counter
Архів Повернутись назад 26 Серпня 2016
26 Серпня
За кордоном Знайдена планета, яка може бути придатною для життя За допомогою телескопа, розташованого в Чилі, вчені виявили планету, на якій може існувати життя. Експерти вважають, що там може бути і вода. Вчені вважають, що планета має фактично ідентичні розміри із Землею. Поки вона носить назву Проксима Б. Вже відомо, що вона обертається навколо своєї зірки Проксима Центавра. Саме вона є наступною після Сонця за відстанню до нашої планети. «Ця планета - скеляста, як і наша. Розташована вона в т.зв. зоні життя. Тому можна припустити, що на ній є вода, а також можуть відбуватися процеси, які генерують життя», - зазначає глава Європейської південної обсерваторії Тім де Зеу. За його словами, таке відкриття було зроблено за допомогою нового телескопа, який знаходиться в Чилі. Але для подальшого дослідження планети потрібні будуть більш сучасні телескопи, а також необхідно буде відправити туди космічний апарат.
За кордоном WhatsApp поділиться телефонними номерами користувачів із Facebook Месенджер WhatsApp поділиться телефонними номерами користувачів із компанією Facebook в рамках оновлення політики конфіденційності, повідомляється в офіційному блозі компанії. «Подальша співпраця з Facebook допоможе нам більш ефективно вивчати основні метрики про те, як часто люди користуються нашими послугами і як краще боротися зі спамом в WhatsApp. У разі з'єднання вашого номера з системами Facebook, Facebook може запропонувати більш точні рекомендації друзів і показ відповідних оголошень, якщо у вас є акаунт з ними», - йдеться в повідомленні. При цьому всі повідомлення користувачів залишаються зашифрованими і приватними, і «ніхто не може їх прочитати, ні WhatsApp, ні Facebook, ні хтось інший». «Ми ніде не будемо розміщувати і нікому не передаватимемо ваш номер WhatsApp, зокрема і на Facebook. Ми і далі продовжимо підтримку нашої політики - не продавати, не ділитися і не передавати ваш номер телефону рекламодавцям», - відзначили в компанії.
Суспільство Екс-начальника МВС у Донецькій області судитимуть заочно Колишнього начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова судитимуть заочно, повідомили в прокуратурі Донецької області. За даними слідства, Романов в 2014 році зрадив присязі працівника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації «ДНР». Зокрема, він не організував належну роботу МВС щодо запобігання проведення антиукраїнських мітингів в Донецьку і залучення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого «референдуму» про відділення території Донецької області від України. Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації голова міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції, зазначили в прокуратурі. Згідно із заявою прокуратури, Роман Романов, який перебуває на тимчасово окупованій території, оголошений в розшук. Йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Зараз обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера спрямовно до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Суспільство Шестеро іноземців із Росії і Таджикистану попросили політичного притулку в Україні П'ятеро громадян Таджикистану і один росіянин попросили статус біженця через політичне переслідування на батьківщині, повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ). У відомстві розповіли, що в аеропорту «Бориспіль» під час проходження контролю до прикордонників звернулися п'ятеро громадян Таджикистану (двоє дорослих із трьома дітьми) з письмовою заявою про отримання статусу біженця в зв'язку з політичним переслідуванням в Таджикистані. Також до прикордонників в пункті пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю звернувся громадянин Російської Федерації. «Рішення про отримання притулку чоловік прийняв через погрози, які надходили на його адресу за активну громадську позицію. Він займався протестною діяльністю щодо чинного в його країні політичного режиму і брав участь в акціях, за які неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності», - заявили в ДПСУ. Громадян Росії і Таджикистану прикордонники передали в підрозділи міграційної служби.
