counter
Архів Повернутись назад 29 Липня 2016
29 Липня
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Охріменко І Порошенко, і Гройсман «сидять на валізах» Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом не зробив нічого, що було заплановано в програмі уряду. Багато доречних ідей було запропоновано лише на папері, а за фактом Гройсман тільки підвищив тарифи за час свого управління Кабміном. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Є програма уряду, і її можна прочитати на сайті Кабміну. Жоден пункт програми Гройсманом не виконано. Там немає пункту «підвищення тарифів», а це єдине, що він зробив. Там є пункти про реверс газу, там дуже багато гарних слів. І водночас там багато корисних речей, наприклад спрощення системи адміністрування ПДВ, але в реальності цього немає. Є пункт про спрощення системи оформлення експортних товарів - цього теж немає. Те, що було справді потрібно, - не зроблено. Він пропонував місцевим радам, бюджетам більше самостійності при використанні коштів. Знову ж - нічого цього не сталося. Все, що зробив Гройсман, - лише підвищив тарифи, але це не було записано в програмі», - розповів економіст. За словами Охріменка, прогнозувати подальший розвиток економічної ситуації або те, наскільки уряд справлятиметься із завданнями, важко через те, що Гройсман «сидить на валізах», а це не сприяє плідній роботі. «В Україні на сьогодні дуже складна політична ситуація, влада в Києві фактично втратила контроль над регіонами. Нині ані Президент Порошенко, ані Гройсман не знають, скільки будуть при владі. Крім того, зараз посол США, євроспільноти істотно впливатимуть на всі процеси в країні. Будуть перевибори чи ні - вирішує посол США, а не Президент України. За таких умов важко щось прогнозувати. І Порошенко, і Гройсман «сидять на валізах», і замість того, щоб займатися роботою, вони просто вичікують», - резюмував економіст.
Економіка оформление ленты  Експерти назвали найзатребуваніші професії (інфографіка) Експерти назвали професії, які зараз найбільш затребувані серед роботодавців. Як пише rabota.ua, найчастіше роботодавці шукають продавців та кухарів. Цьому сприяє як сезонна тенденція, так і універсальність зазначених професій. У зв'язку з літнім сезоном також є робота для офіціантів, будівельників і різноробочих. Відповідно, в рейтингу впали професії водіїв, програмістів та продавців В2В-сегмента. Також з рейтингу пішли викладачі-репетитори (їх активно починають шукати у вересні), а з'явився автосервіс. Згідно з висновками експертів, середній приріст пропонованої заробітної плати за квартал становив 1%, середній приріст очікуваної - 6%. Таким чином, розрив між пропонованою і очікуваною зарплатою збільшився, і тепер здобувачі просять у середньому на 14% більше. При цьому, незважаючи на зростання затребуваності сезонних професій, у другому кварталі великі зарплати не пропонують - навпаки, у офіціантів зарплата знизилася на 7%.
Економіка Україна припинила співпрацю з 243 компаніями РФ, які працювали з бойовиками В Україні припинено діяльність 243 російських компаній, які вели бізнес із комерційними структурами, розташованими на тимчасово окупованих терористами територіях. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, більшість з цих російських компаній також легально співпрацює з Україною. На них не поширювалися норми указу Президента України, введеного в дію рішенням РНБО, «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». «СБ України передала матеріали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. За висновком його фахівців, українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт. Відповідно було прийнято рішення про тимчасове призупинення зовнішньоекономічної діяльності цим російським компаніям», - ідеться в повідомленні.
Події оформление ленты  «Укроборонпром» назвав три версії вибуху на своїй випробувальній станції Комісія з фахівців концерну «Укроборонпром» попередньо виділила три ймовірні причини неконтрольованого вибуху снаряда на території випробувальної станції. Про це повідомляє прес-служба концерну. «Розглядається три версії: самодетонація снаряда через зміни хімічних властивостей речовини протягом її зберігання; наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, 28 липня, приблизно о 16:30, на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів ДК «Укроборонпром», розташованої в Кролевецькому районі Сумської області, стався вибух. Внаслідок вибуху загинули три людини, в тому числі співробітник НАТО.
