся, що Президія НАН України збере їх негайно, а не чекатиме ще два роки, як це було з попереднім зверненням Відділення економіки щодо Глазьєва, яке було озвучено ще в липні 2014 року», - заявив він. Нагадаємо, що радник президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв є іноземним членом НАН України за спеціальністю «теорія економічного розвитку».
Події оформление ленты  У Києві невідомі вкрали з авто сумку з мільйоном гривень У Святошинському районі Києва невідомі викрали з позашляховика сумку з великою сумою грошей. Встановлюються особи, причетні до цього злочину. Про це повідомляє прес-служба київської поліції. Напередодні в Святошинське управління поліції Києва надійшло повідомлення, що з салону авто викрали сумку з грошима. На місце виїхали поліцейські і слідчо-оперативна група. Заявником був житель Київської області, який розповів, що заїхав на АЗС, а через кілька хвилин побачив машину, з якої вийшли двоє невідомих. Вони розбили скло в його джипі, забрали сумку з грошима і втекли. За словами потерпілого, злочинці вкрали мільйон гривень. Чоловік одразу викликав поліцію, описав зловмисників і їхню машину. Був введений план «Перехоплення», але поки встановити місцезнаходження злочинців не вдалося.
Події оформление ленты  На Прикарпатті виявили велику партію підроблених ліків відомих брендів На Прикарпатті правоохоронці виявили велику партію фальсифікованих медичних препаратів на мільйони гривень. Про це повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області. В ході спецоперації силовики вилучили партію нерозфасованих ліків різних виробників, обладнання, яке використовували для виробництва фальсифікату, пакувальні матеріали, рулони фольги з різними написами назв ліків тощо. «Серед підроблених ліків найбільш поширені препарати - «Ципринол» «Амізон», «Ротокол», «Кратал», «Cipro Floxacin» «Наотролін», «Бімітол», «Gripex Noc» і багато інших», -заявили в прокуратурі. За даними прокуратури, організатори виробництва фальсифікату та місця реалізації ще не встановлені. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) КК України.
Політика Порошенко закликав Меркель рішучіше діяти для звільнення українських заручників Президент України Петро Порошенко проінформував канцлера Німеччини Ангелу Меркель про порушення режиму тиші на Донбасі з боку проросійських бойовиків та закликав активізувати міжнародні зусилля для звільнення заручників. Про це повідомляється на сайті Президента за підсумками телефонної розмови 29 вересня. «Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко проінформував щодо обстрілів з боку російських бойовиків, всупереч домовленості про припинення вогню», - говориться у повідомленні. Президент України також наголосив на важливості безперешкодного доступу ОБСЄ до всіх районів окупованої території Донбасу. Окрім того, Порошенко закликав активізувати міжнародні зусилля для звільнення всіх українських заручників.
Суспільство Майже 10% з 800 перевірених на поліграфі офіцерів Міноборони підлягають звільненню Громадська рада при Міністерстві оборони спільно з підрозділом «Офіс реформ» завершила атестацію працівників Міноборони, значна частина з них підлягає звільненню. Про це в коментарі АСН повідомив член громадської ради при Міністерстві оборони Сергій Самарцев. «Близько 800 офіцерів пройшли детектор брехні і багато на ньому засипалися. Вони йдуть у відставку. Щодо детектора брехні, то десь 10% не пройшли. Багато хто не пройшов через свої службові характеристики, будемо говорити так - слабо професійні», - зазначив Самарцев. За словами Самарцева, одними з найпроблемніших структур є Департамент фінансів МО (перевірку на першому ж етапі не пройшло 100% персоналу) та Головне квартирно-експлуатаційне управління Міністерства оборони. «У ГоловКЕУ є таке управління щодо землеустрою, так там перевірку і атестацію пройшов лише один майор, який недавно прийшов. Всі інші перевірку не пройшли і підлягають звільненню. 70% неоформлених земель Міністерства оборони, я вважаю, що це хороша відповідь на професіоналізм цих людей. Тобто ці землі не мають кадастрових номерів, що дає можливість їх розбазарення», - повідомив він. Самарцев додав, що вже найближчим часом громадська рада разом з «Офісом реформ» атестуватиме і працівників Генштабу.