Події Вибух на шахті в Донецькій області: прокуратура відкрила кримінальну справу Прокуратура Донецької області почала кримінальне провадження за фактом аварії на шахті «Покровське», що сталася в четвер увечері, 25 серпня. «25 серпня близько 19:15 в Покровському районі Донецької області на шахтоуправлінні «Покровське» на горизонті 815 метрів сталося загоряння газоповітряної суміші з подальшим горінням вугілля», - зазначається в повідомленні прокуратури. У прокуратурі уточнили, що на момент вибуху на аварійній ділянці перебували 246 шахтарів, усіх їх піднято на поверхню. В результаті аварії опіки середньої тяжкості отримали шестеро гірників. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).
Події На Миколаївщині в річці шукають пістолет, з якого стріляли в Цукермана У Миколаївській області водолази шукають знаряддя вбивства 32-річного жителя селища Криве Озеро Олександра Цукермана, повідомляє телеканал «112 Україна». Згідно з даними слідства, головний підозрюваний у вбивстві сержант поліції Денис Ляхвацький викинув пістолет у річку. Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в селищі Криве Озеро в Миколаївській області за нез'ясованих обставин помер місцевий житель Олександр Цукерман. Місцеві жителі вважають, що працівники поліції забили його до смерті. У поліції кажуть, що патрульні змушені були застосовувати силу, бо чоловік чинив опір. Увечері 25 серпня Центральний районний суд Миколаєва заарештував трьох підозрюваних: сержанта поліції Дениса Ляхвацького, старшого лейтенанта поліції Миколу Хоменка і сержанта поліції Олександра Причипойду. Останні підтвердили, що у загиблого стріляв їхній колега Денис Ляхвацький.
Суспільство Законопроект щодо вирішення житлових питань військовослужбовців, переведених із Криму, спрямований в Раду - МО Розроблений Міністерством оборони проект закону, що вводить норми щодо виплат компенсації за піднайом (найом) жилого приміщення для військовослужбовців військової служби за контрактом та вирішення питань житлового забезпечення військовослужбовців, переведених із Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, направлений до Верховної Ради на розгляд. Про це під час брифінгу повідомила прес-секретар Міноборони Оксана Гаврилюк, передає кореспондент АСН. «У Міноборони опрацьований проект Закону України «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей», яким запроваджуються норми про виплату компенсації за піднайом (найом) жилого приміщення для військовослужбовців військової служби за контрактом та вирішення питань житлового забезпечення військовослужбовців, переведених із Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - зазначила вона. За її словами, зараз законопроект схвалений урядом і спрямований на розгляд до Верховної Ради. Також вона повідомила, що Міноборони підготовлений і переданий на розгляд в уряд проект постанови Кабміну «Про удосконалення медичного забезпечення військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України». «Документом затверджуються Положення про Тимчасові функціональні об'єднання установ охорони здоров'я адміністративно-територіальних одиниць і Перелік закладів охорони здоров'я, які діють на основі державної та комунальної власності територіальних громад, а також кількість профільних ліжок, що виділяються для надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та інших військових формувань, які беруть участь в АТО. Крім того, урядом затверджено постанову Кабінету Міністрів «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2008 року №873», якою до десяти прожиткових мінімумів збільшується розмір премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва. Раніше сума цієї премії становила десять тисяч гривень», - розповіла Гаврилюк.
Політика Уряд затвердив 60 нормативно-правових актів, підготовлених Міноборони - речник Цього року Президент України, Верховна Рада та Кабінет міністрів вже затвердили 60 нормативно-правових актів, підготовлених Міністерством оборони. Про це під час брифінгу повідомила речник Міноборони Оксана Гаврилюк, передає кореспондент АСН. «Усього зараз на розгляді в органах державної влади перебуває 23 проекти нормативно-правових актів, які спрямовані на реалізацію заходів реформування та підвищення ефективності діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил України», - зазначила вона. Для прискорення вирішення нагальних проблемних питань у соціальній сфері, які турбують учасників АТО та членів їхніх сімей, за її словами, у Міноборони створено міжвідомчу робочу групу з питань сприяння учасникам та інвалідам АТО (сім’ям загиблих) в отриманні належних соціальних пільг і проведенні роз’яснювальної роботи з популяризації військової служби. «Зараз робочою групою визначено шляхи взаємодії Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО щодо невідкладного вирішення соціальних питань, у першу чергу, сімей загиблих та тяжкопоранених бійців», - уточнила речник МО.