Суспільство оформление ленты  Жителі Землі скоро побачать дивовижне космічне явище (відео) Щороку в період з 17 липня по 24 серпня жителі Землі можуть спостерігати дивовижне явище - метеоритний дощ Персеїди. Воно є унікальним попри те, що протягом року метеоритні дощі трапляються неодноразово. Річ у тім, що дощ Персеїди виходить найбільш насиченим за кількістю метеоритів, які пронизують зоряне небо. У пік активності можна спостерігати більше сотні метеоритів за годину. Свою назву дощ отримав через напрямок, звідки прилітають метеорити - сузір'я Персея. Сам же дощ - не що інше, як широкий потік сміття, яке залишається після проходження комети Свіфта-Туттля. Зараз Земля вже увійшла в нього, камери NASA зареєстрували перші боліди ще 26 липня, але перебуває поки що на околиці шлейфу комети. Передбачається, що свого піку метеорний потік досягне 11-13 серпня, а в Україні максимум метеорного потоку можна очікувати під ранок 12 серпня (близько 4 години ранку).
Суспільство Президент підписав закон про додаткові гарантії працевлаштування учасників АТО Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Про це повідомляє прес-служба глави держави. Зазначений закон спрямований на поліпшення соціального захисту учасників АТО. «Зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають до нього учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту». Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення», - йдеться в повідомленні. Відповідно до закону, зміни стосуються лише осіб, котрі зареєстровані у державній службі зайнятості і перебувають на обліку як безробітні. Закон набуває чинності через місяць із дня його опублікування.
Суспільство оформление ленты  Донецька обласна адміністрація оголосила війну незаконній торгівлі алкоголем і цигарками, «Фантом» виявив порушення У Донецькій області в рамках заходів з боротьби із незаконною торгівлею підакцизними товарами, а також фальсифікованим алкоголем, організованих обласною державною адміністрацією, співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС «Фантом» спільно з працівниками обласного управління ДФС припинили незаконну торгівлю лікеро-горілчаними виробами та цигарками в чотирьох магазинах Красногорівки. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. «Під час проведеної перевірки було встановлено, що в чотирьох магазинах міста здійснюється торгівля подакцізимі товарами без наявності відповідних ліцензій», - ідеться в повідомленні. Внаслідок вжитих заходів було виявлено та вилучено 1780 пляшок алкоголю і 1711 пачок цигарок. Складено чотири протоколи про скоєння правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 164 (порушення порядку здійснення господарської діяльності) КУпАП.
Події Затримано киянина, який готував «теракт» на Банковій У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив про теракт на вул. Банковій, передає прес-служба столичного управління Національної поліції. Повідомлення про підготовлюваний теракт надійшло вчора, 28 липня, вранці. Правоохоронці оперативно вирахували місце перебування невідомої особи. Ним виявився 49-річний місцевий житель. За даними поліції, «його неодноразово затримував дільничний інспектор за насильство в сім'ї. Киянин перебував у сильному алкогольному сп'янінні. Чоловік повідомив, що це всього-на-всього жарт і ні про який злочин він не знає». Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Порошенко нагородив понад 50 спецназівців Президент Петро Порошенко з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних сил України нагородив українських воїнів-спецназівців високими державними нагородами. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Нагороди вручено за особисту мужність та героїзм при виконанні бойових завдань у зоні АТО, високий професіоналізм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. «Загалом нагороджено 51 військовослужбовця ССО ЗСУ. Серед них 9 воїнів отримали орден Богдана Хмельницького III ступеня, 20 бійців ССО нагороджено орденом «За мужність» різних ступенів і 22 воїна отримали медалі «За військову службу Україні», - йдеться в повідомленні. «Ваші обличчя завжди залишаються поза кадром фотокореспондентів і телеоператорів, але весь український народ знає, що в умовах воєнної агресії проти нашої держави ви чесно і самовіддано виконуєте поставлені завдання, постійно ризикуючи власним життям», - ідеться у привітанні Президента.
Політика оформление ленты  Онищенко розповів, де він зараз перебуває Народний депутат - утікач Олександр Онищенко зараз перебуває у Великобританії. Про це пише Страна. За інформацією видання, як підтвердження своїх слів він вислав фото із закордонного паспорта, де стоїть печатка паспортного контролю від 4 липня, а також у додатку Facetime він позував на тлі центрального універмагу Лондона. За словами Онищенка, найближчими днями він має намір через адвокатів передати до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро (НАБУ) інформацію про свою офіційну адресу в Лондоні та нові номери телефонів. «Напишу їм про те, що всі слідчі дії вони можуть зі мною проводити тут, у Лондоні. Я подивився, як НАБУ викрадає людей і тисне на них, і вирішив діяти так. Нормального суду, я так зрозумів, в Україні не вийде», - сказав Онищенко. Він також заявив, що продав близько 40 елітних коней німецькому коняреві Пулю Шокемеле. Читайте також: Онищенко просить відправити його в оплачувану відпустку (документ) Онищенка підозрюють в організації газової схеми, під час розслідування якої вже затримано 12 осіб. За попередніми даними, внаслідок викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 мільярда - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда - неоплачена сума ренти за користування надрами.