За кордоном Росія відреагувала на заяву Держдепу США про «мішки для трупів» Міністерство оборони Росії прокоментувало заяву представника Державного департаменту США Джона Кірбі про можливі терористичні атаки в російських містах, якщо Росія не припинить наступ на Сирію, повідомляє «РИА Новости». «Стосовно загрози Кірбі щодо можливих втрат російських літаків і відправки додому російських військовослужбовців у «мішках для трупів», скажу наступне... У цьому діалозі повинні бути виключені навіть натяки на загрози нашим військовослужбовцям і російським громадянам», - заявив офіційний представник російського Міноборони генерал -майор Ігор Конашенков. У Міноборони РФ підкреслили, що в разі спроб реалізації загроз «далеко не факт, що у бойовиків знайдуться мішки і час забирати ноги». Він додав, що в заяві Кірбі вражає те, «що масштаби прямого американського впливу на діяльність терористів глобальні». «І дотягуються, зокрема, до Росії», - заявив він. Нагадаємо, що офіційний представник Держдепу США Джон Кірбі заявив про можливі терористичні атаки в містах Росії, якщо наступ російської авіації в Сирії продовжиться. За його словами, «Росія продовжуватиме відправляти додому свої війська в мішках».
Суспільство оформление ленты  Кадети провели вахту Пам'яті в Бабиному Яру У день пам'яті 75-річчя трагедії Бабиного Яру в Києві вихованці кадетського корпусу ліцею-інтернату №23 провели вахту Пам'яті розстріляних в цьому місці в 1941 році. Вони символічно подзвонили в 75 дзвіночків і випустили в небо жовто-сині повітряні кульки. За різними оцінками, в Бабиному Яру було замучено і вбито від 70 тис. до 200 тис. людей - цивільних і військовополонених - євреїв, українців, росіян, циган. Серед них - і 621 член ОУН, поетеса Олена Теліга і її чоловік. Киянин Михайло Воробйов цього дня приходить до Бабиного Яру щороку. «18-го, коли стало відомо, що німці підходять, я пішов з Києва. Наступного дня вони увійшли в місто. Переходив по Дарницькому мосту через Дніпро, потрапили в оточення. Нас взяли німці, відвели до церкви, де ми просиділи до ранку. А вранці сформували колону і повели. Дорогою мені вдалося втекти. Коли в Києві були розстріли, я ходив по селах. А там розстріляли мою матір, сестру, тітку, її дочку, дядька». Михайло Зіновійович з гіркотою згадує - мама не залишила Київ, бо вірила - все буде добре. Сьогодні Михайло Воробйов, як і інші кияни, прийшов до пам'ятного знака вшанувати пам'ять загиблих. «Сьогодні важливо, щоб люди знали про злочини, вчинені в цьому місці», - каже киянка Лідія Олександрівна. Вона згадує, як довгий час після війни про ті трагічні події говорити було заборонено.
Суспільство Гроші полонених військових отримуватимуть їхні сім’ї Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 1486-VІІІ «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення». Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави. Відповідно до внесених змін, сім’ям військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральні держави або безвісно відсутніх щомісячно виплачується грошове забезпечення, зокрема додаткові та інші види грошового забезпечення. Порядок та розмір виплат  встановлює Кабмін. Такої виплати не отримають родичі тих військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини або дезертирували зі Збройних Сил України чи інших військових формувань та правоохоронних органів. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Події Українець намагався вивезти в РФ документи на атомну електростанцію У Сумській області прикордонники затримали українця, який на авто з російськими номерами намагався вивезти на територію РФ технічну документацію АЕС. Про це в Facebook написав помічник глави Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян. «У Сумській області співробітники ДПСУ виявили технічну документацію до однієї з АЕС, яку в РФ через пункт пропуску «Бачівськ» намагався вивезти громадянин України, - пише Слободян. За його даними, на автомобілі були російські номери. Документація однієї з АЕС була в автомобільному холодильнику в багажнику Volkswagen Touareg. «Щоб пройти контроль 34-річний водій іномарки вибрав смугу руху «зелений коридор», показуючи, що не має речей, заборонених для перевезення. Але, згідно з інформацією, яка була у прикордонного наряду на автомобіль спрацювали індикатори профілю ризиків. В ході перевірки знайшлася документація на АЕС», - додав він.
