counter
Архів Повернутись назад 23 Липня 2016
23 Липня
Події Піски і Авдіївку бойовики обстріляли з артилерії За добу бойовики 54 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямі із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії окупанти випустили 34 снаряди по опорних пунктах ЗСУ в Авдіївці та 28 у Пісках. Крім того, по захисниках Авдіївки ворог бив із 120 і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також 120 і 82-мм міномети і БМП противник застосував у селищі Луганське, міномети калібру 82 мм - у Троїцькому, гранатомети - в Новгородському, Пісках, Новоселівці Другій, біля шахти Бутівка, а великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю - в Зайцевому. На Маріупольському напряміпозиції сил АТО в Широкиному і Старогнатівці бойовики обстріляли з 120-мм мінометів. Міномети калібру 82 мм і гранатомети противник застосував біля Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Мар'їнки і Широкиного - активізувалися ворожі снайпери. На Луганщині окупанти вели мінометний вогонь по Старому Айдару, а Новоолександрівку обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів.
Суспільство Діти загиблих бійців АТО навчатимуться у вишах безкоштовно Кабмін виконав одну з вимог Указу Президента про зарахування дітей загиблих учасників антитерористичної операції на сході України на навчання до вищих навчальних закладів за кошти державного бюджету. Про це заявив представник Президента в уряді, перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук, повідомляє прес-служба глави держави. «Діти, батьки або один із батьків яких загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, або померли внаслідок поранення або контузії, зараховуються на навчання до вищих навчальних закладів у межах обсягів державного замовлення», - зазначив Віталій Ковальчук . На думку першого заступника Адміністрації Президента, виконання цього Указу Президента значно посилить гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції і членів їхніх сімей.
Суспільство оформление ленты  У Торецьку затримані четверо бойовиків СБУ затримала в Торецьку Донецької чотирьох бойовиків одного з незаконних збройних формувань «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, бойовики з травня по серпень 2014 року забезпечували зі зброєю в руках контрольно-пропускний режим на незаконно встановлених блокпостах. «Вони, зокрема, патрулювали дорогу біля шахти «Святої Матрони Московської» і міст через річку Кривий Торець у селі Щербинівка в Донецькій області. Згодом, не бажаючи віддавати життя за «ідеї молодої республіки», бойовики покинули розташування терористів», - йдеться в повідомленні. Працівники спецслужби спільно з поліцією затримали чотирьох бойовиків у Торецьку за місцем проживання родичів, у яких зловмисники переховувалися від українського правосуддя. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У районі АТО російські військові спалили власний «Град» У районі проведення антитерористичної операції російські військові навмисно спалили бойових машину «Град» у помсту за крадіжки з боку керівництва підрозділу. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, обурення військовослужбовців викликало раптове зникнення всіх особистих мобільних телефонів, які командування відібрало на тимчасове зберігання під приводом дотримання заходів безпеки, а також розпорядження заарештувати, побити і відправити «на яму» тих, хто найбільш активно висловлював припущення про причетність командирів до цієї крадіжки. «Військовослужбовці «1-ї реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону 3-ї окремої мотострілкової бригади» (Горлівка) навмисно спалили бойову машину БМ-21 (122-міліметрова ракетна система залпового вогню «Град»). Тим самим вони помстилися за невиправдане насильство і крадіжки особистого майна з боку заступника командира дивізіону підполковника Качури Ольги Сергіївни (12.05.1970 р.н.) і помічника заступника командира з озброєння капітана Мельника Юрія Борисовича (19.04.1963 р.