Суспільство оформление ленты  Українські винищувачі і транспортувальник візьмуть участь в авіаційному показі в Румунії Сьогодні, 29 липня, розпочався візит делегації Повітряних сил Збройних сил України до Бухареста (Румунія) для участі в Міжнародному авіаційному показі Bucharest International Air Show. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. За даними відомства, в авіаційному показі братимуть участь особовий склад та авіаційна техніка ЗС України, представлена ​​двома винищувачами Су-27 і Су-27УБ, а також військово-транспортним літаком Ан-26. Крім наземного показу, також відбудеться демонстрація можливостей авіаційної техніки в повітрі. «Крім того, під час заходу українська сторона планує обговорити з керівництвом Королівських повітряних сил Данії перспективні напрями двосторонньої військової співпраці, зокрема в контексті проведення спільної операції «Північний сокіл-2017», - йдеться у повідомленні.
Події Громадянка Німеччини вчинила у Запоріжжі самоспалення У Запоріжжі 36-річна громадянка Німеччини вчинила самоспалення. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 28 липня о 2:40 до Комунарського відділення поліції ГУ НП у Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що біля автовокзалу на проспекті Соборному горить кіоск. Біля кіоску було знайдено обгорілий труп невідомої жінки. Як встановили в поліції, загиблою виявилася громадянкою Німеччини, яка прибула до Запоріжжя за тиждень до загибелі. Читайте також: Невідомий чоловік вчинив акт самоспалення в Лондоні «Правоохоронці опитали свідків і очевидців, а також знайшли записи камер спостереження і відеореєстраторів автомобілів, що дозволило відтворити картину пригоди. Приблизно о другій годині ночі на автозаправній станції біля автовокзалу жінка придбала каністру, яку мала при собі, та 5 літрів бензину. Перебувала на АЗС сама, без сторонніх осіб. Трохи пізніше один з відеореєстраторів зафіксував, як жінка підходить до кіоску, після чого там спалахує полум'я», - йдеться в повідомленні. Наразі встановлюється мета приїзду загиблої в Україну.
Події оформление ленты  За фактом ДТП у Києві за участю п'яного депутата відкрито кримінальне провадження За фактом ДТП, яка сталася сьогодні вночі в Києві на Кільцевій дорозі за участю депутата Макарівської райради, відкрито кримінальне провадження. Про це на своїй сторінці у Facebook написала начальник прес-служби столичного управління Національної поліції Надія Максимець. За її словами, кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК. «Двоє людей, які постраждали внаслідок аварії, перебувають у лікарні у тяжкому стані», - додала вона. Читайте також: У Києві п'яний депутат влаштував стрілянину, погоню і серйозну ДТП (фото) Органи Національної поліції зараз вживають заходів із затримання винуватця ДТП. Прокуратура очікує надходження від органу досудового розслідування матеріалів кримінального провадження, після чого прокурором міста буде невідкладно вирішено питання про повідомлення йому про підозру. Надалі до суду буде внесене клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Суспільство оформление ленты  У Черкаській області голова сільради попався на хабарі майже у $200 тисяч У Черкаській області голова однієї з сільрад і двоє його підлеглих попалися на хабарі в розмірі майже 200 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, голова сільради разом із землевпорядником і державним реєстратором вимагали у місцевого підприємця 184 тисячі доларів США за виділення землі. «На шести з половиною гектарах земель громади, розташованих поруч з обласним центром, бізнесмен планував почати комерційну забудову», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби «взяли» чиновника біля будівлі сільської ради під час одержання частини хабара в сумі 170 тисяч американських доларів. Пізніше у приміщенні сільради було затримано обох спільників голови. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Василь Поворозник Головний провал Кабміну - неодержання траншу МВФ Провалів у роботі уряду Володимира Гройсмана набагато більше, ніж досягнень. Крім того, очікувати якихось реальних перемог у майбутньому теж не варто. Головна поразка за цих сто днів роботи - то, що Україна не отримає транш від МВФ. Ще одна проблема уряду в низькій швидкості реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник. «Говорити про провали Кабміну легше. Ключовий - це співпраця з МВФ. Ми так і не отримали транш, і це, звісно, можна вважати недоліком роботи уряду. Було багато очікувань щодо можливості одержати черговий транш, велися переговори, представники МВФ працювали з урядом, Нацбанком. Але, на жаль, поки що позитивного результату немає. Про успіхи говорити важче. Були певні призначення на посади керівників держпідприємств, але це радше поточна робота, а не великі досягнення. Реформи тривають, але вони не такі помітні», - розповів економіст. За його словами, були занадто високі очікування від нового Кабміну. Знову ж, негативом у роботі уряду є призупинення верифікації соцвиплат. «Приймалися певні документи у сфері дерегуляції, ProZorro починає працювати. Ще не дуже помітно успіхи Мінфіну, один з недоліків - це те, що верифікацію соцвиплат припинено. Тобто яка подальша доля верифікації, що надзвичайно важливо в контексті боротьби з дефіцитом бюджету і пенсійною реформою? Вочевидь, жодних істотних катаклізмів при цьому уряді не буде, але й досягнень теж», - підсумував економіст.