За кордоном МЗС Росії злякалося «дня гніву» і попередило росіян, які перебувають за кордоном, про напади Міністерство закордонних справ Російської Федерації порекомендувало росіянам, які перебувають за кордоном, 30 вересня обмежитися в відвідуванні публічних місць в зв'язку з закликами бойовиків ХАМАС провести «день гніву». Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС РФ. «У Москві звернули увагу на заклики низки організацій, зокрема ісламських, до проведення 30 вересня т.зв. «Всесвітнього дня гніву і протесту» проти нового витка бойових дій в Алеппо. Не виключено, що подібний захід може бути використано екстремістськими елементами в деяких країнах для нападок на Росію і провокацій проти її громадян», - заявили в російському МЗС. Тому міністерство порекомендувало росіянам «вживати розумних заходів безпеки, утримуватися від відвідування тих місць, де «гнів і протест» можуть бути обернені проти їхньої людської гідності і безпеки». Нагадаємо, угрупування ХАМАС повідомило про намір влаштувати 30 вересня «день гніву».
Суспільство Бюджет, передбачений на будівництво житла для військовослужбовців ВСУ на 2016 рік, освоєний на 7% З майже 600 млн грн виділених Кабінетом Міністрів на будівництво житла для військовослужбовців Збройних Сил України у 2016 році використано лише 81 млн грн. Про це повідомили представники Всеукраїнської спілки безквартирних офіцерів. «Уряд дає на вересень-жовтень місяць і то не повністю той бюджет. Вони звітують, що дають 600 млн, 1 млрд, а вкінці-кінців приходить 100 млн, 300 млн, і то в жовтні місяці. А за такий короткий термін не можна виконати робіт»,- зазначив голова київської організації Всеукраїнської спілки безквартирних офіцерів Сергій Самарцев. Кошти, які виділяються на будівництво житла для військових, затверджує спочатку Кабмін, а потім ще й бюджетний комітет Верховної Ради, тому процес безпосереднього використання грошей затримується, зазначив заступник голови Головного квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони Володимир Левченко. «Ми готові брати на себе відповідальність, щоб цих розпоряджень не було, а контролювати паспорт програми, як раніше затверджувалось в Кабміні. Тобто міністр (видавав – ред.) наказ, погоджувався, видавався паспорт програми. Ми готові брати на себе відповідальність, бо трошки втрачаємо часу», - зазначив Левченко. За його інформацією, з 2014 року по сьогодні житлом було забезпечено понад 2.5 тис. військовослужбовців. Загалом в Україні у черзі на житло стоїть понад 44 тис. армійців.