н.)», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Кіровоградській області затримано поліцейських-шантажистів У Кіровоградській області викрито двох працівників Головного обласного управління Національної поліції, які шантажували фотографа притягненням до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, капітан і лейтенант навмисно підсилали відомому місцевому фотографу «перевірених» дівчат, які просили зробити відверті фотосесії. «Отримавши знімки, поліцейські заявили, що моделі неповнолітні і відкрили щодо нього кримінальне провадження. За непритягнення до відповідальності вони вимагали з чоловіка 8500 доларів США», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці задокументували, що для залякування фотографа поліцейські проводили у нього вдома несанкціоновані обшуки, під час яких незаконно вилучили гроші і цінні речі. Зловмисники навіть пропонували фотографу продати житло, щоб розрахуватися за нібито скоєний злочин. Працівники спецслужби спільно з прокуратурою затримали поліцейських в лісопарковій зоні на околиці обласного центру після отримання частини хабара в розмірі три тисячі доларів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
За кордоном У Мюнхені оголошено траур У Мюнхені оголошено жалобу за загиблими в результаті стрілянини біля торгового центру «Олімпія». Про це повідомляє німецький телеканал NTV з посиланням на владу міста, пише Медуза. Протягом усіх вихідних у місті скасовано масові заходи. У поліції стверджують, що небезпеки для громадян немає. У місті відновлено роботу метро та інших видів громадського транспорту, припинену після нападу у «Олімпії». Магазини в торговому центрі в суботу не працюють, поліція проводить слідчі дії на місці вбивства людей. Увечері в п'ятницю, 22 липня, поруч із торговим центром «Олімпія» в Мюнхені відкрили стрілянину. Загинули 10 осіб, не менше 16 поранені. Пізніше поліція знайшла тіло того, хто стріляв - це 18-річний житель Мюнхена з громадянством Німеччини та Ірану. Імовірно, він наклав на себе руки.
Суспільство оформление ленты  У Києві розкрито махінації з державною нерухомістю У Києві розкрито механізм незаконної передачі комерсантам в користування держмайна керівництвом одного з проектних інститутів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, керівники державного проектного інституту, починаючи з 2011 року, в порушення вимог законодавства України, фактично передали в оренду кільком приватним підприємцям 1,5 тисячі квадратних метрів нерухомості і дві тисячі прилеглої території в Солом'янському районі столиці. В СБУ відзначили, що, відповідно до закону, чиновники мають право здати в оренду площі, які не використовуються у виробничій діяльності. Але, за процедурою, до оформлення договорів повинні були бути залучені фахівці Регіонального відділення Фонду держмайна в Києві. Саме вони здійснюють оцінку об'єктів, які передаються в оренду і визначають її вартість. Після укладення угод 70% орендної плати йде в державний бюджет, решта підприємству. «Керівники проектного інституту незаконно застосували інший механізм - укладали з бізнесменами договори зберігання майна. Це дозволило чиновникам спрямувати весь прибуток від оренди майна на рахунки інституту, перераховуючи 70% відсотків до державного бюджету. Працівники спецслужби встановили, що у багатьох випадках вартість орендної плати була до того ж істотно занижена. На території інституту роками функціонували автостоянка, магазини, офіси та складські приміщення, від яких державний бюджет, за попередніми оцінками, отримав кілька мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Тернополі двох працівників фіскальної служби затримано на хабарі Співробітники Служби безпеки України затримали в Тернополі двох працівників фіскальної служби, які вимагали гроші у місцевого підприємця. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, ревізори-інспектори Головного управління фіскальної служби вимагали у комерсанта гроші за нестягнення нібито накладених за результатами перевірки штрафних санкцій. «Для залякування підприємця вони озвучили суму штрафу в розмірі 500 тисяч гривень. В результаті «торгів» бізнесмен погодився оплатити ревізорам майже п'ять тисяч гривень талонами на бензин», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою фіскальної служби затримали інспекторів у Тернополі біля залізничного вокзалу під час отримання хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Вугледаром гуляв чоловік із гранатометом у сумці У Вугледарі Донецької області правоохоронці затримали чоловіка, який гуляв містом із гранатометом у сумці. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. Як повідомляється, під час патрулювання поліцейські зупинили чоловіка для перевірки документів, звернувши увагу на його сумку. У ній містився гранатомет РПГ-18 «Муха». Як пояснив чоловік, небезпечну знахідку він виявив у селі Павлівка, коли збирав абрикоси. Гранатомет він зберігав удома і хотів продати, але не знайшов покупця і вирішив найближчим часом здати в поліцію. Гранатомет вилучено. Правдивість свідчень правопорушника буде встановлено ​​під час досудового розслідування. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне зберігання зброї та боєприпасів» Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  Під будівлею ГПУ жителі Ірпеня і Бучі вимагають активізації розслідувань щодо мерів міст Під будівлею Генеральної прокуратури зібралися жителі Бучі та Ірпеня, які вимагають активізації розслідування проти мерів міст Анатолія Федорука та Володимира Карплюка. Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат Ольга Червакова. Як зазначив на своїй сторінці в соцмережі журналіст Роман Бочкала, Юрій Луценко - перший, хто всерйоз зайнявся розслідуванням діяльності мерів. «І тиск почався конкретний. У мера Ірпеня впливові заступники. Ну і, звичайно ж, поруч із нормальними порядними людьми одразу ж утворився такий собі «антимайдан» за Вову (Володимира Карплюка. - Ред.). Переважно працівники комунальних підприємств. Тихо, не на камеру, вони скаржаться, що їм зіпсували вихідний. Але що поробиш - треба захищати боса їхніх босів. Є й просто проплачені», - написав Бочкала.
Події В окупованому Криму авто врізалося в БТР, загинули дві людини Двоє людей загинули і ще двоє постраждали в суботу вранці в результаті зіткнення бронетраспортера і автомобіля Ford Focus, який врізався в колону військової техніки в окупованому Криму. Про це ТАСС повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту В'ячеслав Трухачов. За його словами, сьогодні о 8:12 під час проведення планового маршу на полігон в районі населеного пункту Табачне (Бахчисарайський район) в колону військової техніки врізався цивільний автомобіль Ford Focus. Співробітники ДІБДР встановили, що водій не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і врізався в бронетраспортер БТР-80. Представник Чорноморського флоту зазначив, що водій БТР намагався уникнути зіткнення, але йому це не вдалося. В результаті зіткнення загинули два пасажири легкового автомобіля, ще двоє людей постраждали.
Суспільство оформление ленты  На маневрах RIMPAC 2016 був затоплений американський фрегат (відео) На міжнародних маневрах RIMPAC 2016, які проводяться раз на два роки, був затоплений американський фрегат «Олівер Хазард Перрі» USS Thach (FFG-43). Замовлений в 1979 році фрегат був спущений на воду в грудні 1982 року і введений в експлуатацію в 1984 році. Восени 2013 року фрегат був списаний. В ході маневрів ввечері 14 липня фрегат був використаний як жива мішень (SINKEXs). Учасники навчань змогли відпрацювати атаку бойовими зарядами по реальній надводній мішені. Корабель був атакований як із літаків, так і надводними і підводними кораблями. Читайте також: У мережі з'явилися нові відео найбільших із часів «холодної війни» навчань НАТО Контр-адмірал Скотт Бішоп, заступник командувача Об'єднаного угруповання RIMPAC (RIMPAC Combined Task Force), високо оцінив важливість цієї вправи для учасників, зазначивши, що не часто вдається проводити стрільби по реальних цілях. Весь процес атаки надводної цілі додатково вивчався на предмет отриманих ушкоджень. Варто відзначити, що перед проведенням цих стрільб фрегат USS Thach (FFG-43) був спеціально підготовлений до такого затоплення відповідно до вимог Агентства з охорони навколишнього середовища США. З нього було видалено все, що могло б завдати шкоди навколишньому середовищу, вичищені трюми, а саме затоплення повинно бути здійснено не ближче 50 морських миль від берега і на глибині не менше 6000 футів (близько 1830 метрів). У навчаннях RIMPAC (Rim of the Pacific) 2016, що проходять з 30 червня по 4 серпня в районі Гавайських островів і біля південного узбережжя Каліфорнії, беруть участь 27 країн. Ці маневри регулярно проводяться з ініціативи США. Цього року участь у них беруть 45 кораблів, п'ять підводних човнів, більше 200 літаків і вертольотів і до 25 тисяч. Найбільші корабельні з'єднання представлені США і Китаєм. Читайте также: В Польше продолжаются крупнейшие за последнее время учения НАТО Читайте також: У Польщі тривають найбільші за останній час навчання НАТО   Історична довідка. Затоплений фрегат USS Thach (FFG-43) отримав свою назву на честь американського пілота палубної авіації Другої Світової Війни, що став згодом адміралом ВМС США Джона Тача. Саме йому належить винахід прийому захисту від переважаючих сил противника, який отримав його ім'я «Плетінка Тача». На відео нижче капітан-лейтенант Джон Тач і командир одного з дивізіонів його ескадрильї Едвард «Буч» О'Хара.