Суспільство оформление ленты  Вихори «Південного вітру - 2016» накривають Україну (відео) У рамках комплексу командно-штабних навчань «Південний вітер - 2016» підрозділи ВДВ десантувалися в незнайомій місцевості, за підтримки штурмової та армійської авіації подолали опір умовного противника, а потім вночі переправилися через Дніпро. У проведенні другого етапу комплексних командно-штабних навчань Збройних сил України взяли участь підрозділи 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ. Підрозділи бригади відпрацювали злагоджені дії з організації та проведення маршу на значні відстані, перевірено готовність техніки та навченість екіпажів бойових машин. Також було виконано практичне подолання водної перешкоди за допомогою понтонної мостової переправи в координації з інженерними підрозділами, розрахунками протиповітряної оборони, з прикриттям переправи з повітря військовою авіацією. «Південний вітер - 2016» «долетів» і до навчального центру військ зв'язку в Полтаві. Зв'язківці відпрацювали навчальне завдання з протидії силам умовного противника, який перетнув державний кордон.
Політика оформление ленты  МЗС відреагував на візит французьких парламентаріїв до окупованого Криму Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких парламентаріїв до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в заяві МЗС, поширеній прес-службою відомства. У заяві йдеться, що всупереч численним попередженням з боку української сторони французькі політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право, знехтували офіційною позицією власної держави, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України. «Розглядаємо дії цих політиків як прояв свідомої підтримки агресії РФ проти України, прийняття ними кремлівської політики утиску прав людини на окупованому півострові. Ми ще раз вимагаємо від усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України. Порушників буде притягнуто до відповідальності, у т.ч. через застосування визначених законодавством України обмежень, зокрема заборони на в'їзд на територію України», - йдеться в заяві. Раніше повідомлялося, що сьогодні, 29 липня, делегація французьких парламентаріїв прибула до окупованого Росією Криму.
Суспільство ГПУ замінить старшого групи прокурорів, яка розслідує вбивство Бузини Старшого групи прокурорів у розслідуванні вбивства Олеся Бузини Станіслава Гущесова буде усунуто, а замість нього призначено іншого працівника. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. У ГПУ зазначили, що розслідування вбивства Бузини позбавлене будь-якої упередженості і ґрунтуватиметься винятково на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах. «Основними для результатів слідства будуть висновки експертиз, які здійснюються за зразками забору крові, відібраними з дозволу суду. Зараз у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз триває низка генетичних експертиз, мета яких підтвердити або спростувати збіг генетичних ознак підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука з профілями ДНК, вилученими з автомобіля на місці пригоди», - йдеться в повідомленні. Читайте також: У кого цілили вбивці Олеся Бузини У ГПУ зазначили, що якщо результати експертизи підтвердять ідентичність ДНК підозрюваних - справу буде передано до суду, якщо не підтвердить - ймовірно, буде закрито.
Події Доба в АТО: Вбито трьох бойовиків Сьогодні в районі проведення антитерористичної операції російсько-окупаційні війська 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерії і 120-мм мінометів противник бив по наших опорних пунктах у Невельському. Також 120- і 82-мм міномети ворог застосував у Пісках, міномети калібру 82 мм - в Опитному, а гранатомети і великокаліберні кулемети - поруч із Луганським, Новгородським і Авдіївкою. На маріупольському напрямку з 82-мм мінометів окупанти обстріляли українські позиції в Красногорівці. Як заявив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, загиблих серед українських військових немає, проте було поранено трьох бійців. При цьому, за інформацією Головного управління розвідки, бойовики зазнали втрат: троє вбитими і восьмеро пораненими.