Суспільство Російсько-окупаційні війська привели в бойову готовність - розвідка Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російське командування привело у вищий ступінь бойової готовності з'єднання і частини 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК збройних сил РФ. За даними української розвідки, на Донецькому напрямі приведено у вищий ступінь бойової готовності підрозділи 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ. Зокрема, скасовані звільнення і відпустки особового складу. «Передові позиції посилюються підрозділами окремого штурмового батальйону і окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1-го АК ЗС РФ. У н.п. Ясинувата на території машинобудівного заводу зосереджено: дві танкові роти, дві мотострілкові роти і реактивна артилерійська батарея 122-мм РСЗВ «Град», - повідомили в ГУР. На Маріупольському напрямі з району н.п. Новоазовськ у напрямі н.п. Жовтень помічений марш танкової роти танкового батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ.
За кордоном Врятувати дисидента Умерова: Рада закликала Захід вплинути на Москву Українські депутати вирішили звернутися до керівництва демократичних країн, а також до міжнародних правозахисних організацій і закликали негайно зажадати від Кремля звільнити дисидента Ільмі Умерова. Про це сказано у зверненні Комітету у закордонних справах ВР України. «18 серпня 2016 року перший заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров заявив, що страждає від упередженого кримінального переслідування з боку Російської Федерації. Його силою перевели з кардіологічного відділення в психіатричну лікарню №1 у Сімферополі. Умерова будуть тримати там 28 днів проти його волі», - сказано у зверненні. Рідні ув'язненого заявляли, що у нього діабет, а також хвороба Паркінсона, однак у чоловіка забрали всі ліки і спочатку навіть не допускали до нього адвоката. Звернення депутатів було адресовано парламентським комітетам із закордонних справ кількох демократичних країн, Європарламенту, парламентській асамблеї міжнародних організацій, помічнику Генерального секретаря ООН з прав людини Івану Шимонтовичу, комітету ООН проти тортур і Amnesty International. Депутати вважають, що Росія почала використання репресивної психіатрії, що йде врозріз із Євроконвенцію з питань запобігання катуванням.
За кордоном В Естонії п'яний пасажир «пожартував» про бомбу на борту літака Таллінн - Київ У четвер, 25 серпня, п'яний 39-річний чоловік в Талліннському аеропорту повідомив про наявність бомби на борту літака, що летів із Таллінна до Києва, повідомляє Delfi. «Загроза надійшла від  п'яного 39-річного громадянина Естонії, який перебував у літаку і повідомив іншому пасажирові, що на борту є вибухова речовина, після чого пасажир сповістив капітана. П'яний чоловік пізніше сказав, що це був жарт», - повідомив прес-секретар Пих'яської префектури. У зв'язку з повідомленням було прийнято рішення евакуювати пасажирів і екіпаж літака, а також провести ретельну перевірку. Однак слова пасажира про бомбову загрозу не підтвердилися. Повідомляється, що чоловіка доставили у відділення і відкрили кримінальне провадження за фактом тяжкого порушення громадського порядку. В результаті інциденту літак вилетів до Києва о 14:49, замість запланованих 13:30.
Події оформление ленты  У центрі Миколаєва стріляли: невідомі викрали у клієнтів банку 2,6 млн грн У п'ятницю, 26 серпня, в центрі Миколаєва невідомі розстріляли автомобіль клієнтів банку ВТБ і викрали сумку з 2,6 млн грн, повідомляє місцеве видання «Новости-N». За даними видання, інцидент стався близько 12:30 біля відділення банку на пр. Центральному. «Автомобіль ВАЗ-2171 «Лада» був припаркований на проспекті біля входу в банк. Клієнти приїхали знімати велику суму готівкою. Коли касир і особа, що його супроводжувала, вийшли з банку і підійшли до автомобіля, пролунали постріли. Кілька людей в масках підскочили до авто, забрали сумку, в якій містилось 2 млн 600 тис. грн, заскочили у своє авто і зникли з місця події», - повідомили у виданні. У зв'язку з подією в Миколаєві оголошено план «Перехоплення». Відомо, що нападники пересуваються на автомобілі темного кольору, не виключено, «Форд Фієста», кузов «універсал». В результаті перестрілки постраждалих немає.  