Суспільство оформление ленты  Вчені знайшли надкомпактну планетну систему Астрофізики з США, Великої Британії та Ізраїлю виявили незвичайну систему, в якій екзопланети перебувають надзвичайно близько до світила. Дослідження опубліковане в журналі Astronomical Journal, коротко про нього повідомляє Флоридський технологічний інститут, пише Лента.ру. Навколо зірки Kepler-80 п'ять екзопланет обертаються з періодами 1, 3, 4, 7 і 9 земних діб. Всі вони розташовані до світила в 150 разів ближче, ніж Земля до Сонця, і надзвичайно близько один від одного. Чотири зовнішні планети в 4-6 разів важчі за Землю, а найближчі до Kepler-80 небесні тіла майже вдвічі більші за інших, оскільки мають величезні воднево-гелієві атмосфери. Зовнішні чотири планети перебувають в орбітальному резонансі одна до одної. Динаміка повертається до вихідного стану кожні 27 діб. Система Kepler-80 перебуває на відстані 1,1 тисячі світлових років від Землі в сузір'ї Лебедя. Світило - помаранчевий карлик, який в 1,5 разу менший за Сонце.
Суспільство оформление ленты  Завкафедрою одеського університету затримано на хабарі В Одесі завідуюча кафедрою одного з університетів затримана на хабарі. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисниця систематично вимагала гроші у студентів за захист дипломів. Вона змушувала підлеглих викладачів штучно створювати студентам проблеми зі складанням заліків та іспитів перед захистом дипломних робіт. «Надалі вона пропонувала студентам допомогти «вирішити питання». Суму «винагороди» завкафедрою визначала індивідуально, залежно від кількості незданих дисциплін під час академічної сесії», - йдеться в повідомленні. Працівники спецслужби спільно з поліцією затримали викладача на робочому місці під час отримання частини хабара в розмірі три тисячі гривень. Загальна сума, яку повинен був сплатити студент за захист диплома, становила 10 тисяч гривень. У кабінеті виявлено ще майже чотири тисячі гривень, походження яких зловмисниця не змогла пояснити. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  В районі АТО знайдено дві схованки з боєприпасами Працівники Служби безпеки України спільно з військовими, прикордонниками і поліцією виявили два сховища з великою кількістю боєприпасів у Луганській і Донецькій областях. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, на околиці міста Попасна на Луганщині правоохоронці виявили схованку під приватним будинком. «Працівники спецслужби вилучили зі схованки протитанкову міну ТМ 62М, осколковий фугасний танковий снаряд, 200-грамову тротилову шашку та майже двісті патронів із російським маркуванням до автомата Калашникова», - йдеться в повідомленні. За оперативною інформацією спецслужби, схованка призначалася для диверсійної групи бойовиків «ЛНР», яка планувала підірвати автодорогу «Сєверодонецьк - Попасна». Крім того, в місті Бахмуті в Донецькій області в покинутому будинку працівники СБ України виявили сховище, з якого вилучили дев'ятнадцять гранат Ф-1 і РГД-5 із запалами і майже чотириста патронів до пістолета Макарова. В обох випадках вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ст. 263 Кримінального кодексу України.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-0,61986708641052-/ /-pc-/
Top