Суспільство оформление ленты  В Одесі у серпні відбудеться ЛГБТ-фестиваль З 10-го по 14 серпня в Одесі відбудеться фестиваль квір-культури «ОдесаПрайд-2016». Про це йдеться на сторінці фестивалю у Facebook. «З 10-го по 14 серпня, вже вдруге, в Одесі відбудеться фестиваль квір-культури «ОдесаПрайд». Цього року гасло фестивалю - «ОдесаПрайд» за вільне місто!». Організатори розраховують вивести на новий рівень діалог із одеситами про права людини та протидію дискримінації вразливих груп суспільства», - йдеться в повідомленні. За інформацією організаторів, цьогоріч у рамках «ОдесаПрайд» плануються дискусії на тему мови ненависті, стигматизації всередині різних соціальних груп, стереотипів щодо представників ЛГБТ-спільноти. Буде презентовано фотопроекти, які ознайомлять гостей фестивалю з історіями ЛГБТ-представників в Україні. Читайте також: Тест на толерантність «З огляду на сумний досвід минулого року й успішний досвід київського прайду, ми відкрито заявляємо про намір домогтися дозволу на проведення вуличної правозахисної ходи і вже подали відповідну заяву до Одеської міської ради», - прокоментувала плани Ганна Леонова, лідер оргкомітету «ОдесаПрайд-2016».
Суспільство оформление ленты  В Італії суд визнав законним шлюб, укладений за допомогою Skype В Італії касаційний суд, який є вищою судовою інстанцією країни, визнав дійсним шлюб між італійкою і громадянином Пакистану, укладеними за допомогою Skype-зв'язку. Про це із посиланням на Corriere della Sera пише ТАСС. Таким чином, судова інстанція ухвалила, що влада міста Сан-Джованні ін Персічето (в околицях Болоньї) зобов'язана зареєструвати цей шлюб, у чому молодятам було відмовлено в 2012 році. Суд визнав, що незважаючи на те, що кожен із наречених перебував на своїй батьківщині, їх обопільне бажання вступити в шлюб було ясно висловлено. Раніше це весілля визнали первинна судова інстанція та апеляційний суд. Цей випадок не перший в Італії, коли касаційний суд приймає неординарні рішення. Так, раніше, наприклад, визнавалися права окремих одностатевих пар на всиновлення дитини, хоча конкретного закону з цього приводу у країні поки що не ухвалено.
Суспільство оформление ленты  Московське сонце замість бразильського. «Втішливі» змагання російських легкоатлетів (відео) Після скандалу з допінг-тестами та усунення багатьох російських спортсметнов від участі в літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро Всеросійська федерація легкої атлетики влаштувала для недопущених до Олімпіади легкоатлетів «утішливий» турнір, який назвали «Зірки-2016» і провели на московському стадіоні імені братів Знаменських. Читайте також: Російським легкоатлетам остаточно відмовили в участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро У змаганнях взяли участь 135 легкоатлетів. З'явилася на стадіоні і дворазова олімпійська чемпіонка Олена Ісінбаєва, яка не брала участі у змаганнях. Пізніше ввечері стало відомо, що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій знову відповіла відмовою на її прохання дозволити їй брати участь в Олімпіаді-2016.
Суспільство оформление ленты  У районі АТО затримано трьох бойовиків (відео) У районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України затримала трьох бойовиків. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у Бахмуті і Торецькому було затримано двох учасників терористичних угруповань. «Житель Бахмута в 2014 році добровільно приєднався до незаконного збройного формування бойовиків у Дебальцевому. Він зі зброєю в руках стояв на блокпосту, ходив у караули і охороняв об'єкти терористів. Інший бойовик у рідному Торецькому з серпня по липень 2014 року перебував у складі незаконного збройного формування «ДНР». Він забезпечував контрольно-пропускний режим на незаконно встановленому блокпосту», - йдеться в повідомленні. Надалі обидва бойовики, побоюючись за своє життя, залишили терористичні формування та тривалий час переховувалися від правосуддя. Крім того, в Рубіжному Луганської області затримано місцевого жителя, який у липні 2014 року добровiльно вступив до «Козачої гвардії Всевеликого війська донського», у складі якого зі зброєю охороняв у Первомайському районі «військкомат», в якому бойовики вербували найманців. Після звільнення Первомайська силами антитерористичної операції він утік від бойовиків і ховався у родичів на підконтрольній Україні території Луганщини. Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-1,1284198760986-/ /-pc-/
Top