Події Судмедексперти відмовились проводити повторну експертизу тіла загиблого в Кривому Озері Повторну експертизу тіла загиблого жителя Кривого Озера Олександра Цукермана не проводитимуть, повідомив завідувач Уманського міського бюро медико-судової експертизи Віталій Тульчинський, передає УНН-Центр. «Підстав для проведення повторної судової експертизи тіла Олександра Цукермана ми не бачимо. Родичі привезли його тіло до нас і вимагають обстежити. Але є певні юридичні моменти, які ми не вирішуємо», - розповів він. За його словами, тіло загиблого лежатиме у них на зберіганні, поки родичі його не заберуть. Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в селищі Криве Озеро в Миколаївській області за нез'ясованих обставин помер місцевий житель Олександр Цукерман. Місцеві жителі вважають, що працівники поліції забили його до смерті. У поліції кажуть, що патрульні змушені були застосовувати силу, бо чоловік чинив опір. Увечері 25 серпня Центральний районний суд Миколаєва заарештував трьох підозрюваних: сержанта поліції Дениса Ляхвацького, старшого лейтенанта поліції Миколу Хоменка і сержанта поліції Олександра Причипойду. Останні підтвердили, що в загиблого стріляв їхній колега Денис Ляхвацький.
Події оформление ленты  ДТП на трасі в Харківській області: троє дорожніх робітників загинули, двоє травмовані На Харківщині троє дорожніх робітників загинули, двоє травмовані в результаті аварії на трасі Чугуїв - Мілове в п'ятницю, 26 серпня, повідомляє Медіапорт. Як повідомив начальник служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець, ДТП сталася близько 9:40 на 18-му кілометрі автодороги Чугуїв - Мілове. За попередньою інформацією, водій Dacia Logan, рухаючись із Чугуєва в напрямі Куп'янська, не впорався з керуванням і через зустрічну смугу руху виїхав на узбіччя, де в цей час працювали співробітники Нововодолазького райавтодору. «Місце їхньої роботи було огороджено парканом, фішками, автомобіль (Dacia Logan) все зніс, авто викинуло на узбіччя, гальмівного шляху немає. У нас трьох людей збито насмерть, двоє поранені», - розповів Зражевець, додавши, що постраждалі з переломами доставлені в лікарню. За його інформацією, водій Dacia Logan не постраждав, зараз він дає пояснення правоохоронцям. «Він здивований, каже, що потемніло в очах», - повідомив Зражевець.
Події оформление ленты  У Києві затримали вбивцю трьох жінок У Києві працівники поліції затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві кількох жінок, а також пораненні дівчини, повідомляє сайт Національної поліції по м. Києву. Про вчинення трьох злочинів поліцейським стало відомо під час допиту чоловіка, який був затриманий після нападу на 20-річну дівчину. Постраждала з ножовими травмами перебуває у лікарні. Минулої ночі близько 1:00 черговий Святошинського управління поліції отримав повідомлення, що біля метро «Академмістечко» невідомий чоловік поранив ножем жительку Київської області. Правоохоронці виїхали на місце інциденту і встановили постраждалу. Вона розповіла, що з малознайомим чоловіком у неї був конфлікт, після чого той ударив її ножем у живіт. Незабаром правоохоронцям вдалося затримати чоловіка, який зізнався в злочині. Вже розпочато кримінальну справу за статтею 121 частини 1 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Затриманий також зізнався, що раніше він скоїв три тяжких злочини в Дарницькому районі, після чого вказав місця події. Всього три його жертви були вбиті.