Політика оформление ленты  І несудимі будете. Як рада не хотіла голосувати за звільнення суддів «Хто в Раді був, той в цирку не сміється». Цей гіркий медійний жарт вкотре втілили в життя парламентарії, влаштувавши показовий і неприкритий демарш, ігноруючи повагу до власного народу, демонструючи повну нездатність до самостійного мислення і залежність від лінії партії. У підсумку – чотири судді, які порушили присягу, – залишаться працювати і далі, а решта – через порушення регламенту під час голосування отримала шанс поновитись на роботі. 15 фальстартів Спікер Андрій Парубій більше 15 (!) разів ставив на голосування проекти постанов щодо звільнення окремих «майданівських суддів». Але не вистачало то п’яти, то одного голосу для мінімально необхідних 226. «Такої ганьби не було жодного разу за всю історію парламентаризму», - хапалися за голову журналісти в кулуарах, навіть ті, які бачили голосування руками за «драконівські» закони Януковича. 30 вересня набере чинності нова редакція закону про судоустрій та статус суддів в частині змін до Конституції,  що є частиною судової реформи. Тому саме 29 вересня - останній день, коли депутати ще мали  повноваження проголосувати щодо звільнення суддів за поданням Вищої ради юстиції. Потім ця функція від парламенту переходить до Вищої ради правосуддя, що створюватиметься на базі Вищої ради юстиції. Та політики замість того, щоб, спокійно зібравшись, проголосувати, зчинили в парламенті неймовірний галас, звинувачуючи всіх поспіль у зрадах, кришуваннях та маніпуляціях. Голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи відсутність результативного голосування за постанови про звільнення суддів, вимагала «припинити цирк». «В залі немає 100 депутатів від коаліції! Від тієї коаліції, у якої немає і так 226 голосів. Але для чого зроблено це шоу в парламенті? Це шоу зроблено з однією метою. У парламенту таким чином забрано останнє право на звільнення суддів, оскільки завтра спливає термін такої можливості звільнення суддів за поданням Вищої ради юстиції. Припиніть це шоу, яке підриває основи парламентаризму», - закликав Соболєв. «Нас хочуть пошити у дурні! Це практика президента, він так робить постійно: спочатку дає команду скликати позачергове засідання, а потім дає команду - не голосувати своїм депутатам! Хіба це вперше, коли таким чином нас хочуть пошити в дурні?» - обурювався нардеп із «Самопомочі». Та гучніше за всіх волав голова «Радикальної партії» Олег Ляшко:  «Березенко – Кононеко - Грановський - не голосують. Чому вони не голосують? Бо ці судді служать цій владі!» - вважає Ляшко. Голосування заради провалу Проте, як показує практика українського парламентаризму, хто більше за всіх кричить, на тому й шапка горить. Так, журналісти стали свідками грубого порушення регламенту самим Ляшком. Той перед «надцятим» голосуванням за звільнення суддів, коли не вистачало одного голосу, просто дав ще одну картку для голосування депутату Сергію Рибалці і той проголосував за двох. На табло з'явилося 226. Факт «кнопкодавства» сам Ляшко одразу ж показово підтвердив пресі у кулуарах. Прикрився благородною метою – заради звільнення суддів, що зганьбили свою мантію. Однак про те, що таким чином дав привід для оскарження результатів голосування у судах, промовчав. Є й другий привід для оскарження результатів  - в залі не були присутні судді (парламент має право їх звільнити, якщо суддя вдруге не з'являється в парламент за вимогою, коли розглядається питання його звільнення).   Так, в коментарі АСН голова Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв прогнозує: що ці судді після такого ганебного голосування точно побіжать до Вищого адміністративного суду, де сидять такі самі «тітушки» в мантіях, що люблять поновлювати на посадах своїх колег по круговій поруці. «Але я думаю, що рішення парламенту все одно є рішенням справедливості», - сказав він, підтвердивши водночас, що не всі нардепи «Самопомочі» були на робочих місцях. «У нас було 23 з 26 нардепів», - додав він. Водночас Соболєв нагадав, що «Опозиційний блок» та частина навіть присутніх нардепів БПП у сесійній залі не голосували «принципово». Аби не бути голослівними, подаємо детальний звіт із сайту ВРУ про голосування. - Фракція ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Кількість депутатів: 143 За: 90. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 2. Відсутні: 51 - Фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Кількість депутатів: 81 За: 59. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 1. Відсутні: 21 - Позафракційні Кількість депутатів: 46 За: 17. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 1. Відсутні: 28 - Фракція Політичної партії «Опозиційний блок» Кількість депутатів: 43 За: 0. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 43 - Фракція Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Кількість депутатів: 26 За: 23. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 3 - Група «Партія «Відродження» Кількість депутатів: 23 За: 1. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 22 - Фракція політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Кількість депутатів: 21 За: 17. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 4 - Фракція Радикальної партії Олега Ляшка Кількість депутатів: 21 За: 20. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 1 - Група «Воля народу» Кількість депутатів: 19 За: 2. Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0. Відсутні: 17 Чий дах похитнувся? Народний депутат Вікторія Пташник впевнена: «Голосування про звільнення суддів зривали нардепи, яких ті кришують». «Окремі депутати, зокрема з БПП, навмисне то вставляли, то витягали картки, щоб завалити голосування. Причому робили це по черзі». Пташник впевнена, що таким чином депутати намагалися зберегти своїх «кишенькових» суддів. Переважно складнощі виникали щодо голосування постанов про звільнення київських суддів, зокрема з Апеляційного суду м. Києва та деяких районних судів столиці (Дніпровський, Дарницький, Солом’янський). Також депутат нагадала, що Вища рада юстиції направила до Верховної Ради України подання про звільнення окремих суддів ще минулого року, але через лобістів у парламенті відповідні постанови не виносились на голосування. Щодо ж чотирьох суддів, щодо яких не було прийняте рішення про звільнення, пояснює депутат, фактично вони залишаються на посадах та зможуть далі виконувати свої обов’язки. «Таким чином, справи щодо суддів, які не були звільнені, повернуться в Вищу раду юстиції. А далі виникає своєрідний юридичний колапс – нова редакція Конституції не передбачатиме як підставу для звільнення порушення присяги суддею. Відповідно, на підставі своїх же раніше прийнятих рішень ВРЮ не зможе звільнити суддів. Доведеться або починати розгляд заново, або займатися перекваліфікацією – в будь-якому випадку розглядати справи по кожному із суддів, прописувати нову підставу у рішеннях. Очевидно, все це знову займе час. Час, протягом якого судді, які порушили присягу, здійснюватимуть «правосуддя» та виноситимуть рішення іменем України», - говорить Пташник. Водночас позафракційний нардеп Олег Осуховський впевнений, що навіть за умов порушення регламенту питання щодо звільнення суддів вирішено. Бо воно - політико-правове. На думку Осуховського, тепер справа за Генеральною прокуратурою, яку очолює людина Президента - Юрій Луценко. «Підстави для притягнення цих суддів до відповідальності повністю в руках ГПУ. Немає підстав, щоб не притягнути їх до такої відповідальності, тож побачимо, як працює прокуратура», - сказав він. Показовим був факт, коли «люди Президента» з БПП та їхні колеги по коаліції з «Народного фронту» поспішно залишили парламент, відмовившись коментувати причини того, що сталося «під куполом».
Суспільство Близько півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами - Президент Про це заявив президент України Петро Порошенко під час жалобних заходів із вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру. «Близько півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами. Це – чверть усіх світових жертв Голокосту», - заявив він. Президент зазначив, що голокост - трагедія планетарного масштабу, це – злочин не лише проти окремого народу, а супроти всього людства. «Події, які ми сьогодні скорботно згадуємо, належать одразу до кількох великих книг: історії України, історії Другої світової та історії єврейського народу», - зазначив він. За словами глави держави, Бабин Яр – це братська могила невинних мирних людей різних національностей: євреїв, українців, росіян, ромів та багатьох інших. «Всі ми чітко розуміємо,що Бабин Яр – це одна із найглибших ран, один із найважчих спогадів про Голокост, про цю безпрецедентну в історії людства катастрофу, про спробу фізично знищити весь народ із корінням, заглибленим в Біблію. У цьому сенсі з Бабиним Яром співмірний хіба що Аушвіц», - сказав Порошенко.
Суспільство Розенко анонсував з 2017 року початок страхової медицини Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що з 2017 року в Україні почнеться поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини. Про це повідомляє урядовий портал. «За нашою програмою повний перехід до страхової медицини і медична реформа повинні відбутися протягом трьох років. Щоб це не було шоком ні для людей, ні для лікарської спільноти. Ми почнемо цей процес в 2017 році і вже на кінцеву модель медичної реформи вийдемо в 2020 році», - заявив він. За словами Розенка, в сфері охорони здоров'я вже здійснені перші кроки. Зокрема, в Україні почали впроваджувати механізм «гроші ходять за пацієнтом», що, за його словами, важко сприймається медичним співтовариством. «Цей процес відбувається непросто і болісно. Зокрема, не до кінця сприймається він і медичним співтовариством, адже треба буде пройти через конкуренцію, підвищити якість послуг», - сказав Розенко.

Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів




/-1,7474818229675-/ /-pc-/
Top