Суспільство МЗС підтвердило затримання екс-мера Херсона в Домінікані У Міністерстві закордонних справ України підтвердили затримання колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в Домініканській Республіці, передає «5 канал». Як заявили телеканалу в МЗС, екс-чиновника затримали за викрадення людини. Втім, про кого саме йдеться, не розповіли, посилаючись на заборону поширення такої інформації. «За інформацією нашого посольства на Кубі, дійсно, в Домініканській Республіці затримано громадянина України за звинуваченням у викраденні людини. Зараз ця людина перебуває під арештом в Домініканській Республіці», - повідомила представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак. За її словами, найближчим часом має відбутися попереднє слухання справи з метою визначення запобіжного заходу для затриманого. Не виключено, що справу можуть закрити шляхом матеріального відшкодування. Раніше з посиланням на ЗМІ повідомлялося, що в Домініканській Республіці екс-мера Херсона Володимира Сальдо затримали нібито за викрадення людини.
Події оформление ленты  У Мережі з'явилося відео спроби самосуду над поліцейськими в Кривому Озері У Мережі з'явилося відео заворушень біля поліцейської дільниці в селищі Криве Озеро Миколаївської області, які влаштував розлючений натовп після вбивства місцевого жителя. Відео на сервісі YouTube  опублікував користувач Дмитро Матюха. У ніч на 25 серпня місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд над трьома поліцейськими, підозрюваними у вбивстві Олександра Цукермана. Протестувальники під приміщенням райвідділу, в якому ховалися підозрювані, підпалили шини, а також кидали всередину бруківку. Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в селищі Криве Озеро в Миколаївській області за нез'ясованих обставин помер місцевий житель Олександр Цукерман. Місцеві жителі вважають, що працівники поліції забили його до смерті. У поліції кажуть, що патрульні змушені були застосовувати силу, бо чоловік чинив опір. Увечері 25 серпня Центральний районний суд Миколаєва заарештував трьох підозрюваних: сержанта поліції Дениса Ляхвацького, старшого лейтенанта поліції Миколу Хоменка і сержанта поліції Олександра Причипойду. Останні підтвердили, що в загиблого стріляв їхній колега Денис Ляхвацький.
Суспільство У КМДА заявили про посилений контроль озера «Гарячка», де зберігаються відходи ТЕЦ Київська влада посилили нагляд за територією біля озера «Гарячка», де були зафіксовані випадки скидання небезпечних виробничих відходів Дарницької ТЕЦ. Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА). «Ми маємо бути впевнені, що відходи в результаті виробничих процесів на Дарницькій ТЕЦ є безпечними для мешканців навколишніх мікрорайонів», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. У КМДА запевнили, що сьогодні дані моніторингу свідчать про те, що рівень забруднення в результаті роботи ТЕЦ не перевищує допустимих норм. Однак пообіцяли продовжити посилений нагляд за станом водосховища і території навколо нього. Нагадаємо, активісти ЕкоМайдану заявили, що Дарницька ТЕЦ майже повністю засипала озеро «Гарячка» отруйною вугільною золою. Також, за їхніми словами, місцева влада не видавали жодних дозвільних документів на викиди отруйних речовин в озеро. Озеро «Гарячка» розташоване в столичному районі Позняки. Озеро не є природним водоймищем, це технологічний об'єкт Дарницької ТЕЦ, побудований в 1950 роках для тимчасового розміщення антрацитної золи.
Політика Україна вимагає припинити вогонь на Донбасі до 1 вересня - Геращенко Україна закликає припинити вогонь на Донбасі до 1 вересня, заявила під час переговорів у Мінську перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає БЕЛТА. «Ми наполягаємо на безумовному припиненні вогню. Особливо це актуально напередодні 1 вересня. Сьогодні українська сторона у всіх чотирьох підгрупах виступає з ініціативою, що напередодні 1 вересня просто зобов'язані всі сторони припинити вогонь, бо страждають не тільки військові, але і цивільне населення», - сказала вона. Геращенко підкреслила, що тільки на лінії зіткнення в Луганській області розташовано 126 навчальних закладів. В окремих регіонах минулого року діти не могли відвідувати школи через бойові дій. Нагадаємо, в п'ятницю, 26 серпня, в Мінську почалися переговори в рамках тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України.
Суспільство Каськів повідомив, що їздив у Панаму за інвестиціями Колишній голова Національного агентства України з питань інвестицій Владислав Каськів, недавно затриманий поліцейськими Панами, заявив, що їхав у цей регіон для реалізації інвестиційних проектів. Про це він повідомив «Українській правді». «Ми приїхали туди три тижні тому. Я проаналізував інвестпроекти, а також можливості експорту продукції з України. Вирішив об'єднати ділову і приватну поїздку з сім'єю. Мав планово повертатися в Європу наприкінці серпня, бо з вересня у мене запланований жорсткий графік», - повідомив В. Каськів. За його словами, він до цього часу є головою австрійської інвестиційної компанії Ozario Holldings GmbH. «Я почав розвивати цю компанію з лютого минулого року. Планую реалізувати бізнес-ідеї, народжені під час роботи в Комітеті економічних реформ і Агентстві», - додав він.
Події оформление ленты  СБУ на хабарі 170 тис. євро затримала т.в.о. ректора Національного авіаційного університету Працівники Служби безпеки України (СБУ) затримали при отриманні хабара тимчасово виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету (НАУ). Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook. «Тільки-но голова СБУ доповів Президенту про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету при отриманні хабара в розмірі 170 тис. євро. Операція була проведена спільно з НАБУ і Антикорупційною прокуратурою», - повідомив він. В СБУ повідомили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора за призначення вченого на посаду в університеті. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Згідно з даними, опублікованими на сайті НАУ, тимчасово виконуючим обов'язки ректора НАУ є Володимир Харченко.
Події Бойовики обстріляли пункт пропуску «Мар'їнка», поранений мирний житель В результаті обстрілу проросійськими бойовиками КПВВ «Мар'їнка» в Донецькій області поранено чоловіка, повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ). За даними українських прикордонників, терористи зі стрілецької зброї відкрили вогонь в п'ятницю вдень, 26 серпня. Стріляли з напряму н.п. Олександрівка, що на неконтрольованій українською владою території. «Випущена ворогом куля потрапила в один із автомобілів, в якому перебувала людина. В результаті цього наш співвітчизник отримав дотичне поранення спини», - повідомили в ДПСУ. Відзначається, що через обстріл тимчасово призупинили пропускні операції. Раніше повідомлялося, що увечері 25 серпня бойовики обстріляли КПВВ «Мар'їнка» з боку окупованого н.п. Олександрівка в Донецькій області. Бойовики випустили більше 10 снарядів, які лягли за декілька десятків метрів від службових приміщень.
Суспільство На адмінкордоні з окупованим Кримом встановлять протитанкові їжаки У Херсонській області на адміністративному кордоні з окупованим Кримом встановлять протитанкові їжаки. Про це заявив народний депутат від Херсонської області, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський, повідомляє Укрінформ. «Цим [питанням протитанкових їжаків на адмінкордоні з Кримом] займається особисто голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв. Я знаю, що Херсонщина отримала 7 тис. метрів металевих рейок, швелерів, для виготовлення їжаків. Вони будуть встановлені на адміністративному кордоні з Кримом для того, щоб не було різних несподіванок», - зазначив Співаковський. При цьому він не уточнив, на яких підприємствах області виготовлятимуть протитанкові їжаки.
Політика Питання Ільмі Умерова буде порушено на засіданні ОБСЄ - МЗС Наступного тижня міністр закордонних справ порушить питання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова на неформальному заході за участю 57 країн - учасниць ОБСЄ. Про це на акції в підтримку Ільмі Умерова та інших політв'язнів в окупованому Криму заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає кореспондент АСН. «Міністр закордонних справ порушить питання Ільмі Умерова наступного тижня на великому заході. В рамках ОБСЄ відбудеться неформальний захід 57 країн - учасниць ОБСЄ, і ім'я Ільмі Умерова звучатиме першим. Ми також будемо розповідати про всіх політв'язнів у Росії і окупованому Криму, які страждають від російської репресивної машини», - зазначила Беца. Нагадаємо, що Ільмі Умерову висунули звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала російський уряд негайно звільнити Ільмі Умерова, звинувативши владу РФ в порушенні прав людини.
За кордоном Москва використовує військові навчання, щоб приховати розгортання військ в Україні - Пентагон Росія скористалася військовими тренуваннями, щоб приховати розгортання військ в Україні. Про це повідомила представник Пентагону Мішель Балданса, передає «5 канал». «Сполучені Штати Америки стурбовані раптовою перевіркою Росією боєготовності своїх збройних сил. США також турбує ескалація ситуації на Донбасі і близькість російських військ до українських кордонів», - йдеться в повідомленні. В американському оборонному відомстві зазначили, що чекають від Москви дотримання всіх зобов'язань з контролю над озброєннями і забезпечення прозорості військових маневрів. Нагадаємо, напередодні в Росії оголосили раптову масштабну перевірку боєготовності армії в Південному, Західному, Центральному військових округах Росії, на Північному флоті, а також в головних командуваннях Повітряно-космічних сил і ПДВ. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що перевірка триватиме до 31 серпня.
Політика Чубаров озвучив головне завдання України Основною вимогою України має бути виключно відновлення територіальної цілісності держави. Про це на акції в підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та інших політв'язнів в окупованому Криму заявив голова Меджлісу Рефат Чубаров, передає кореспондент АСН. «Українська влада повинна переформатувати завдання для України. Нашим завданням не є розгляд та затвердження якогось закону про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей. Нашим завданням не є встановлення якогось особливого статусу для цих областей. Нашим завданням є єдина вимога - відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з АР Крим та містом Севастополем», - заявив Чубаров. Також він закликав не дати «деяким окремим європейським політикам схитрувати, відштовхнути Україну». «Їх треба поставити в таку ситуацію, щоб вони не змогли не допомагати Україні», - додав він.
Суспільство НАБУ розповіло про корупційну схему т.в.о. ректора НАУ Тимчасово виконуючий обов'язки ректора Національного авіаційного університету (НАУ) вимагав від колишніх працівників університету 5 млн грн і додатково 50 тисяч доларів. Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ), детективи якого брали участь в спецоперації із затримання чиновника. «Він вимагав 5 млн грн і додатково 50 тисяч доларів за подальше ненадання перешкод у відновленні на посаді за рішенням суду колишніх працівників університету та підписанні наказів про їхнє призначення», - повідомили в НАБУ. При цьому у відомстві уточнили, що т.в.о. ректора був затриманий в п'ятницю, 26 серпня, під час отримання хабара в розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів. Зараз вирішується питання про повідомлення про підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Раніше повідомлялося, що працівники Служби безпеки України затримали під час отримання хабара т.в.о. ректора НАУ. Спецслужби заявили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора за призначення на посаду в університеті.
Суспільство Ахметов передумав продавати вугільні активи в РФ Останнім часом справи в українського бізнесмена Ріната Ахметова йдуть не кращим чином, і він звертався до Петра Порошенка з проханням про захист від рейдерства. Про це пише joinfo.ua. Енергохолдинг Ахметова ДТЕК продовжує шукати шляхи з оптимізації структури, що дало б можливість йому знизити кредитне навантаження. Раніше передбачалося, що ДТЕК може продати свої вугільні шахти в Росії на території Ростовської області. Про це в п'ятницю, 26 серпня повідомив гендиректор енергохолдингу Максим Тимченко, ДТЕК не продаватиме ростовські шахти, а виведе їх в окрему структуру. «Я хотів би внести ясність: шахти в Ростові не продаються, вони розташовані в периметрі групи компаній ДТЕК. Шахти залишаються власністю ДТЕК як ключового холдингу», - зазначив пан Тимченко.

Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
більше матеріалів




/-1,3084580898285-/ /-pc-/
Top